11 hämmästyttävää hunajan hyötyä iholle!

Hunajasta on tullut ja on kiinteä osa elämäämme monien vuosien ajan, itse asiassa vuosisatojen ajan. Hunaja on ollut ruoanlaitosta erilaisten infektioiden hoitoon kauneustuotteena, ja se on ollut taikajuoma elämässämme. Muinaisen Egyptin ajoilta peräisin oleva hunaja sai kiitosta parantavista ominaisuuksistaan, ja jopa kaunis Kleopatra väitti käyttävänsä hunajamaskeja hyvin usein. Nyt kun luonnollisesta ihonhoidosta on tullut yhä suositumpaa ja koska monet ihmiset kokevat erilaisia ​​iho -ongelmia, hunajasta on tullut tärkeä ainesosa ihonhoitotuotteissa.

Hunaja iholle

Mikä on Hunaja?

Hunaja on luonnollinen ainesosa, joka maistuu makealta, muodostuu kukkien nektarista. Hunajan muodostuminen alkaa siitä, että mehiläiset keräävät nektaria eri kukista, jotka hajoavat yksinkertaisiksi sokereiksi ja varastoivat ne sitten hunajakennoihin. Tutkimusten mukaan hunajalla on korkea kosteuspitoisuus, ja siksi mehiläiset tuulettavat kampaa siipillään pitääkseen hunajan kuivana. Hunajamehiläiset valmistavat luonnollisesti hunajaa pesäkkeelleen ja sen ravinnon vuoksi. Hunaja on täynnä ihon kannalta välttämättömiä ravintoaineita; Hunaja sisältää B -vitamiineja, sinkkiä, kalsiumia, kaliumia ja rautaa.

Hunajan ominaisuudet:

Hunaja, luonnollinen makea aine, tunnetaan vilustumisen torjunnasta, ja hiusten kosteuttamisesta on hämmästyttäviä etuja iholle levitettäessä. Tässä on lueteltu muutamia niistä.

 • Antibakteerinen: Hunajan antibakteerinen ominaisuus toimii aknea aiheuttavia bakteereja vastaan ​​ja estää sen puhkeamisen. Se auttaa pitämään ihon puhtaana ja ilman näppylöitä.
 • Tulehduskipulääke: Hunaja on ihmeellinen ainesosa, joka vähentää näppylöiden turvotusta ja punoitusta, koska se toimii tulehdusta ehkäisevän ominaisuutensa vuoksi.
 • Kuorinta: Tämä hunajan ominaisuus tekee ihosta sileän ja kiiltävän. Hunajan sanotaan poistavan ihosta kuolleet solut, jotka ovat vastuussa huokosten tukkeutumisesta ja saavat ihon näyttämään tylsältä. Raa’an hunajan antimikrobiset ominaisuudet parantavat luonnollisesti akne-arpia, vähentävät tahroja ja pitävät ihon ryppyttömänä ja joustavana.
 • Ikääntymistä vastaan: Täynnä antioksidantteja, hunaja torjuu vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ja hidastaa ihon ikääntymistä. Lisäksi hunaja lisää kollageenin tuotantoa.
 • Antiseptinen: Hunaja on antiseptinen aine, joka suojaa infektioilta ja haavoilta. Sitä käytetään myös palovammojen hoitoon.
 • Kosteusvoide: Hunaja toimii ihon kosteusvoiteena ja parantaa myös rikkoutuneet huulet ja pitää huulet kosteutettuna luonnollisesti talven aikana.

Mikä hunaja valita?

Nykyään markkinoilla on laaja valikoima hunajaa, joista jokaisella on oma ominainen maku, väri ja maku. Tarkemmin sanottuna nykyään on olemassa vähintään 300 hunajalajia, ja jokaisella on ainutlaatuinen terveys- ja ravitsemuksellinen hyöty. Eri hunajatyypeille on ominaista kukkien lähde, lämpötila, maantieteellinen sijainti, sademäärä jne.

Yleisesti ottaen hunajaa voidaan luonnehtia raakaksi ja jalostetuksi. Luonnollinen ja puhtain hunaja on raakahunaja, joka kuumennetaan ja valmistetaan tehtaalla, mikä johtaa vitamiinien, kivennäisaineiden ja muiden välttämättömien ravintoaineiden menetykseen..

