En kafédesign med en avslappnad atmosfär och europeiska antikviteter

kafé design marmor bardisk

DAGA Café ligger på bottenvåningen i ett kommunistiskt femvåningshyreshus i centrala Shanghai. Även om byggnaden ligger i hjärtat av den tidigare franska koncessionen, har den inget särskilt arkitektoniskt värde. Kafédesignen är U-formad runt byggnadens offentliga trapphus och påverkades starkt av förekomsten av pelare och rör under taket.

Cafe design i Shanghai

DAGA-Cafe-byn-studio-betong-trä-marmor

Klienten, en privat samlare av europeiska antikviteter, ville skapa en avslappnad atmosfär där gästerna kan njuta av en enkel måltid i ett mysigt utrymme. Kaféet DAGA kommer från den fonetiska transkriptionen av ett Shanghai -ord 搭 界. Det betyder att “sätta ihop olika element inom en gräns på ett harmoniskt sätt”.

Kafédesign med material som skapar kontraster

DAGA-Café-byn-studio-vackra-kontraster-interiör-arkitektur

Designbeslutet var att linda rummet inifrån och ut. Enligt denna princip skapades ett kontinuerligt vitt inre skal, som döljer alla befintliga defekter och integrerar kaférummen (som vinkällare, bibliotek, toaletter och kök). Denna nya formade hud förändrar drastiskt andelen av utrymmet och erbjuder användaren en sekvens av distinkta utrymmen. I hjärtat av rummet ser vi en marmorbar som organiserar rutter för gäster och personal.

Cafe design – betong, trä och marmor

DAGA-Café-byn-studio-träbeklädnad

Användningen av traditionella material som återvunnet trä från rivna gamla hus, brunt läder, återvunna keramiska plattor och vit marmor står i kontrast till de trekantiga vita ytorna och skapar en abstrakt varm miljö där de antika möblerna dyker upp. Sittarrangemanget påverkades främst av den redan existerande möbelsamlingen och erbjuder en mängd olika kulinariska upplevelser: att dricka en cocktail i baren, ha fester i VIP -rummet, lounge vid glasfasaden, vid små bord längs bänken eller gömd på nedre entresolvåningen.

Design av /// byn

DAGA-Café-byn-studio-trätak

Antikviteter betonar den vackra kafédesignen

café-design-antikviteter-avslappnad atmosfär

DAGA-Cafe-byn-studio-interiör

dagar café design fasad

café-design-daga-plan daga-cafe-byn-studio-tvärsnitt