Köksarrangemang och rumsfördelning

L-format köksarrangemang

Köks effektivitet beror på Köksarrangemang från – vilken layout den har och hur mycket lagringsutrymme och rörelse den erbjuder. Det måste finnas ett naturligt arbetsflöde mellan de olika arbetscentrumen. Varje köksplan innehåller en linje som bildar en triangel som illustrerar rörelsen mellan de primära aktivitetsområdena. Här förklarar vi de fem typerna av köksarrangemang. De är utformade för att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet. med tanke på utformningen av resten av huset.

Det finns 5 typer av Köksarrangemang : L-formad, U-formad, kök, kökö och enkel pentry.

modern kökslayout med L-form

L-formad kökslayout

modernt-kök-arrangemang-L-form

L-form: Detta är en mycket populär Köksarrangemang.  Perfekt för familjer och små lägenheter eftersom stolarna och bordet kan rymmas i samma rum. Köket gynnas också av avsaknaden av genomgående trafik vid användning av två intilliggande väggar.

L -form – populär typ av köksarrangemang

u-formad kökslayout

liten u-formad köksdesign

liten-u-formad-kök-design

U-form: Med tre hela väggar erbjuder ett rum den U-formade Köksarrangemang den perfekta kökszonen för matlagning. Kylskåpet, spisen eller spishällen och diskbänken kan placeras på avstånd för total effektivitet och bekvämlighet. Detta är goda nyheter för dem som tar sitt kök på allvar eftersom det erbjuder det bästa arbetsflödet med de kortaste avstånden runt köket.

kök kök arrangemang

Kök kök layout

kök kök layout

Köksarrangemang: Dessa Köksarrangemang Tillåter också stora mängder bänkskivor och lagringsutrymme. Detta är valet nummer ett för många professionella kockar eftersom det utnyttjar utrymmet mest effektivt. De två raderna möjliggör enkel förändring och aktivitet i området och kan vara lätta att vända. Om korridoren är öppen i båda ändar kan det orsaka trängsel och denna typ av arrangemang är inte idealisk. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att öppna lådorna. Rengörings- och matlagningsområden måste vara på samma sida för att undvika olycksrisk när du flyttar heta kastruller mellan diskbänken och hällen.

kök ö kök plan

modern köksö och barstolar

modernt-kök-ö-bar-stolar

Köksö: En mycket populär sådan Köksarrangemang, perfekt om du planerar att prata. En oberoende ö i köket kan titta på matsalen eller vardagsrummet samtidigt, så att de kan umgås medan du lagar maten. Köksöarna har också ofta ett handfat och skåp så att det mesta av deras design uppnås.

enkel-pentry-kök arrangemang

enda pentry med design i rostfritt stål

design med ett pentry i rostfritt stål

Enkelt pentry: Detta är en intelligent och enkel lösning för trånga utrymmen, helst med en liten vägg, tre meter lång, utan fönster eller dörrar. Detta orsakade dock Köksarrangemang de längsta sträckorna eftersom du ofta måste gå från ena änden av rummet till den andra. Det kan därför vara vettigt att placera diskbänken mitt i köksenheten.

   Individuellt pentry med grön väggfärg som accent

enda pentry-små kök

Vitt pentry kök layout

vitt kök kökarrangemang

U-format vitt kök

U-format vitt kök

Modern L-formad kökslayout

L-formad kökslayout

Ytterligare 100 idéer för köket