Mitä tummempi hunaja, sitä suuret määrät antioksidantteja, joten pastöroimatonta raakaa hunajaa suositellaan käytettäväksi. Mutta siellä on monia lajikkeita, joten orgaanisen hunajan pitäminen on peukalosääntö. Tutkimus sanoo, että Manuka, Kanuka, tattari ja timjamihunaja ovat parhaita valintoja.

Hunajan edut iholle:

1. Hunaja akne arvet:

Hunaja toimii antiseptisenä aineena aknea vastaan ​​ja ehkäisee näppylöitä. Yksi hunajan entsyymi sisältää vetyperoksidia (H2O2), joka on voimakas antibakteerinen aine ja auttaa poistamaan arpia tai tummia jälkiä. Lisäksi hunajan korkea sokeripitoisuus ehkäisee muurahaisbakteereja, joten hunaja voi estää aknen, jos sitä käytetään säännöllisesti iholla. Raakahunajan käyttö antaa sinulle parhaat tulokset, koska se uutetaan ilman pastörointia.

2. Hunaja rasvaiselle iholle:

Rasvainen iho on pohjimmiltaan seurausta kehossa olevista yliaktiivisista talirauhasista. Sebum on vahamainen esine, joka toimii luonnollisena kosteuden esteenä ihollesi. Mutta talin ylituotanto voi johtaa rasvaiseen ihoon. Kulta, se on luonnollinen kosteuttaja. Hunaja imee kosteutta ilmakehästä ja lukitsee sen ihon pintaan pitäen ihon kosteana ja hyvin kosteutettuna. Hunaja puolestaan ​​estää talin ylituotannon ja hallitsee ihon rasvaisuutta.

3. Hunaja kuivalle iholle:

Kuivalta iholta puuttuu aina kosteutta, ja tämä tekee ihosta kutiavan ja karkean. Hunajan entsyymit toimivat luonnollisina kosteuttajina, jotka kosteuttavat ihoa luonnollisesti. Nämä ominaisuudet auttavat vähentämään ihon kuivuutta. Raa’an hunajan rauhoittava ja kosteuttava vaikutus saa ihon näyttämään hehkuvalta, säteilevältä ja pehmeältä. Levitä 1-2 rkl raakaa hunajaa kasvoillesi ja hiero sitä pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia ja huuhtele huolellisesti vedellä.

4. Hunaja hehkuvaan ihoon:

Hunajan sanotaan olevan luonnollinen kosteuttaja, joka auttaa säilyttämään kosteuden kasvoissa. Tämä kosteudenpidätyskyky auttaa antamaan hehkun iholle. Hunajan entsyymit antavat sen virrata sujuvasti ihoon samalla kun hoitavat ja pehmentävät sitä syvältä sisältä. Hunaja, kun sitä käytetään naamiona, antaa parhaat tulokset hehkuvaan ihoon. Jotkut niistä ovat

 • Sitruuna ja hunaja naamio.
 • Hunaja banaanilla.
 • Hunaja ruusuvedellä.
 • Hunajaa juuston kanssa.
 • Kulta Besanin kanssa.
 • Maito ja hunaja.

5. Hunaja tummille täplille ja tummille ympyröille:

Ei ole todisteita hunajan käyttämisestä tummien pisteiden vaalentamiseen. Mutta koska hunajalla on kuorintaominaisuuksia, sen käyttäminen kasvoillasi voi poistaa kuolleet ihosolut, jotka saavat ihosi näyttämään tylsältä. Tämä voi paljastaa kirkkaamman ihon.

Hunajalla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka toimivat luonnollisena valkaisuaineena. Se vähentää pigmenttiä. Hunaja on pehmeää ja rauhoittavaa, joka toimii tehokkaasti herkällä silmänympärysalueella. Hunaja sisältää antioksidantteja, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ​​luoden tummia silmänalusia ja ryppyjä silmien alle.

6. Hunaja ryppyjä ja ikääntymistä vastaan:

Ikääntyminen on väistämätöntä, mutta halu säilyttää nuorekas ulkonäkö on saanut meidät kaivautumaan luonnollisten ikääntymisen vastaisten ihmeiden maailmaan. Yksi tällainen tuote on hunaja, joka voi antaa meille nuoremman näköisen, täyteläisen ja kauniin ihon.

