Gym Basement: The Ultimate Guide to the Perfect Home Gym!

Tillräcklig träning och sport är mycket viktiga för vår allmänna hälsa och bör vara en integrerad del av vårt vardagliga liv – det är faktiskt ingen hemlighet. Men för många av oss är det bara en bra lösning att gå upp tidigt varje morgon för att träna på gymmet. Och att köra dit efter en lång dag på jobbet och byta kläder bara för att upptäcka att rummet är överfullt och att all träningsutrustning redan är upptagen kan snabbt förstöra din motivation att träna. Detta är bara några av anledningarna till att många av oss talar emot ett medlemskontrakt i gymmet. Så det är inte konstigt att fler och fler väljer att sätta upp ett eget gym hemma. Du kanske tror att det skulle ta mycket pengar och utrymme att göra detta, men det är långt ifrån sanningen. Vad händer om vi berättar att det perfekta hemmagymmet är bokstavligen under dina fötter? Så att du kan utöva din favorithobby i dina egna fyra väggar när som helst och hålla dig i form förklarar vi i vår artikel hur du ställer in det perfekta källargymmet!

Källare Gym Idéer Hem Gym Sportrum Design Hem

Källaren är ofta antingen knappt använd eller full av meningslösa saker och gamla möbler. Det kan faktiskt göra mycket mer, och mycket kan göras av de extra kvadratmeterna. Gå bara ner några steg så kan vi börja träna hemma – ett gym i källaren ger utan tvekan ett antal fördelar. Vi kan träna i fred, vi är inte bundna till vissa öppettider och den långa resan är också helt inställd. Och när du investerar de pengar du betalar för ditt månatliga medlemskap i rätt utrustning för gymmet kan du spara mycket pengar över tid. Och i slutändan är varje enhet din – är det inte trevligt? I princip är det faktiskt väldigt enkelt att bygga upp ett litet fitnessparadis i ditt eget hem. Nästan varje hushåll idag har minst ett löpband eller en hantel, men ett hemmagym är faktiskt mycket mer än bara en enkel samling av utrustning och fitnessverktyg-det är produkten av genomtänkt design som är lika funktionell och motiverande.

Fitnessrums källare: Städa upp rummet helt

Ställ in ett idrottsrum i källaren, designa ditt eget träningsrum, skapa idéer för hemmagym

Trånga hyllor, gamla möbler, otaliga kartonger och ingen överblick – så här ser källarrummet ut för de flesta av oss. Om du vill ställa in källaren och förvandla den till ett hemmagym, säg hejdå till allt skräp. Ta minst en dag att sortera och rengöra allt ordentligt. Välbevarade möbler som någon annan kan använda kan antingen ges bort till vänner och bekanta eller doneras till en ideell organisation. Modulära system och hyllor kan justeras, förstoras eller reduceras om och om igen och säkerställa mer ordning. Så att du kan omvandla källaren till ett gym bör du också överväga vilken utrustning du behöver. Gör mer uthållighetsträning och måste skaffa ett löpband eller snarare träna med fria vikter och maskiner?

Säkerställ god luftkvalitet och tillräcklig belysning i gymmets källare

Belysning fitnessrum källare idrottsrum heminredning gym rum idéer

Alla som har varit på ett gym under högtider vet hur täppt luften blir. Mycket syre förbrukas under träning och skiten gör luftfuktigheten i rummet motsvarande högre. Ett källarrum utan fönster skulle därför vara ganska olämpligt för ditt eget hemmagym. Fönster eller ett bra ventilationssystem är därför ett absolut måste för ett gym i källaren. Om rummet inte är väl ventilerat kan det också leda till mögeltillväxt och det är det vi vill undvika. Så att träning i dina egna fyra väggar är riktigt kul, du bör hålla den optimala luftfuktigheten mellan 40 och 60 procent. Detta kan kontrolleras underbart när som helst med en hygrometer. För att förhindra att varm luft kommer in i rummet bör du inte alls ventilera gymmet på sommaren eller ventilera det i cirka 5 till 10 minuter om dagen. För att säkerställa god luftkvalitet på vintern bör fönstren vara helt öppna i cirka 10 minuter. Om det inte är så kallt ute kan du luta fönstren och lämna dem så – så ser du till att det inte bildas kondens på väggarna.

Ställ in ett litet gym i källaren i fitnesshörnan

Det är därför värt att byta ut de små fönstren mot motsvarande lutningsfönster med isolerglas för ditt eget gym i källaren. För att skapa en trevlig atmosfär bör du också tänka på rätt belysning i gymmet källaren. Tyvärr är naturligt ljus bristfälligt i detta rum. För att hålla ansträngningen lägre, lita på två eller tre energisparlampor som fungerar som grundbelysning och komplettera med ytterligare taklampor eller fläckar om det behövs. Tillräckligt med ljus gör att fitnesskällaren ser ljus, inbjudande och bekväm ut.

