10 vähän tunnettua, mutta hämmästyttävää C -vitamiinin hyötyä ihollesi!

C-vitamiinia kutsutaan lääketieteellisessä terminologiassa askorbiinihapoksi tai askorbaatiksi, tai L-askorbiinihappo (kemiallinen kaava C6H8O6) on välttämätön ravintoaine, joka pitää kehon ja immuunijärjestelmän toiminnassa. C -vitamiini edistää kollageenin synteesiä kehossa. Se auttaa parantamaan haavoja, korjaamaan ja ylläpitämään luita, hampaita, rustoa ja kudoksia. Se on myös yksi parhaista antioksidanteista, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, jotka vahingoittavat ihosoluja. C -vitamiini auttaa ihon uudistumisprosessissa neutraloimalla vapaita radikaaleja ja korjaamalla vaurioituneet ihosolut.

C -vitamiinin edut

C -vitamiinin puutos kehossa kehittää vakavan tilan, nimeltään Scorvy. Tämän vitamiinin puute kehossa tekee kollageenista erittäin epävakaan tehtäviensä suorittamiseen, ja useat muut entsyymit eivät tee yhteistyötä kehossa.

C -vitamiinin eri muodot:

C -vitamiinia, jota kutsutaan myös askorbiinihapoksi, esiintyy eri muodoissa. Tässä luetellaan sinulle joitain erilaisia ​​C -vitamiinin muotoja.

1. L -askorbiinihappo (LAA):

C -vitamiinia, sen kemiallisesti aktiivisessa muodossa, kutsutaan LAA: ksi. C -vitamiinia löytyy yhtä paljon L -askorbiinihaposta ja D -askorbiinihaposta, isomeerimolekyyleistä, jotka ovat keskenään vaihdettavissa. Kuitenkin vain LAA on biologisesti saatavilla, ja siksi sitä käytetään lääketieteellisiin tarkoituksiin. L Askorbiinihappoa löytyy runsaasti sitrushedelmistä, kuten appelsiineista ja sitruunasta (1).

2. Magnesiumaskorbyylifosfaatti (MAP):

C -vitamiini puhtaassa muodossaan on hyvin epävakaa vedessä. Magnesiumaskorbyylifosfaatti (MAP) on vesiliukoinen C-vitamiinin johdannainen. MAP on voimakas antioksidantti ja tulehdusta ehkäisevä aine, joka estää talin hapettumista akne vulgariksessa. MAP saavuttaa jatkuvan C -vitamiinin pääsyn iholle, mikä auttaa hallitsemaan talin erittymistä talirauhasista ja siten hoitamaan aknea (2).

3. Askorbyylipalmitaatti:

Tämä askorbyylipalmitaatti on rasvaliukoinen C-vitamiinin muoto, joka on muodostettu askorbiinihaposta ja palmitiinihaposta. C -vitamiini on tunnettu ihon suojaamisesta haitallisilta UV -säteiltä ja auringonpolttamilta. Tutkimusten mukaan askorbiinipalmitaatti vähensi reaktiivisen hapen solutasoja ultravioletti B -säteilytyksen jälkeen. Ascorbyl Palmitate -tuotteiden käyttö auttaa estämään ihon punoitusta auringossa (3).

4. Askorbiini glukosamiini:

Glukosamiinia kutsutaan myös glukosamiinisulfaatiksi. Tämä on luonnollinen aminosokeri, johon on lisätty lisäannos C -vitamiinia. Tämä auttaa luuston terveyttä, rustoa, ihoa ja edistää kollageenin muodostumista.

5. Tetraheksyylidetsyyliskorbaatti:

Tämä on vakaa, öljyliukoinen C-vitamiinin muoto, jota pidetään L-askorbiinihapon analogina. Toisin kuin magnesiumaskorbyylifosfaatti, joka on epävakaa vedessä, tämä on rasvaliukoinen (lipidi). Tutkimuksen mukaan tetraheksyylidetsyyliskorbaatti liukoisuutensa vuoksi imeytyy ihon läpi. Tämä geeli sopii hyvin muiden C -vitamiinin ja retinolin kanssa tehokkuuden parantamiseksi.

