Bygga hyllor runt hörnet – 12 exempel på flytande hörnhyllor

Bygg hyllor runt hörnet -exempel-idéer-moderna

De rumsliga förhållandena spelar en väsentlig roll i etableringen. Inget rum är som det andra och du bör ofta anpassa möbler och inredning till den befintliga rumssituationen. Om de trassliga kablarna i vardagsrummet är gömda bakom en vägg, ändras också planlösningen i rummet. Så att de resulterande kanterna och hörnen inte blir en tagg i sidan kan du använda dem funktionellt och flytande Bygg hyllor runt hörnet. Detta skapar mer lagringsutrymme för tavelramar, böcker och dekorativa föremål. Ta inspiration från exemplen i artikeln!

Bygg hyllor runt hörnet och skapa mer lagringsutrymme

Hylla-hörn-bygg-runt-vit-högglanslack-svart-separerande delar

Färgduon svartvitt förblir klassisk och tidlös och kan perfekt kombineras med ett mörkt trägolv. De svarta, vertikalt monterade panelerna fungerar samtidigt som bokstöd och dekorativa föremål. Tack vare den vita färgen är gränserna där de horisontella brädorna möts knappt märkbara.

Bygg hyllor runt hörnet

Bygg hyllor runt hörnet vardagsrum-svarta-böcker-dekoration

I det andra exemplet används färgerna annorlunda: svarta hyllor och vita avdelare. Eftersom väggen också är vitmålad skapar den en intressant effekt för fritt flytande vägghyllor.

flytande vägghyllor

Bygg hyllor runt hörnet vardagsrum-tv-sovrum-toalettbord

Fritt flytande hyllor, fästa på väggen utan synliga beslag, är ett särskilt elegant sätt att visa dekorativa föremål och foton. Oavsett om det är som en TV -hylla eller förvaringsutrymme i arbetsrummet, skär vägghyllorna en smal figur överallt.

Vägghyllor som förbindningselement

Hyllor runt hörnet bygger bokhyllor-vitt vardagsrum

Om du bygger hyllor runt hörnet kan du visuellt förena två områden i rummet. Till exempel när hyllan börjar i korridoren och slutar i vardagsrummet eller sovrummet. Se dock till att du behöver utrymme för det, eftersom du inte vill träffa kanterna i en smal hall.

IKEA EKBY vägghyllor

Hyllor-hörn-bygg-runt-ikea-plantskola-sy-rum

Fritt flytande hängande hyllor som är specialformade installeras bäst av en professionell. Om du vill bygga hyllor runt hörnet själv, erbjuder IKEA en enkel lösning. Du kan uppnå samma effekt med EKBY -hylla och matchande väggfästen. Se till att ändarna möts exakt i hörnet.

Träväggshyllor

Hyllor-hörn-bygg-runt-trä-sovrum-hall-helt-vitt

Om du har bestämt dig för ett stort hyllsystem kan du också experimentera med arrangemanget av de enskilda elementen. Var ska början och slutet på hyllan vara?

Denna hörnhylla får sin karaktär inte bara från brädornas smidiga övergång, utan också från det vackra trämaterialet.

Köp färdiga vägghyllor

Hyllor-hörn-bygg-runt-trä-böcker-vägg-design-vit-tegel

Hörnhyllor kan också köpas färdiga. Hyllan på bilden ovan heter Franklin och är designad av Tronk Design. Du kan välja mellan tre olika träslag: ek, kyrka eller valnöt.

Grå väggfärg betonar den varma trätonen

hyllor-hörnbyggnad-runt-trä-grå-väggfärg

Om du vill sätta vägghyllorna i rampljuset, välj en kontrastfärg för väggen. Om hyllorna är gjorda av ljust trä är stengrått perfekt.

Vägghyllor runt hörnet i matköket med bänk

Hyllor-hörn-bygg-runt-kök-koppar-trä

Öppna kökshyllor lossnar stängda skåp och får rummet att se större och luftigare ut. Öppna hyllor är en dammsamlare, så det är bäst att förvara saker där som du använder ofta och som du rengör regelbundet ändå, till exempel koppar och tallrikar.

Förvaringsutrymme för köksön

Hyllor-hörn-bygg-runt-kök-trä-matlagning-ö

Köksöarna erbjuder numera tillräckligt med lagringsutrymme för alla grytor, kokkärl och andra köksredskap. Allt stängdes bakom skåpdörrar, så att rummet ser snyggt och snyggt ut. Men om du fortfarande har plats för några dekorativa föremål kan du lägga hyllor runt hörnet av ön.

Glasvägg som bakgrund

Hyllor-hörn-bygg-runt-redwood-vardagsrum-glas-vägg

Du kan också lägga till en individuell touch i vardagsrummet med öppna hyllor, men överdriv inte. Ett par vaser och kanske två eller tre andra prydnadsföremål – det är allt du behöver.