Tips och tricks runt huset med plastfolie – 15 praktiska idéer

Tips och tricks i hushållet för användning av filmrullar

Hängfilmen är en enkel men ändå praktisk uppfinning som nästan alla har i köket. Plastfilmen kan dock vara till hjälp inte bara i köket, utan också överallt i hushållet. Det anses därför vara multifunktionellt och kan användas i olika situationer. I den här artikeln vill vi presentera några praktiska Tips och tricks runt om i huset tänk med den film som du kanske inte har känt förrän nu.

Tips och tricks i hushållet – Håll maten friskare längre

Tips och tricks i hushållet klamfilm-wrap-citron-håll-fräsch

Clingfilm används vanligtvis för att slå in olika livsmedel hemma så att de håller sig färska längre. Till exempel kan olika frukter och grönsaker lagras eller mat och dryck kan förvaras i kylskåpet med folien istället för ett lock. Vid inpackning fastnar plastfilmen i sig själv och säkerställer att maten är säkert förpackad.

Hushållens tips och tricks – hur man lagrar bananer korrekt

Tips och tricks för hushållsinpackning av bananer-filmfilmstammar

Det finns faktiskt många praktiska tips och tricks i hushållet med plastfolie. Bananer kan till exempel hållas färska under en längre tid genom att bara vira in stjälkarna med plastfolie och förvara bananerna vid en temperatur som inte är för varm.

Trick med plastfolie för blommor som håller sig fräscha längre

Tips och tricks i hushållet blommor-håll-fräschare-längre-hängande film-fuktig trasa

Att ge bort färska buketter med blommor är alltid en bra idé för alla tillfällen. Så att buketten håller sig fräsch och doftande längre kan du prova detta trick med fuktat hushållspapper och plastfolie. Fukta helt enkelt en bit hushållspapper med vatten, linda först blommstammarna med papperet och sedan med en bit plastfilm.

Använd smarttelefonen med smutsiga händer

Tips och tricks för hushållet plastfilm-smartphone-skydda-laga-baka

Den nya tekniken tillåter oss redan att ladda ner ett recept på smarttelefonen eller surfplattan. Eftersom du vanligtvis ska bläddra i displayen för att läsa receptet till slutet kan mobiltelefonen lindas in i film och på så sätt skyddas från smuts och vätskor under tillagningen. Clingfilmen tillåter normal rullning och därför problemfri användning av smarttelefonen.

Praktiska tips och tricks runt om i huset

tips-tricks-hushåll-mugg-kläng filmdrickande halm

Det här praktiska hushållstricket är mest lämpligt för barn och för dem som ofta spillar glas med vätskor. Som regel kan vatten sugas upp mycket snabbt med en trasa och skadar inte ytan. Vissa fruktjuicer kan å andra sidan fläcka och bära din bänkskiva eller bord.

Trickar med plastfolie för att förhindra vätskespill

tips-tricks-hushåll-koppar-för att skydda-mot-spill-hängande film

För att skydda ytorna i köket eller på skrivbordet kan du linda in glaset eller muggen med en bit plastfolie och genomborra det med ett sugrör. Detta är en av de bästa hängande filmhushållens tips och tricks när du läser en bok eller arbetar på en bärbar dator.

DIY mini växthus i akvariet

tips-tricks-hushåll-tom-akvarium-hängande film-mini-växthus

Med hjälp av plastfolie kan du göra ett litet växthus själv genom att täcka en blomkruka med plastfilm efter vattning. Ett minidrivhus med flera växter kan utformas i ett akvarium, som också är täckt med plastfolie. Detta främjar växternas tillväxt eftersom jorden i blomkrukorna inte torkar ut.

Tips och tricks runt huset – Håll färgbrickan ren

tips-tricks-hushålls-färg-brick-håll-ren-häng film

Hushållets tips och tricks kan hjälpa till med att måla hemma. Till exempel, istället för att alltid köpa ett nytt färgfack eftersom det sista är smutsigt med färg och inte längre kan användas, kan du slå in det rena färgfacket med plastfolie. Efter användning tas filmen bort och färgbrickan ser ut som ny igen.