6. Natriumaskorbyylifosfaatti:

Tämä on myös vakaa ja vesiliukoinen C-vitamiinin muoto. Natriumaskorbyylifosfaatti toimii antioksidanttina, joka taistelee vapaita radikaaleja vastaan ​​ja auttaa ihon uudistumisessa. Tämä yhdiste on vakaa C -vitamiinin edeltäjä ja varmistaa jatkuvan C -vitamiinin pääsyn iholle. Natriumaskorbyylifosfaatti auttaa ehkäisemään ja hoitamaan akne vulgarista.

C -vitamiinin hyödyt iholle:

C-vitamiinilla on erilaisia ​​ihon etuja antioksidanttisten, tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksiensa vuoksi. Tässä on luettelo eduista.

 1. Kuten aiemmin kerrottiin antioksidanttisen ominaisuutensa vuoksi, se taistelee ja neutraloi vapaita radikaaleja, jotka auttavat ihon uudistumisessa.
 2. C -vitamiini on erittäin hapan, ja tämän vuoksi, kun sitä käytetään paikallisesti iholla, se laukaisee parantamaan itseään nopeuttamalla kollageenin tuotantoa.
 3. C -vitamiini auttaa estämään ennenaikaista ikääntymistä, ihon notkautumista edistämällä kollageenin tuotantoa.
 4. C -vitamiini auttaa parantamaan haavat nopeasti ja ehkäisee arpia.
 5. Se auttaa estämään hyperpigmentaatiota, mukaan lukien ikäpisteet ja melasma, toimii esteenä ihon läpi tunkeutuville ultraviolettisäteille.
 6. C -vitamiini ehkäisee ja hoitaa yhtä yleisimmistä iho -ongelmista, “aknea”. Lisäksi se auttaa häivyttämään aknen aiheuttamia tummia pisteitä.
 7. Auringon altistumisesta johtuvat vapaiden radikaalien aiheuttamat vauriot aiheuttavat tulehdusta, mikä aiheuttaa ryppyjä ja tummia auringonpilkkuja. C -vitamiini toimii suojana auringolta.
 8. C -vitamiini saa ihon näyttämään sileältä aktivoimalla fibroblasteiksi kutsuttuja soluja, mikä luo uutta kollageenia.
 9. MAP: n, joka on yksi C -vitamiinin johdannaisista, tiedetään säilyttävän kosteutta iholla, mikä pitää sinut nesteytettynä.
 10. Ihon alla olevat tummat ympyrät voidaan häivyttää C -vitamiinituotteiden avulla.

C -vitamiinituotteiden käyttö:

Markkinoilta löytyy monia C -vitamiinituotteita eri muodoissa. Keskustelkaamme näiden tuotteiden käytöstä.

1. C -vitamiiniseerumi:

Tämä on markkinoiden paras ja helposti saatavilla oleva tuote. Markkinoilta on saatavana erilaisia ​​C -vitamiiniseerumeita pienillä sprinklereillä.

Kuinka käyttää:

 • Levitä ensin pieni määrä seerumia kyynärvarrelle, joka voidaan helposti piilottaa allergisten reaktioiden varalta.
 • Jos allergista reaktiota ei ilmene, jatka seerumin levittämistä varovasti kasvoille ja hiero kevyesti sormillasi, jotta seerumi tunkeutuu ihoon.
 • Ennen kuin aloitat tämän seerumin levittämisen kasvoille, puhdista kasvosi kasvopesulla lian poistamiseksi ja hiero sitten kasvosi puhtaalla pyyhkeellä.
 • Saat hyvän tuloksen levittämällä kosteusvoidetta sen jälkeen, kun seerumi on levitetty kasvoille.
 • Ihannetapauksessa tämä on käytettävä kerran tai kahdesti päivässä.
 • Varmista, että nämä seerumit eivät altistu suoraan auringonvalolle ja säilytä niitä viileässä paikassa.

