Frisörsalong med modern och minimalistisk design

frisörsalong inredning design modern minimalistisk i grått med dekorativt gips

Arkitektprojektet KULT är en frisörsalong i gamla stan i Odessa. Butiken ligger mitt i centrum, bredvid den berömda Deribasovskaya -gatan. Arkitekterna fick ett rum med 100 kvadratmeter i byggnaden, varav det bara fanns en usel fasad. Det var omöjligt att ladda trägolv, och till och med kakel, med något tungt. Så laget fick välja mellan linoleum och bulkgolv.

Frisörinredning med stil

Väntrum och vardagsrum med svarta soffor och välvt tak med belysning i frisörbutiken

Kunden ville inte se loftet i förståelsen av den stil som är vanlig idag. Loftets design bör vara imponerande utan gamla tegelstenar, affischer med frisyrer och de flesta funktioner som är typiska för en frisersalong. Av denna anledning måste rummet rymma många ytterligare funktioner. Klienten planerade att lägga till en tatueringssalong och en pedikyr för män och kvinnor. Dessutom fanns det ingen plats att koppla av eller ett väntrum, så designarna skapade ett entresolgolv där de kunde placera soffor och ett extra tekniskt rum.

Skiljevägg gjord av plexiglas och svart ram samt hängande lampor i frisersalongen

Arkitektkontoret i Sivak & Partner hade mycket snäva deadlines. Dessa inkluderade endast 1,5 månader för själva projektet och ytterligare en och en halv månad för att bygga hela strukturen. På grund av detta valde teamet de enklaste lösningarna. Det fanns ingen tid att komma på komplexa och experimentella mönster. Så detta gav dem ingen tid att göra misstag. Så de ställde bara upp väggarna och täckte dem med specialdesignad dekorativ gips för att spara tid.

Ställ in ett stort rum på en budget

rymlig interiör med speglar och fåtöljer för kunder i frisersalongen

När du arbetar i ett mycket accelererat läge finns det ingen tid att tvivla på dig själv. Du drar omedelbart en tydlig gräns utan att skaka hand. Färgschemat och designdetaljerna uppfanns nästan omedelbart på grund av detta. En del av projektet skapades under byggnadsskedet. Alla möbler, inredning och VVS gjordes enligt de ritade skisserna. Väggarna var täckta med grovt dekorativt gips eftersom denna lösning sparade tid vid beredningen av väggarna.

ligga i hörnet för att tvätta bort färgat hår i frisören

Budgeten var begränsad, varför arkitekterna försökte skapa ett unikt utrymme med hjälp av enkla material. Byggprocessen var mycket påfrestande men de kunde slutföra bygget i tid och kunden var mycket nöjd. Huvudidén var att öppna en plats i Odessa som skilde sig från andra frisörbutiker. Därför försökte teamet ta bort alla onödiga detaljer från konceptet, skapa ren minimalism och flytta fokus från interiören till människorna som arbetar i det, eftersom det finns riktiga proffs på jobbet.

*Arkitekters webbplats

tillgång till övervåningen för vardagsrummet med högtalare

Fåtölj för kunder i frisörsalong med neonljus och bulkgolv

rum för pedikyr i frisörsalong i svart och grå toner handfat

Fåtölj i skinn med ryggstöd i ljusgrått i frisörsalongen för kvinnor och män

Hänglampor med ledbelysning i taket i frisörsalongen

reception i marmorlook och vägg med kosmetiska artiklar samt två sittplatser

stor spegel i frisörsalongen med snurrstol i grått läder och dekorativt väggpanel i gips

3D planlösning av frisör med trappor till väntrummet

planritning av frisörsbutiken med tre områden