Spara hushållskostnader – minska dagliga utgifter med dessa 7 tips!

Dagliga kostnader för hushåll i Tyskland fortsätter att öka. Det spelar ingen roll om du är ensamstående hushåll, familj eller pensionär – pengar i slutet av månaden blir alltmer knappa. De flesta hushåll i Tyskland lägger bara pengar på vanliga och nödvändiga vardagliga saker. På grund av extra utgifter för försäkring, bil, el och shopping har många människor i Tyskland svårt att klara sig.

Beräkna familjebudget Beräkna alla månadskostnader Instruktioner och användbara tips

De som går till jobbet ska inte behöva omsätta varenda krona två gånger. Detta är inte heller nödvändigt om du minskar de dagliga hushållskostnaderna med mycket enkla medel. Om du vill spara mycket pengar varje månad behöver du inte avstå från allt, utan du bör helt enkelt tänka om dina utgifter. Eftersom även små saker kan hjälpa till att lindra hushållsbudgeten med upp till 30 procent utan att behöva ignorera den vanliga komforten och bekvämligheten. Det finns ett antal sätt på vilket ett hushåll kan spara pengar.

Av den anledningen har vi tagit fram en guide nedan som hjälper dig med sju användbara sparande tips. På så sätt är det möjligt att minska hushållskostnaderna till ett minimum utan att behöva öva på att klara dig utan.

Spara hushållskostnaderna Tips 1: Lägre uppvärmningskostnader

Minska elkostnaderna Automatisera uppvärmning Kontrollera ditt hem med en app

Uppvärmningskostnaderna har också blivit en tagg i de flesta hushåll i Tyskland. De flesta hushåll i Tyskland värmer med gas under de kalla månaderna. Nästan hälften av alla hushåll använder gas som energikälla. Detta sparar pengar framför allt om du tittar på en översikt över gasleverantörerna på marknaden. För att byta till en annan gasleverantör kan minska värmekostnaderna massivt. Det enklaste sättet att göra detta är Gasjämförelse på Toptarif.de. Alla aktuella gaserbjudanden kan ses här med bara några få musklick.

Du bör också vara uppmärksam på några viktiga faktorer när du använder värmeenergi för att inte onödigt öka förbrukningen. Därför är det lämpligt att blöda alla värmesystem i ett hushåll under hösten. Detta sparar värmeenergi och pengar. Dessutom är det lämpligt att aldrig stänga av värmare i vardagsrum som vardagsrum, sovrum och barnrum under den kalla årstiden. Eftersom det behövs mer värmeenergi för att få en kall radiator tillbaka till temperaturen. Därför är det viktigt att ställa upp värmen till den lägsta nivån när tillräckligt med värme har ackumulerats än att stänga av den helt.

Spara hushållskostnaderna Tips 2: Att byta elleverantör lönar sig

Byt elleverantör och jämför elräkningar, minska månadskostnaderna och ha överblick

Även med el kan du Spara pengar och hushållsbudgeten spara. Den som har haft kontrakt med samma elleverantör i mer än fyra år kommer i de flesta fall att betala för mycket för sin tariff. Följaktligen bör elleverantörsmarknaden undersökas vartannat år och ett byte av leverantör bör övervägas. Detta sparar flera hundra euro om året. Olika jämförelseportaler på Internet erbjuder en förstklassig tjänst för detta, så att bytet av leverantör sker inom några minuter.

Spara hushållskostnader Tips 3: Håll en hushållsbok

Håll en budgetbok, lista alla räkningar och minska månadskostnaderna

För att identifiera kostnadssnurrar i ett hushåll är det nödvändigt att föra en hushållsbok. Alla månatliga hushållskostnader bör noteras i den. På detta sätt är det möjligt att snabbt identifiera dyra kostnader och onödiga utgifter och agera därefter. En fast budget bör alltid finnas tillgänglig för vardagliga utgifter som shopping och tankning. Detta gör det möjligt att minska utgifterna utan att behöva klara sig utan det bekanta.

Tips 4: Testa försäkringen

Spara på hushållskostnader Kontrollera regelbundet din försäkrings status och inkludera den i din budget

Folket i Tyskland anses vara försäkringsmästare. I knappt något annat land i världen omfattas människor av såväl olika försäkringsförmåner som i Tyskland. Vissa försäkringstjänster är dock vanligtvis helt onödiga och orsakar bara extra kostnader. Du bör titta närmare på alla typer av försäkringar som bilförsäkring, hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, livförsäkring eller arbetslöshetsförsäkring för att spara kostnader. För att få olika förmåner raderade från försäkringen räcker det i de flesta fall med ett samtal till den aktuella försäkringspartnern.

Spara hushållskostnaderna Tips 5: Lägre bränslekostnader

Sparar hushållskostnader Beräkna bensin för den nya bilen varje månad Håll koll på saker

Mycket pengar kan också sparas vid tankning. Den som slarvigt kör till bensinpumpen när bränslemätaren säger åt dem att göra det betyder ofta att man betalar för mycket för bränslet. Du kan vanligtvis tanka billigare på kvällen mellan 17 och 20. Olika appar för bränslepriser kan också hjälpa dig att hitta den billigaste bensinstationen i närheten.

Spara hushållskostnader Tips 6: Köp bara med kontanter

Handla i snabbköpet och spara pengar. Håll koll på kostnaderna och betala kontant

Många i Tyskland har helt slutat betala med kontanter och gör olika inköp och betalar räkningar uteslutande med sitt betalkort eller kreditkort. Men du tappar snabbt koll på månadskostnaderna. Det är bättre att betala för dina inköp och vardagskostnader med kontanter. På detta sätt är det möjligt att hålla ett öga på utgifterna och även upprätta en haptisk koppling när du spenderar pengar. Du kan också förhindra datastöld på detta sätt. För varhelst betalningar görs med ett bankkort eller kreditkort, lämnas också mycket känslig information kvar.

Spara hushållskostnader Tips 7: Skapa reserver

Beräkna månatliga hushållskostnader exakt Skapa reserver och spara pengar

För att undvika ekonomiska svårigheter i ett hushåll är det viktigt att skapa reserver i en nödsituation. Det kan räcka med att avsätta 100 euro varje månad för att bygga upp en järnreserv. De månatliga reserverna bör räknas till fasta utgifter och förvaras i en spargris eller på ett extra konto utan några om eller men.