2. C -vitamiiniöljy:

C -vitamiiniöljy on sama kuin seerumi, paitsi että öljyt ravitsevat ja kosteuttavat ihoa. Seerumit auttavat korjaamaan vaurioitunutta ihoa. Valitse ihotyypistäsi riippuen öljy, kuten vähemmän väkevä tai vähemmän hapan C -vitamiiniöljy.

Kuinka käyttää:

 • Kaikki öljyt eivät sovi kaikille ihotyypeille. Siksi on ensin valittava pieni laastari vartalolle allergisten reaktioiden varalta.
 • Ota hieman öljyä käteen ja levitä sitä varovasti alueelle, johon aiot. Jos kasvoja aiot levittää hierontaan varovasti pyörivin liikkein, kunnes öljy imeytyy ihoon.
 • Anna vaikuttaa yön yli ja puhdista kasvosi miedolla saippualla.
 • Saat parhaan tuloksen käyttämällä sitä säännöllisesti yön aikana. Vältä öljyn käyttöä päivällä, jotta ihosi ei näytä rasvaiselta.
 • Säilytä tämä öljy kuivassa ja viileässä paikassa.

3. C -vitamiinilisät:

C -vitamiinia esiintyy luonnollisessa muodossaan monissa hedelmissä ja vihanneksissa, kuten appelsiineissa, kiivissä, mansikoissa, parsakaalissa, pinaatissa jne. Näiden tuotteiden päivittäinen saanti säilyttää kehon C -vitamiinipitoisuuden. Mutta jos C -vitamiinin puutos on vakava, lääkäri ehdottaa, että otat joitain C -vitamiinilisää.

Naisille suositeltava C -vitamiinin saanti päivittäin on 75 mg ja miehillä 90 mg.

Kuinka käyttää:

 • Käytä mahdollisuuksien mukaan vain luonnollisia elintarvikkeita, joissa C -vitamiinia on runsaasti saatavilla. Punainen paprika, appelsiinimehu, greippimehu ja kiivit ovat parhaita lähteitä.
 • Syö lehtivihanneksia, kuten pinaattia vaatimuksen täyttämiseksi.
 • Ota lääkärin ohjeen mukaan 1 tai 2 pilleriä C -vitamiinia päivässä. Vältä lisäravinteiden käyttöä, jos havaitset haittavaikutuksia.
 • Aina lääkkeet tulee säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa.

4. C -vitamiinisaippua:

C -vitamiinisaippua nopeuttaa ihon kollageenin tuotantoa, jolloin saat kiinteämmän ja täyteläisemmän ihon sekä tasoittaa ryppyjä ja hienoja juonteita.

Kuinka käyttää:

 • Kaikki tuotteet on testattava pienellä laastarialueella ennen käyttöä allergisten reaktioiden varalta. Sama koskee myös tätä saippuaa.
 • Jos allergista reaktiota ei näy, käytä ensin tätä saippuaa kasvojen pesemiseen vähintään 2-3 päivän ajan ja aloita sitten vartalon käyttö.
 • Varmista, että saippuat eivät altistu suoraan auringonvalolle.

C -vitamiinivalmisteiden käytön sivuvaikutukset:

 • Koska C -vitamiini on hapan, se jättää palovammoja ja punoitusta herkille nahatyypeille.
 • C -vitamiinin sitrushedelmäpitoisuus ärsyttää herkkää ihoa.
 • Korkea C -vitamiiniannos lisämuodossa voi aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä, kuten ripulia, pahoinvointia ja jopa munuaiskiviä.
 • Liiallinen C -vitamiinilisä aiheuttaa raudan yliannoksen, joka puolestaan ​​vaikuttaa sydämeesi, haimaasi, maksaasi, kilpirauhasesi ja keskushermostoon.

C -vitamiini on siunaus iholle ja kasvoille ja voi tehdä ihmeitä, jos sitä käytetään rajoitetusti. Mene ruokakauppaan hakemaan C -vitamiinituotteita ja kokeile niitä ihollasi, äläkä unohda, että olemme kaikki korvat ja silmät auki tietääksemme kokemuksistasi.