Uteplats med en hängmatta med en exotisk charm

utomhusområde med hängmatta blå nät färgglada klädsel tak medelhavet

Sommaren är här! Nu är det hög tid att förvandla din terrass, din trädgård eller till och med den lilla bakgården till en mysig plats där du fullt ut kan njuta av den nya säsongens härlighet! Vad sägs om till exempel om du har en Utomhus med hängmatta design? Där kan du vila och slappna av underbart, glömma vardagens stress och koppla av. Sommarkulet ska hålla länge, till senhöst, då vinterkylan kan kännas igen. Men vi vill inte prata om det nu, för det är fortfarande mycket tid tills dess. Nu är vi allt för upptagna med att förbereda våra hus för trevliga sommarkvällar. Idag ska vi titta på ett element utanför som kommer att förändra din atmosfär där för alltid! Vi vill presentera några häftiga idéer för utomhusområdet med en hängmatta!

Uteplats med en hängmatta i korgstil

utomhusområde med hängmatta korgmönster, halm, tropisk stil

Det är välkänt att inte bara trädgården kan användas som ett utomhusområde med en hängmatta. Designerna har kommit på bra sätt hur du också kan integrera dem i inredningen. Men idag vill vi fokusera starkt på friluftsnjutningen. Från den enkla verandan till ett fantastiskt poolområde, du har verkligen en rad alternativ för hängmattor. Hängmattorna tar väldigt lite plats och är mycket bekväma. Om du fortfarande är osäker på vad som fungerar bäst för dig bör du ta en titt på de 18 idéerna för inspiration för ett utomhusområde med en hängmatta i vårt bildgalleri. Du kommer att göra alla dina beslut mycket enklare idag.

Uteplats med en hängmatta omgiven av många växter

hängmatta utomhusområde terrass växter sidobord exotisk design

Utomhus med en hängmatta vid vattnet

hängmatta utomhus område terrass tak vit möbler soffa bar

Tjocka Amazonskogar är förmodligen den bästa miljön i världen för dessa hängmattor! Och i så fall var de verkligen inte utformade för komfort och en lugn semester! De är avsedda för en utomhus tupplur samtidigt som de säkerställer att du inte blir offer för farligt vilda djur. Naturligtvis utgör idén med utomhusområdet med en hängmatta vid poolen ingen sådan risk, tvärtom erbjuder den mycket mer komfort.

Fristående hängmatta med eget stöd

hängmatta utomhusområde fristående designram havsträdgård

Eller en annan hängmatta som avslöjar en förtrollande utsikt över den avlägsna sjön eller det stora havet innebär mer lyx för ägarna. Vattnet är verkligen den perfekta platsen för en hängmatta. I vår fantasi går symbolerna för en romantisk tropisk semester ofta hand i hand: svajande palmer, gyllene sand, azurblå vågor och ett utomhusområde med en hängmatta.

Hängmatta under en pergola med utsikt över havet

hängmatta utomhus område pergola design trädgård väg havsutsikt

Om du inte har ett hus på stranden eller bredvid en vacker sjö själv är poolen uppenbarligen det näst bästa alternativet för dig. Nu finns det också många fristående modeller som verkligen inte behöver något extra stöd. Så du behöver inte oroa dig för att inte ha träd i din trädgård! Detta bör inte hindra dig från att förbättra utomhusområdet med en hängmatta!

Poolområde med hängmatta

hängmatta utomhus område sommar idé tropisk pool öppen spis sten

Medelhavs utomhusområde med en romantisk hängmatta

hängmatta utomhusområde Medelhavet moderna palmer poolterrass

Hängmatta som dagbädd med stöd

hängmatta utomhus område dag säng swing dam pergola stöd

Utomhus med hängmatta – mitt i den gröna naturen

utomhus område med hängmatta stolpe idé modern

Vi har alla inte samma smak när det gäller en drömsemester! Medan vissa skulle vilja spendera sin tid vid det kalla vattnet, föredrar andra att planera en semester mitt i naturen, där det finns mycket grönska. Men om du har en trädgård full av gröna buskar, buskar och många andra gröna växter och hänger din hängmatta där, då kan du känna dig precis som på en drömsemester. Sedan kan du unna dig den lugn och avkoppling du vill ha ute i uteplatsen med en hängmatta i din egen trädgård.

hängmatta utomhus område trädgården hus veranda klassisk stil

Dessutom ger hängmattan dig många fördelar i din egen trädgård. Vi vill bara ge ett exempel direkt: I det här fallet ska integritet inte vara ett problem, så du kan hänga hängmattan på olika platser i trädgården utan att leta efter adekvat stöd. Moderna hängmattedesigner säkerställer nuförtiden att även de minsta bakgårdarna erbjuder tillräckligt med utrymme som ett utomhusområde med en hängmatta. Faktum är att med en hängmatta som denna skulle du fortfarande ha gott om plats kvar!

hängmatta utomhus område uteplats öppen spis pergola pall rotting

Varje hängmatta, och detta gäller även utomhusområdet med en hängmatta, har sina egna unika krav beroende på storlek och material, men experter misstänker att den klassiska hängmattan kräver en längd på minst 3,6 m och för optimal komfort bör 1,8 m vara hängde upp till 2,4 m över marken. Även här beror mycket på ditt personliga val och din preferens för var du vill hänga hängmattan. Det är individuellt och alltid annorlunda. Men planera i förväg utomhusområdet med en hängmatta och kontrollera alltid dessa stödpunkter och trädstammar och se till att de tål vikten.

Uteplats med hängmatta och baldakin

hängmatta utomhusområde klätterväxter pergola vita kuddar gröna

En hängmatta på den täckta terrassen eller verandan har ett antal unika fördelar. Visst, magin i den breda, ändlösa natthimlen kan saknas, men du kan också njuta av bekvämligheten i din hängmatta en regnig dag utan problem. Om du bor i en region där sommaren är riktigt varm, skulle en trevlig pergola som ett utomhusområde med en hängmatta vara ett annat bra alternativ för dig. Tänk på tanken att omvandla detta område till ett utomhus- och matplats där du kan njuta av många trevliga timmar i din nya hängmatta.

utomhusområde med terrass med hängmatta i strandstil

Inre gårdar är också perfekta som utomhusområde med en hängmatta! Du kan använda element på husets byggnadsstruktur som stödpunkter. Möjligheterna är verkligen oändliga, och du kommer att se själv, definitivt den första mysiga kvällen som du tillbringar där i din hängmatta med en martini i handen!

hängmatta utomhus område pergola gardiner baldakin idé

hängmatta utomhusområde modern design balkong trä utsikt sjö

utomhusområde med hängmatta innergård idé vintage stil modern parkett

utomhusområde med hängmatta lila turkos filt exotisk design