Det här är trendväggfärgerna som borde dominera våra bostadsutrymmen 2021!

Som de flesta andra kan vi inte vänta på att detta år äntligen ska passera. Naturligtvis finns det fortfarande ingen garanti för att 2021 kommer att vara pandemifritt, men för tillfället verkar vi lite hoppfulla. Men oavsett vad som händer är det alltid trevligt att se framåt och se vilka nya trender som är på väg att öka. Efter all orolighet 2020 ser vi fram emot en ny start och möjligheter att få mer färg på våra liv under det nya året. Men vilka väggfärger blir trendiga nästa år??

Vi stannar hemma under Corona -tiderna

Här har du sammanställt färgprognoserna för de största lack- och lacktillverkarna för 2021. Med de flesta märken kan du se vilken inverkan coronaviruset har på väggfärgstrenderna för nästa år. Vi ser många varma, lugnande nyanser som säkerställer att vi verkligen kan koppla av och må bra hemma. Dessutom skapar mjuka pastellfärger och lugna blå och grå toner en bra grund för färgade dekorationer. Men det finns också en trend mot ljusare nyanser, som ska ge våra fyra väggar mer färg och lycka. Så de nya trenderna erbjuder en fin kombination av lugna nyanser med fina ljusa stänk av färg.

Årets färg 2021 från Dulux kallas Brave Ground

Trend väggfärg för vardagsrum 2021 beige brun

Färgexperterna på Dulux har valt ”Brave Ground” som väggfärgstrend för 2021. Det är en varm, jordig nyans som skapar en känsla av stabilitet och lugn. Väggfärgen ger oss mycket utrymme för förändringar och kreativitet och kan enkelt kombineras med andra färger. Du kan hitta fina idéer om de möjliga kombinationerna av Brave Ground i den här artikeln.

Väggfärg beige för vardagsrum eller sovrum Brave Ground

Dulux Australias färgprognos 2021 är baserad på de tre färgpaletterna Retreat, Nourish and Reset, framkalla inbjudande bilder av avkoppling, lugn och komfort. Dessa väggfärgstrender ger en känsla av förnyelse, men har också en nostalgisk touch.

En neutral grå skapar ett mjukt och modernt utseende

Trendväggfärg stengrå för matsal 2021

Reträtt erbjuder en hemtrevlig estetik och en nostalgisk blandning av komfort och säkerhet. Från att sova till att äta och att arbeta till att träna, vårt hem har nu blivit navet för många hektiska dagar. Det som en gång var en plats för vila och avkoppling förkroppsligar nu en livsmiljö som består av familj, arbete och fritid.

Grått och blått utstrålar lugn och koncentration

Trendiga väggfärger för sovrum 2021 grå och blå

Dämpade jordtoner skapar en harmonisk miljö för att uppmuntra inspiration och kreativitet. Eftersom vårt privata och arbetsliv fortsätter att suddas ut bör vi uppgradera våra rum i enlighet med detta för att behålla en blandning av funktionalitet och komfort. Detta erbjuder det ultimata sortimentet för flexibelt boende.

Mjuka blå och grå toner kombinerar perfekt med jordbrunt och vinrött

Trend väggfärger 2021 Retreat

* Se till att namnen på Dulux -väggfärgerna i Tyskland inte stämmer. Färgpaletterna och exemplen som visas ska fungera som inspiration för dina färgval. 

Mörk olivgrön slappnar av sinnena i sovrummet

Trend väggfärg för sovrum mörk olivgrön

Numera är vi alla digitalt mättade. Uppföda uppmuntrar oss att vara närvarande i nuet och orsakar en förnyad uppskattning av den naturliga skönheten. Färgpaletten är baserad på varma neutrala färger och väcker nytt intresse med accenter i gult och grönt. De enkla nyanserna är inspirerade av naturen och skapar en lugn atmosfär som återupplivar ditt hem och ger näring åt själen.

Trend väggfärger 2021 Nourish

Lekfulla retrofärger gör comeback

vit med grå underton för vardagsrum

De starkare färgerna från Återställa-Paletten låter oss se optimistiskt på framtiden. Livliga färger med roliga retrofärger ger 70 -talet tillbaka. Kombinationen av terakottarött, bensinblått och mint kommer garanterat att lyfta stämningen!

Trend väggfärger 2021 återställs

Förslag till det moderna köket med retrostil

Trendiga väggfärger för kök: ljusgrön, rosa och chiliröd

Trend väggfärg 2021 av Benjamin Moore: Aegean Teal

Skiljeväggsfärg 2021 turkosblå

Den amerikanska färgtillverkaren Benjamin Moore har valt en mjuk, lugnande blågrön som trendväggfärg för 2021. Skuggan heter Aegean Teal (2136-40) och kombinerar den lugna naturen med blått med wellness-stilen grönt, medan en grå underton ger den en modern känsla. Det är en fascinerande blågrön som utstrålar harmoni och uppmanar oss att ta en stund att tänka och återställa. Färgens lugnande egenskaper gör den till ett utmärkt val för sovrummet eller hemmakontoret.

