Modern sovrumsdesign i två färger

”Det är alltid två som tillhör det

vitt och rött i sovrumsdesign

Det sägs “tre är en för många”. Ordspråket gäller inte nödvändigtvis det modern sovrumsdesign, men det kan leda till några intressanta slutsatser. Vårt sovrum kan representera perfekt balans och renhet, bara med hjälp av två olika färger i designen. En sådan palett kan tyckas knapp och otillräcklig för vissa, men i själva verket kan fantastiskt inflytelserika resultat uppnås med bara två färger.

Två nyanser eller nyanser

modern lila sovrumsdesign

När du skapar modern sovrumsdesign i två färger det är viktigt att noggrant undersöka färgtonerna eftersom de är hörnstenen i designkonceptet. En färgpalett måste vara mörk och den andra blek för att göra ett bra par motsatser. Det är bäst att använda en neutral färg i kombination med en annan färg – den neutrala bildar bakgrunden eller de två blandas ihop. Det främsta målet som du bör sträva efter är att uppnå en viss balans mellan de två tonerna, vilket resulterar i en enkel och ren miljö. Mest moderna sovrumsdesignidéer ha vitt som grundfärg, som blandas med andra färger. Varma nyanser sticker ut och antyder ett starkt energiskt temperament, medan kalla nyanser innehåller en lugnande känsla av mild avslappning. Vita väggar och tak ger vanligtvis rummet ett bra underlag för användning av färgade möbler och dekorationer. Måla på väggarna fungerar också om du vill ha ett mindre neutralt helhetsutseende. Eftersom du bara använder två färger är det lättare att kombinera dem tillsammans och skapa ett balanserat utrymme. Det är också möjligt att använda olika nyanser av färger, det kommer att skapa variation samtidigt som färgpaletten hålls intakt.

Vit som grundfärg i sovrummet

varm sovrumsdesign med hängande stolar

Om du vill prova den moderna sovrumsdesignen i två färger, tveka inte att experimentera lite. Se bilderna för inspiration och bli inte förvånad om du hamnar i kärlek med denna unika, moderna stil.

Av K.H. Christova

Vita möbler i det svarta sovrummet

rund säng i svartvitt design

rund vit säng - svart sovrum

… eller svarta sovrumsmöbler i den vita bakgrunden

trendig design - svartvitt sovrum

lila sovrum - trendig design

Mörkt trä design och vitt

mörk trädesign i sovrummet

ljusa färger i sovrumsdesign

trendig mörk sovrumsdesign

Två färger – vitt och orange

minimalistiskt sovrum - orange accent

guld och rubin sovrum deco

Blå LED -ljusinstallation i det vita sovrummet

magisk LED -ljusinstallation i sovrummet

100 levande idéer för sovrumsdesign i olika inredningsstilar