Förvara målningsredskap korrekt

tips-tricks-hushålls-färg-hinkar-färg-rullar-fäst-film-wrap

Om du målar ett helt rum eller en lägenhet räcker det oftast inte med en dag. Eftersom färgrullen med färgen kan torka ut på några timmar, köps vanligtvis en ny nästa dag. Istället kan du slå in den i plastfolie så att den kan användas senare.

Slå in penslar med färg i plastfolie

tips-tricks-hushåll-färg-pensel-klamfilm-linda-istället för-rengöring

Du kan göra samma sak för penslarna och färghinken. Dina målningsredskap är därför lämpliga för flera användningsområden. Med dessa hushållstips och tricks med plastfolie sparar du både pengar och tid på att rengöra färgrullarna och penslarna.

Tips och tricks för hushållsarbete och semester

tips-tricks-hushåll-kläder-resväskor-skydda-mot-olja-fläckar-klä film

När du reser, oroar du dig alltid för att dina schampon och andra flytande kosmetiska produkter kan spilla i din resväska och på dina kläder? Med det här stora tricket med filmfilmen kan du glömma dessa bekymmer på alla framtida resor.

Skydda mot spilld kosmetika i ditt bagage

tips-tricks-hushåll-säkra-klamfilm-mot-spill

Endast en liten bit filmfolie krävs för att säkra flytande kosmetiska produkter. Ta bort flasklocket, täck flaskhalsen med folien, sätt tillbaka flasklocket och problemet är löst.

Linda resväskan själv med plastfolie

tips-tricks-semester-bagage-väska-linda-själv-klä film

På varje flygplats finns bagageförseglingsställen där dina resväskor är packade och därmed skyddade mot eventuell stöld eller smuggling. Du kan göra det här mycket billigare själv genom att omsluta resväskan med plastfolie hemma.

Praktiska hushållstips och tricks när du flyttar

tips-tricks-hushålls-flytt-idéer-packning-klä film-salt

Hängfilmen är lika hjälpsam när du flyttar, eftersom den kan skydda dina möbler, tillbehör eller köksredskap på väg till den nya lägenheten. Du kan slå in smycken som halsband och armband i plastfolie för att förhindra att de går sönder. Hela salt- och pepparskakor kan packas som kosmetiska produkter och möbler kan skyddas mot repor när de rör sig med plastfolie.

Cling film för en marmor spik design

tips-tricks-hushåll-marmor-spik-design-gör-det-själv-klä film

Med plastfolie kan du trolla fram en vacker nageldesign med marmoreffekt själv hemma. Applicera först nagellacket i basfärgen och låt det torka väl. Applicera sedan ett andra lager nagellack i en annan färg och rör på film med en skrynklig boll medan lacken fortfarande är fuktig. Låt det torka, applicera topplacken och du är klar!

Tips och tricks runt huset – vira in frosting i plastfolie

tips-tricks-hushåll-cupcake-frosting-cling film-wrap

Plastfilmen kan också vara till hjälp vid bakning och dekorering av desserter. Detta gör det till exempel mycket lättare att använda en rörpåse. Först bör du förbereda glasyren och linda den i plastfilm enligt bilden.

Hushållstips för fyllning av rörpåse

tips-tricks-hushålls-pip-påsar-smart-fyll-klä film

Lägg sedan den inslagna glasyren i rörpåsen och skär ut folieänden innan du dekorerar. Detta kommer att hålla rörpåsen ren och du bör bara skölja rörmunstyckena efter användning.

Tips och tricks i hushållet – trefärgad frosting för muffins

tips-tricks-hushåll-trefärgad-frosting-gör-det-själv-klä film

Du kan använda den här metoden för att göra en vacker, mångfärgad frostning för cupcakes, tårtor eller kakor själv. Dela till exempel glasyren i tre och färga varje del med olika matfärger. Linda sedan in glasyrerna i plastfolie och lägg dem alla på en gång i konen. Detta skapar en rolig, trefärgad frostning för olika desserter.