Vad du ska tänka på för rätt trädgårdsdesign – 6 användbara idéer

ljusa färger accent hög stämning ljus dekorativa kuddar

Under de varma sommarmånaderna spenderar vi mer tid utomhus. Det är därför viktigt att vi trivs i vårt utomhusområde. Således är den rätta Trädgårdsdesign en del som låter oss glömma vardagen. Vad ska du undvika för att kunna uppleva stressfria stunder i din trädgård??

Den rätta Trädgårdsdesign för en stressfri fritid

sätt ihop detaljer korrekt designidéer uppmärksamma många detaljer

1. Undvik för lite ljus

Din fest kommer att börja när solen skiner, men det är möjligt att dina gäster fortfarande kommer att vara en del av festen efter solnedgången. Det vore naturligtvis olämpligt om de inte kan se varandra på grund av dålig belysning, eller om de inte vet var de ska gå. Så se till att du får rätt Trädgårdsdesign och tillräckligt med ljus. Färgglada, hängande lyktor eller lampor gör trädgården festlig och ger behaglig färg till miljön även efter solnedgången. Seldrivna LED-lampor, som ger en mjuk glans när de hänger runt terrassen, är väl lämpade. Dessutom kan du njuta av festen utan att oroa dig för den kommande elräkningen. Med solsken som kan fastna i marken kan du enkelt markera festytan och stigarna.

2. Problemet med integritet – en smart idé för rätt design av trädgården

Det kan vara frustrerande om du inte har tillräckligt med integritet på en fest, till exempel från nyfikna grannar. Om din trädgård inte är tillräckligt gömd finns det flera sätt att skapa sekretessskärmar utan att tappa stil. Använd stora blomkrukor för en mer intim miljö. Vackra, gröna växter ser bra ut och erbjuder skydd mot oönskade utseende. Det bästa är att de kan bytas när som helst.

För rätt trädgårdsdesign behöver du ljusa färger och ett parasoll

trädgård design parasoll skydd design idéer otaliga

3. Ljusa färger för rätt design av trädgården

Inget skriker sommaren mer än ljusa, starka färger. Så om din trädgård ser lite dyster ut är det dags för den rätta Trädgårdsdesign fräscha upp med några ljusa färger. Särskilt på en fest gäller följande: ju mer färg desto bättre. Kombinera tre olika färger som kompletterar varandra (till exempel vit, gul och limegrön eller lila, blå och grå). Det ger en ordnad atmosfär och får allt att se roligare och festligare ut och är trots allt viktiga faktorer för en lyckad fest. Hur och var du lägger till färg är helt upp till dig. För rätt design av trädgården med avseende på färgerna är möjligheterna många: från färgglada, hängande lyktor, till disken och färgglada filtar, du kan helt enkelt ta in färger överallt.

4. Parasoll för rätt design av trädgården: ge skydd mot den bländande solen

Om du inte har tillräckligt med skuggiga platser, tar det inte lång tid innan dina gäster känner att de smälter bort. Och det skulle inte vara en så bra situation, varken för dig eller för gästerna. Lyckligtvis kan paraplyer komma till din hjälp. När du väljer, se till att tyget är stabilt, så att det håller i flera säsonger, att det inte släpper igenom UV-strålar och att det är mögelbeständigt. Använd den för att ge ytterligare färg till ditt utomhusområde och leta efter ett färgstarkt paraply för en ännu trevligare atmosfär. De är särskilt vackra i rött, jadegrönt eller ljusblått, men också i orange och gult. Det fina är att du kan ordna om dem efter behov.

Fler användbara tips för rätt trädgårdsdesign

pall spara utrymme ljusa färger glad atmosfär

5. Du bör också undvika slitna möbler

Vad vore mer olämpligt än att välkomna dina gäster på slitna utemöbler efter att du har lagt mycket tid på att organisera festen. Möblerna i trädgården glöms snabbt bort eftersom de inte används året runt. Men se trädgården som en förlängning av interiören. Det är också ett område i hemmet som förtjänar kvalitet. För den rätta Trädgårdsdesign Vi rekommenderar att du investerar i trädgårdsmöbler i teak av högsta kvalitet. Detta trä är av bästa kvalitet tack vare väderbeständigheten och den höga andelen naturlig olja. De ser också uppfriskande ut och ger trädgården en fantastisk atmosfär. Gör lite research på dessa utemöbler så ser du själv att det är det bästa valet.

6. Planera väl innan ombyggnad

Nyckeln till ett bra utomhusutrymme är korrekt planering. Varje område kommer att ha sina egna problem. Försök bara få dem ur vägen innan du börjar planera så att du inte får några otäcka överraskningar efter att ha köpt nya möbler och dekorationer. Du bör tänka på trädgården som bara ett annat rum, ett annat rum. När du inreder och utformar utomhusområdet bör du planera i god tid, som med alla andra rum i huset.

koppla av koppla av ensam eller med vänner

trädgårdsflätade bitar av möbeldesignidéer sitter fint

trädgård färsk dryck natur omgiven mjuk bekväm

neutrala färger klädsel sten golvbeläggning fin

välj ljust trä färskt ger en naturlig touch

parasoll ger skydd mot solen användbara idéer