Väggar som andas är ett absolut måste för källargymmet

Konvertera källaren till ett gym

Väggar, tak och golv ska vara ordentligt isolerade så att fukt och kyla inte ens rör sig in i gymmet. Detta uppnås vanligtvis bäst med gips och luftbetongblock som andas. Tapeter och träpaneler kan se vackra ut, men de är olämpliga för källarsportrummet, eftersom fukt och mögel kan lägga sig mellan väggpanelen och murverket över tid. En skiljevägg, som är byggd som ventilation med några centimeters avstånd framför själva väggen, är ett annat billigare alternativ. Detta har också fördelen att du effektivt kan dölja fula väggar eller fläckar. Tänk också på att den flesta moderna fitnessutrustning kräver ett eluttag. För att undvika att snubbla över dem eller skada dig själv bör de läggas så intelligent och bekvämt som möjligt. Så innan du klädde väggarna, bör du först bestämma antalet och platsen för uttagen.

Konvertera källaren till ett gym: vilket golv behöver du?

Inrätta en fitnesskällare Konvertera en källare till ett gym. Tips

Även om du kan träna på rent betong eller heltäckningsmattor är det inte särskilt fördelaktigt för din säkerhet eller komfort. Med rätt golvbeläggning för källarens fitnessrum ser du till att golvet och utrustningen förblir skyddade mot skador. Detta ska vara så behagligt tillgängligt och bekvämt som möjligt. Urvalet kan också påverka atmosfären i rummet och det finns många designalternativ att välja mellan. Vackra mönster och livliga färger skapar en trevlig atmosfär. Kork, PVC, linoleum och gummimattor är några av de bästa sorterna som är perfekta för hemmagymmet. Ett korkgolv är lite känsligt och ganska olämpligt för styrketräning med fria vikter och hantlar. I detta fall rekommenderar vi att du använder gummigolv med en tjocklek av 10 millimeter. Ett litet gym i källaren kan läggas perfekt med gummimattor i form av ett pussel eller en fyrkant, som kan skäras i storlek.

Takhöjden för källargymmet

Belysning gym källare gym inrättat hem

Speciellt om du vill ställa in gymmet i källaren bör du vara särskilt uppmärksam på golvet och takhöjden. De flesta källarrum har lågt i tak, vilket kan vara ett problem när du gör styrketräning. Helst ska du kunna hålla en hantel över huvudet medan du står utan att röra taket.

Och det viktigaste: utrustning och tillbehör till gymmet

Fitness källare design fitnessrum källare exempel

Att välja rätt utrustning och utrustning är möjligen den viktigaste faktorn som du måste tänka på för ditt eget källargym. Medan ägarna till fitnessstudior måste se till att de tilltalar så många människor som möjligt med sin utrustning, måste ett hemmagympa bara tillfredsställa en person, och det är du! Från ergometrar till viktbänkar till roddmaskiner och löpband, det finns något för alla fitnessfläktar. Olika maskiner erbjuder olika tränings- och hälsofördelar, och beroende på din budget och utrymme kan du få i stort sett vad som helst. Vi rekommenderar dock att du investerar i multifunktionell utrustning. Till exempel är slingtränarövningar perfekta för att öka uthålligheten och bygga muskler. Om du ställer in sportrummet i källaren bör du se till att du kan röra dig fritt och träna bekvämt. För de flesta maskiner är en yta på cirka 2-3 kvadratmeter vanligtvis tillräcklig. Monteringen av speglar i hemmagymmet får rummet att se större och ljusare ut och är mycket fördelaktigt för gymmet. Inte bara estetiken talar för en spegel – detta låter dig också styra din träningsteknik och förbättra den om det behövs.

Tänk på din säkerhet

Design gymnastikrum Inrätta gym i källaren

Din egen säkerhet är av avgörande betydelse när du designar din egen fitnessstudio hemma. Även om vi kan tas om hand av specialistpersonal i gymmet, är vi på egen hand i det personliga träningsrummet. Fördelen med att kunna träna ensam och i fred har tyvärr en stor nackdel, särskilt för nybörjare – om något händer finns det ingen som kan hjälpa dig. I synnerhet är farorna med styrketräning med fria vikter mycket underskattade av många människor. Fel hållning eller svängande rörelser kan leda till allvarliga skador på leder, muskler, senor och ledband. Se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme och kontrollera ofta om det finns defekta delar i dina enheter för att minimera risken för skador.

Fitnessrums källare Exempel på det perfekta fitnessparadiset hemma

Källare gym idéer hem fitness sätta upp tips

Med en fin gyminredning ger du rummet en personlig karaktär

Källare Idrottsrum Inrätta ett gym

Med vägghyllor säkerställer du mer ordning

Källare Gym Inrätta Idéer för hemmagym

Med en kondition i källaren kan du träna i lugn och ro när som helst

Gym källare exempel gym design hem

En tv eller stereoanläggning får inte saknas i ett gym i källaren

Fitnessrums källare fitnessrums uppställningstips

Ett litet gym i källaren kan också göras mycket praktiskt

Hemgymnastik Hemkällare Ställ in idéer för hemmagym

Satsa på ett bra ventilationssystem för att förbättra luftkvaliteten i gymmet

Inrätta ett gym hemma Litet gym i källaren