Vapaat radikaalit, joita esiintyy osana normaalia aineenvaihduntaprosessiamme, ovat ihon vanhenemisen tärkeimpiä syyllisiä. Niitä voi esiintyä myös auringon aiheuttamien vahinkojen tai saastumisen vuoksi. Nämä vapaat radikaalit tuhoavat ihon kollageenitason, mikä tarjoaa ensisijaisen rakenteellisen tuen ihollemme. Kun kollageenitaso alkaa laskea, ihostamme tulee roikkuva ja ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä ja juonteita. Tämä ihovaurio voidaan estää antioksidanttien avulla.

7. Hunaja ruusufinni:

Ruusufinni on ihosairaus, jossa iho muuttuu punaiseksi, yleensä nenässä ja poskissa. Se näkyy erityisesti vaaleilla ihonsävyisillä henkilöillä, ja se yleistyy iän myötä. Hunaja, erityisesti raaka hunaja, auttaa rosacean hoidossa. Hunaja auttaa ihoa säilyttämään kosteuden, mikä taistelee ruusufinniä vastaan. Jonkin sisällä tutkimus, kanuka -hunajaksi kutsutun hunajalajin osoitettiin olevan erittäin tehokas rosaceaa vastaan. Pienen määrän kanuka -hunajan levittäminen vaurioituneelle osalle päivittäin voi helpottaa rosaceaa.

8. Hunaja ihottumaa vastaan:

Ekseema tai dermatiitti on kutina, joka aiheuttaa ihottumaa. Tutkimuksen mukaan Manuka -hunaja voisi auttaa tämän tilan hoidossa. Luonnollinen ruoka voi rauhoittaa ihottumaa, kun sitä hierotaan iholle, koska se sisältää antibakteerisia, sienilääkkeitä ja antiseptisiä ominaisuuksia. Hunajan, erityisesti manukahunajan, havaittiin auttavan immuunijärjestelmää ja vähentävän joidenkin bakteerien toimintaa. Manuka -hunaja on erittäin tehokas atooppisen ihottuman ihovaurioiden hoidossa sekä kliinisten että solututkimusten perusteella.

9. Hunaja sieni -akneille:

Sieni -akne johtuu hiivan (eli sienien) lisääntymisestä, kun taas bakteerit ja tukkeutuneet huokoset laukaisevat säännöllisen aknen. Hiivan ylikuormitus aiheuttaa tulehdusta karvatupissa ja johtaa kutiaviin, yhtenäisiin punaisiin kohoumiin. Hunaja, koska se on tulehdusta estävä ominaisuus, hoitaa sieni-aknea kohtuullisessa määrin. Lisäksi hunajalla on voimakkaita antimikrobisia ominaisuuksia. Voit levittää raakaa hunajaa vaurioituneelle alueelle ja jättää sen naamioksi 3 tunniksi joka toinen päivä.

10. Hunaja huokosille:

Ihon huokoset ovat kuin pieniä kuoppia kasvoilla, jotka näyttävät appelsiininkuorelta, jotka yleensä eivät ole houkuttelevia. Nämä huokoset saavat kasvot näyttämään tylsiltä ja ikääntyneiltä. Rasvaiset ihmiset kohtaavat tämän ongelman hyvin usein. Hunajassa olevat antioksidantit auttavat ihoasi näyttämään terveeltä ja nuorelta. Hunaja toimii luonnollisena supistavana aineena ja kiristää ne suuret avoimet huokoset, erityisesti nenän alueen ympärillä näkyvät.

11. Hunaja ihon valkaisuun:

Ihon valkaisuun ei ole nopeaa tapaa. Vaikka monet tuotteet/ainesosat vaativat välittömästi ihon valkaisua, hehkuvan ihon saaminen vie aikaa. Hunaja on yksi tällainen erinomainen ainesosa, joka parantaa ihon sävyä ja tekee siitä kirkkaan ja virheettömän. Hunaja, koska sen antibakteeriset ominaisuudet, haalistuvat aknen jälkeiset arvet, hyperpigmentaatio ja tummat täplät. Tämä saa ihon hehkumaan. Siksi ihon valkaisuun tarkoitettua hunajaa tulisi käyttää hunajana kirkkaalle iholle.

Lopulliset ajatukset:

Hunaja on arvokas luonnollinen aine, jolla on useita käyttötarkoituksia. Hunaja on tehokas lääke, turvallinen kotihoito, kosmetiikka ja ravintoaine, jota voivat käyttää kaikenikäiset ihmiset. Mitä useammin lisäät hunajaa kauneusrutiineihisi, sitä suurempi on mahdollisuus nähdä tulokset.