Trendig kalvfärg för vardagsrum turkos

“Aegean Teal” är en av 12 lugnande, solkyssta nyanser som Benjamin Moore har valt som Trend Wall Colors 2021. De tolv nyanser i paletten utstrålar värme och välbefinnande. Det här är färger som får din lägenhet att känna sig ännu mer som ett hem. Här är hela listan:

Väggfärger trend 2021 varma färger av Benjamin Moore

På bilden: väggfärg “Muslin”

Väggfärg muslin till turkos

På bilden: “Chesterton Buff”

Väggfärg orange för separationshuset ChestertownBuff

 Trend väggfärg 2021 av Sherwin Williams: Urban brons

Trend väggfärg 2021 gråbrun urban brons

Sherwin-Williams har valt ”Urban Bronze” som årets färg 2021. Hem är nu den ultimata reträtten från världen, och färg är ett enkelt och effektivt sätt att skapa en personlig tillflyktsort. Urban brons är en mörk, sofistikerad grå nyans med en varm underton. Färgen inspirerar oss alla att hitta tillflykt i alla rum. Urban brons har en jordningseffekt och förmedlar en känsla av lugn och stabilitet. Färgen är varm och avkopplande och dessutom tillräckligt neutral för att användas som bas och kombineras med andra nyanser.

Väggfärg antracit för vardagsrum 2021

Förutom den officiella färgen för år 2021 har märket också publicerat sina förutsägelser för färghöjdpunkterna för det kommande året. Efter ett turbulent år har Sherwin-Williams valt ut fyra färgpaletter för sin ColorMix Forecast 2021 som handlar om balans och rytm. Om Sherwin-Williams har rätt, kommer “stark blues, leriga gröna, dämpade röda, ljusa rosa och varma vita” snart att dominera våra bostadsutrymmen.

“Sanctuary” färgpalett

neutrala väggfärger för vardagsrum i trend

Fristad är baserad på principen om biofili. Termen kommer från grekiska och betyder “kärlek till livet” eller “kärlek till levande saker”. Med det i åtanke återspeglar denna lugnande palett återkomsten till naturen och fokuserar på att främja välbefinnande och lugn. Färgerna passar perfekt med trendiga stilar som varm minimalism och scandi chic.

neutral färgpalett med dämpade gröna och bruna toner

Färgpaletten “Encounter” förkroppsligar den moderna bohemiska stilen

vilka väggfärger är trend 2021

Den paletten handlar om arvegods och historierna bakom dem, säger Sherwin-Williams. Det speglar en modern bohemisk estetik med naturmaterial och rika jordfärger.

Kombinera trendväggfärger

Färgpalett “Continuum”

vilka väggfärger är trendiga 2021

Det går inte att förneka att tekniken har förändrat våra liv hemma. Och nu när många av oss arbetar hemifrån är detta ännu tydligare. Denna palett återspeglar hur teknik passar in i våra liv och representerar en hybrid mellan det artificiella och det naturliga.

färgglada väggfärger för accentvägg

“Tapestry” som tillåtelse att spela

Väggfärger trend rosa grönt och antracit

Om neutral inte är din grej, kolla in tapetfärgspaletten. Denna färgpalett fokuserar på kreativt uttryck och glädje och är full av livfulla nyanser som Jaipur Pink, Enjoyable Yellow och Jovial.

ljusa färger laxgrönt och blått

Färgtrender 2021 från Behr

moderna möbler i beige toner ser mysiga ut

BEHR -färgpaletten för 2021 är ett urval av nyanser för att skapa en önskad stämning som komplimangerar din stil i alla rum. BEHR väljer en färgpalett med 21 unika nyanser uppdelade i 6 färgteman, men alla kan fungera tillsammans. De erbjuder en ny tolkning av “komfort” som går utöver traditionella beige, grå och gröna toner och innehåller färger som kan omdefiniera och förbättra vardagsrum.

“Avslappnad komfort”

varma väggfärger i beige krämbrun

Dessa varma neutrala färger skapar en inbjudande känsla i korridorer, kök och öppna vardagsrum.

“Tyst zon”

lugnande pastellfärgade väggfärger i trend

Lugnande blues och greener skapar en avkopplande fristad som erbjuder lätthet och komfort.

“Subtil fokus”

Pastellväggsfärger fortsätter att vara moderna 2021

Pastellfärger är lugnare i ögat och skapar en positiv atmosfär överallt. De skapar en atmosfär som är förfinad och välkomnande på samma gång.

“Tyst hamn”

gröna och blå vaddfärger i trenden 2021

Djupa färger har en lugnande effekt och förvandlar ditt hem till en fridfull oas.

“Optimistisk syn”

Väggfärger trender 2021 Färgglada och optimistiska

Färgglada färgstänk lyfter stämningen i alla rum och är perfekta för kök, barnrum och var som helst du vill känna dig full av energi.

Nu vet du vilka väggfärger som kommer att vara trendiga 2021. Är du redan sugen på ett nytt färgfärg? Här är ett annat tips: Vi har listat alla väggfärger från dessa internationella färgtillverkare med deras namn och färgkoder. Men dessa kan skilja sig åt i olika länder. Ett användbart verktyg för att hitta den färg du vill ha och att jämföra färgmärken är Encycolorpedia. Där kan du också upptäcka liknande färger från andra märken.

Jämför väggfärger från olika märken