Denna herrlägenhet är modernt inredd i mörka toner

Män lever olika och har ofta olika idéer om inredning, möbler och färger. Men det betyder inte att den typiska lägenheten för varje man som bor ensam ska vara fantasilös och med liten charm. Idag visar vi dig hur en designer möblerade en elegant herrlägenhet. Ägarens främsta önskan var en stor soffa där han bekvämt kunde titta på solnedgångarna.

Levande idéer för en snygg herrlägenhet

40 kvm lägenhet inredd i mörka färger för en ensamstående man

Den lilla lägenheten ligger i ett nytt bostadshus i Kiev. Enligt planritningen har lägenheten totalt 42 kvadratmeter och är uppdelad i följande rum: ett öppet vardagsrum med kök, ett litet sovrum, en liten fyrkantig entré, ett badrum och en källare. Mittemot entrédörren finns en stödpelare som skickligt har integrerats i anläggningen.

Planritning av den 40 kvm stora lägenheten

enkel lägenhet 40 kvm planlösning

Om projektet:

Plats: Comfort Town bostadskomplex, Kiev, Ukraina

År: 2019

Hur många kvadratmeter: 42 kvadratmeter

Vem bor här: ung ensamstående man

Projektdesigner: Elena Fateeva från Studio FateevaDesign

En viktig punkt för designern var att definiera inredningskonceptet så exakt som möjligt i planeringsfasen för att undvika att driva åt fel håll. Så herrlägenheten ska spegla ägarens vanor, hobbyer och livsstil. Till slut gick allt smidigt, vilket bilderna på herrlägenheten visar.

Planerar inredningen i den lilla herrlägenheten

Liten lägenhet för ensamstående man inredd i nyanser av grått och vinrött

Det rymliga vardagsrummet är organiserat till det yttersta: ett kök med matlagningsö, en stor skinnsoffa med ett matchande soffbord och en TV som är monterad på väggen mittemot soffan. Lägenheten ser större ut än den faktiskt är eftersom den hålls relativt öppen. Det finns ingen dörr mellan hallen och vardagsrummet, utan en rumsdelare som skiljer de två från varandra och integrerar stödpelaren i mitten av rummet så harmoniskt som möjligt i möblerna. Från hallen finns också ett litet förråd där tvättmaskinen finns och där skidutrustning och ytterkläder förvaras.

Färgerna på herrlägenheten

Inredning av en herrlägenhet Tips för färger och dekorationer

Interiören präglas av rika men naturliga färger. Att välja en kombination av vinrött och antracitgrått är ingen slump. Vardagsrumsfönstren vetter mot väster så att du kan beundra de vackra orange-rödaktiga solnedgångarna från skinnsoffan. Enligt designern är det viktigt att ta hänsyn till yttre faktorer när man inreder ett rum. De svarta detaljerna tillför kontrast och dynamik.

Den svarta väggen ger rummet mer djup

Kök i svart och rött för ensamstående män

Det finns inte mycket fristående möbler i lägenheten. Fokus ligger snarare på tillräckligt med inbyggda skåp och smarta förvaringslösningar som helt enkelt är nödvändiga. Den lilla singellägenheten känns mycket större än 40 kvadratmeter. Belysningen är också planerad på ett sådant sätt att varje område är tillräckligt belyst utan att själva ljusen är visuellt störande.

Lädersoffa i konjakbrun

Lädersoffa i konjak och grå kuddar

Lädersoffan i konjakbrun är ett riktigt blickfång i det öppna vardagsrummet och skapar en stor kontrast till det svarta och röda köket. Denna soffa är ett förstklassigt val för en mans lägenhet, eftersom det ser klassiskt maskulint och trendigt ut samtidigt. De grå dynorna harmoniserar optiskt med mattan och parkettgolvet.

Fönstren från golv till tak tillåter tillräckligt med dagsljus att strömma in i rummet

Grått parkettgolv i sicksackmönster

Dörrarna installeras i linje med väggen och är designade i samma färg som väggarna för att inte överbelasta rummet med onödiga detaljer. Dörrkarmar och gångjärn försvinner genialt in i väggarna. Dessutom är dörrarna utformade för att vara rumshöga, vilket garanterar knappt märkbara vertikala linjer och får rummet att se ut visuellt högre. De hjälper till att korrigera lägenhetens geometri i höjd, till exempel i badrummet, i korridoren eller nära köksön. Med hjälp av smart placerade speglar – i korridoren, vardagsrummet och badrummet – förbättras denna effekt.

En grupp dekorativa vaser i olika höjder som dekoration för herrlägenheten

Dörrar spolar med väggen med osynliga ramar och väggdesign i betongutseende

Trots den maskulina färgpaletten och inriktningen på inredningens funktionalitet var det också viktigt att skapa en känsla av komfort och komfort. Därför används olika hemtillbehör och växter. Lättskötta inomhusväxter som ormbunkar och lyckofjädrar, som överlever även med lite vatten och ljus, är naturligtvis lämpliga för en mans lägenhet.

Även uttag, ljusbrytare och dörrhandtag är svarta

Dörrar spolar med väggen med osynliga ramar och svarta uttag och ljusbrytare

Växter ska inte saknas i herrlägenheten heller

Svarta fönsterkarmsuttag och hårnålsben

Pallar med hårnålar ger rummet en industriell känsla

Pall med hårnålsben för växter

Sovrummet med dubbelsäng och förvaringsutrymme

Inbyggd garderob i rött med en nisch ovanför en smal dubbelsäng

Badrummet är också utformat i gråtoner

Badrum i grått med väggplattor i betongutseende och golvplattor i träutseende