Dyson V11 jämfört med tidigare modell V10 – är det värt priset?

Det finns dammsugartillverkare på marknaden idag som anses vara de bästa och Dyson V11 är ett nytt exempel på detta. Enligt utvecklarna är den senaste trådlösa modellen som efterträdare till Dyson V10 den bästa någonsin. Den kommer ut med mer kraft, rengöringstid och en chic ny digital display. Så ta reda på vad som är nytt här och få din bedömning av städaren med nya extrafunktioner.

Trådlös Dyson V11 en överblick

innovativ teknik i den nya modellen dammsugare dyson v11

Dyson V11 Absolute är märkets dyraste dammsugare hittills. Detta har en jazzy ny digital display som visar dig exakt hur mycket rengöringstid som är kvar. Auto -läget justerar också sugkraften för att uppnå optimal batteritid och enkel rengöring. Till toppen ska den nya produkten vara kraftfullare och ha längre batteritid än V10 -modellen. Dyson hävdar att den nya sladdlösa dammsugaren V11 inte bara är smartare, den har också 20% mer sugkraft än sin föregångare, Cyclone V10. Den nya modellen liknar V10, men har några ganska lockande uppdateringar som skiljer den från sina konkurrenter. Mest märkbar är den intelligenta digitala displayen, som inte bara visar batteriets livslängd utan också förfinar uppskattningar över tiden.

golvhuvud med roterande borste trådlös dammsugare för rengöring av mattor

Absolute -modellen har också ett automatiskt rengöringsläge som anpassar sugkraften till golvtypen. Detta sparar att du måste byta samtidigt som du optimerar batteriets livslängd. Men matchar den nya dammsugaren verkligen pris-prestanda-förhållandet? Ta reda på hur Dyson V11 kan jämföras med tidigare modeller. Få en överblick över vad som är nytt för att jämföra hela sortimentet och hitta det bästa alternativet för dig. Läs vidare för att lära dig mer om hur det jämförs när det gäller funktioner och specifikationer.

Sladdlösa dammsugare i jämförelse

Dyson V11 behåller de designändringar som konsumenterna gillade med Dyson V10. Dessa är till exempel den större kapaciteten och längre batteritiden, samt några andra användbara tillbehör. Så de viktigaste tilläggen är följande:

Digital display och tidskontroll – Båda nya modellerna har en dynamisk digital display. Detta kommer att berätta vilket rengöringsläge du är i och kommer att räkna ned batterilivslängden från sekund till sekund, vilket gör laddning halvvägs runt huset till ett minne blott. Enligt Dyson övervakar V11 ständigt prestanda och justerar batteriets uppskattningar över tiden, med hänsyn till rengöringsläge, verktyg som används och jordtyp. Displayen påminner dig också när filtren måste rengöras. Det visar också om det finns några blockeringar.

Mer prestanda och längre rengöringstider – Enligt tillverkaren har Dyson V11 20% mer sugkraft än V10. I golvrensningsläget (i miljöinställningen) kan detta ta ytterligare 60 minuter. Det är en förbättring jämfört med V10, som bara varar i cirka 45 minuter. Detta gör utsikterna till en fullständig rengöring till ett verkligt alternativ för större hushåll. Den extra körtiden innebär dock också att laddningen tar en timme längre än V10-, V7- och V6 -serien, som är cirka fyra och en halv timme. Den nya produkten har en digital motor och det hittills mest kraftfulla batteriet.

Andra fördelar

nya extrafunktioner som en digital motor i handtaget på dyson v11

Så i hjärtat av dammsugaren är den uppgraderade digitalmotorn, som nu har en trippel diffusor för att förbättra prestanda. Enligt Dyson rättar de två första spridarna luftflödet och minskar turbulensen. Detta ökar sugkraften, medan den tredje diffusorn ska minska ljudnivån. Motorn använder också trycksensorer för att skicka information tillbaka till mikroprocessorn – vakuumets hjärna – upp till 8 000 gånger per sekund. Du kommer då att varnas om problem via den digitala displayen. Motorn använder också trycksensorer för att skicka information tillbaka till mikroprocessorn upp till 8000 gånger per sekund. Du kommer då att varnas om problem via den digitala displayen.

integrerad display visar autoläge på digital display ny modell dyson v11

Den dyrare modellen Dyson V11 Absolute har ytterligare ett trick i ärmen: autoläget. Detta fungerar dock bara om du har fäst det starka golvhuvudet och automatiskt anpassar dig till olika golvtyper för att uppnå bästa rengöringsresultat och optimera batteriets livslängd. Golvhuvudet har en extra digital motor och mäter motstånd för att avgöra hur mycket effekt som behövs. Som ett enkelt men användbart tillskott skjuts det nya tillbehöret in på rengöringsröret så att du kan bära två miniverktyg som klyvverktyget eller klädborsten. Det här kanske inte är så revolutionerande, men det kommer att spara dig att klättra i trappor och gå fram och tillbaka från din bil när du behöver städa i ett svårt hörn.

Praktisk förvaring

förvaring av moderna dammsugare med väggfäste praktiskt taget hemma

V10 vägde hela 2,6 kg, medan V11 väger drygt 3 kg tack vare det större batteriet. Detta är fortfarande ganska genomsnittligt för en sladdlös dammsugare, så det är inte så stor nackdel. Det är dock värt att se till att du är bekväm med lasten, särskilt om du kan städa längre. Varken V11 eller V10 kan stå ensamma. Så om du inte känner för att borra bryggan i väggen för att ladda den eller lämna din dammsugare i bitar i en garderob har Dyson lanserat ett nytt stativ som heter Dyson Dok. Du kan lagra din dammsugare och tillbehör snyggt i dockningsstationen. Fem extra verktyg ingår också, inklusive ett madrassrengöringsverktyg och en liten mjuk dammborste för möbler och persienner.

nya modeller av sladdlösa dammsugare i japansk butik

Snart kommer också Dyson V12 att säljas. För närvarande kan människor bara spekulera i vad efterträdaren kommer att erbjuda och vilken typ av nya funktioner konsumenterna kommer att se. Tillverkaren har visat stort intresse för att använda kraftfulla sensorer för att stödja dammsugningsprocessen, så V11: s funktioner kommer sannolikt att ingå i V12. Du har dock längre batteritid och kan använda mer kraftfull sugning. Detta kraftfulla sug ger dig mer frihet när du rengör alla slags olika ytor. I slutändan kommer Dyson säkert att försöka ytterligare förbättra de specifika prestandaegenskaperna hos den nuvarande modellen samtidigt som de utmärkta egenskaperna hos Dyson V11 bibehålls.