Hur designar du ditt hem med spegelplattor? – massor av idéer och inspiration!

Vardagsrum med spegelplattor designidéer vit soffa soffbord inrättad modern lägenhet

Användningen av speglar för inredning har inte varit en nyhet på länge. Tack vare modern teknik är spegeln dock inte längre bara ett smycke, utan ett oberoende efterbehandlingsmaterial. För att ge inredningen en speciell uttrycksfullhet vänder sig allt fler människor och designers till spegelplattor. De är idealiska för badrummet och korridoren, men också för sovrummet eller vardagsrummet och kan vanligtvis fästas på önskad yta med enkla limremsor. Läs vidare om du vill veta hur du kan designa din lägenhet med spegelplattor och bli inspirerad av vårt bildgalleri!

Att designa en lägenhet med spegelplattor – olika typer

Spegelplattor, idéer för att designa en vägg, inreda en lägenhet, inspiration

Spegelplattor har en reflekterande yta. De är tillgängliga från återförsäljare som ett komplett kit och levereras med lämpligt lim. Om du vill designa mindre ytor, till exempel dörrar eller skåp, i din lägenhet med spegelplattor, är varianterna med dubbelsidig tejp bäst. De finns i många olika storlekar – från storleken på en mosaiksten upp till 20 x 30 eller 30 x 30 centimeter och säljs i en rund eller fyrkantig form, med eller utan dekoration. Vid behov kan du naturligtvis också få individuella spegelplattor gjorda med dina egna former eller i specialstorlekar. De erbjuds också gjorda av spegelfilm, som skärs med sax och fästs med mycket enkla självhäftande dynor.

Vilka rum och ytor designar med spegelplattor?

Spegelplattor självhäftande badrumsmöbler rosa guldvinatinredning

Spegelplattor ger ditt hem en speciell touch. De är särskilt väl lämpade för att få mindre rum, till exempel korridorer, att se ljusare ut och för att förstora dem optiskt. Dessutom speglas belysningen och ljuset förstärks av spegeleffekten. En liten och mörk korridor ser mycket större och ljusare ut. För att få låga rum att se högre ut bör du designa taket med spegelplattor – dessa skapar en extraordinär effekt ovanför din säng eller matbordet. I vardagsrummet eller matsalen kan de reflektera ljuset och därmed uppnå en positiv effekt. Men först ta en titt på vad som reflekteras i rummet förutom ljuset. Om spegelplattorna placeras bakom en golvvas ser det ut som en speciell accent. En reflekterad målning eller bokhylla kommer också att se särskilt bra ut. I badrummet uppnår de en mycket fin effekt när de införlivas i en kaklad vägg och inramas av kantplattor.

Lägga spegelplattor – instruktioner

Spela kakel, tak, vardagsrum dekorera idéer moderna

Du kan enkelt få ditt hem att lysa genom att lägga till spegelkakel på några väggar. Vad du bör uppmärksamma och instruktioner följer snart!

  • Bestäm i förväg vilket mönster du vill använda och mät också väggen som ska läggas. Att få rätt mått kan hjälpa till att förhindra att du köper för många spegelplattor.
  • Se till att väggen du planerar att använda spegelplattorna för att dekorera är ren. Alla otätade ytor måste grundas. Eftersom en vattenbaserad primer potentiellt kan flagna bort är det bättre att använda en oljebaserad.

Spegelplattor i hallen träväggslägenhetinredning

  • När ytan är förberedd markerar du en rak linje med en penna och sätter igång!
  • Använd dubbelsidig tejp och lägg fem små droppar på baksidan – en bit i varje hörn och en i uthyrningen av spegelplattan. Du har cirka 20-30 sekunder efter att du applicerat limet för att placera brickan.
  • Placera spegelbrickan på den raka linjen och tryck fast. Lägg till de andra spegelplattorna genom att arbeta i vertikala linjer – den andra kommer över den första, den tredje över den andra, och så vidare.
  • Vi rekommenderar att du rengör spegelplattorna med vatten då och då under hela installationen så att inget lim kan torka på ytan.

Skapa ett snyggt badrum med spegelplattor

Design badrumspegelplattor Inred en lägenhet Lyxigt boende

Om ditt badrum är på den lilla sidan, överväg att dekorera det med spegelplattor – de öppnar utrymmet och får det att se dubbelt så stort ut. För att uppnå denna effekt rekommenderar vi att du lägger en hel vägg eller tak med den. Om du bara vill använda plattorna för dekorativa ändamål kan du experimentera med olika mönster och storlekar. Större badrum bör utformas förnuftigt och framför allt i begränsade mängder med spegelplattor – till exempel som en accent ovanför diskbänken eller bakom badkaret. Och kom ihåg – kakelens skönhet kan lyftas fram med hjälp av bra belysning.

Designa vardagsrummet med spegelplattor

Spegel kakel rum tak vardagsrum inredning modernt matta zebramönster

Du kan använda spegelplattor i vardagsrummet på många olika sätt. Oavsett om det är på väggarna, i taket, på golvet eller till och med på möblerna – rummet kommer definitivt att se glamoröst ut! Om du dekorerar väggarna med detta efterbehandlingsmaterial ser rummet visuellt större ut – det räcker till och med om du bara designar en del av väggen med spegelplattor för att uppnå denna effekt. Men om du vill dekorera två motstående ytor, placera brickorna på olika nivåer – detta kommer att undvika effekten av en tunnel. Placera ljusa och färgglada buketter med blommor eller originella dekorativa föremål i närheten – dessa kommer att reflekteras i dem och försköna vardagsrummet.

Design sovrum med spegelplattor

Spegel kakel sovrum dekorera accenter lägenhet moderna möbler idéer

Spegelplattor kommer att lägga till en romantisk och äventyrlig karaktär i ditt sovrum. Så att dessa inte riktas mot sängen och speglar din kropp, rekommenderar vi att du använder dem för att dekorera väggen i sängens huvud.

Designa köket eller köket bakvägg med spegelplattor

Spegelplattor design kök bakvägg idéer inredning kök inspirationer vita köksskåp

Varje modernt kök är idag utrustat med många möbler och apparater, så att en optisk förlängning definitivt inte skulle skada. För att uppnå denna effekt mycket enkelt är det helt tillräckligt om du skapar en vägg mittemot fönstret med spegelplattor. Eftersom dessa är lätta att rengöra, skulle kökets bakvägg också vara värt att överväga.

Designa korridoren med spegelplattor för en ljusare lägenhet

Att designa en lägenhet med spegelplattor, inreda sovrumsidéer

Gångarna är vanligtvis de värst upplysta platserna i en lägenhet. Du kan använda spegelplattor för att dölja dessa brister. Använd dem på väggen eller taket som en accent nära belysningsarmaturer för att få rummet att se ljusare och soligare ut.

Designa en lägenhet med spegelplattor Självhäftande spegelplattor sexkantiga heminredningsidéer

Spegelplattor är inte bara rektangulära, de kan ha en mängd olika former så att du kan anpassa dem till alla möbler. Sexkantarna är till exempel idealiska för en minimalistisk lägenhet. Mindre områden kan också utformas med mosaikspegelplattor.

Designa en lägenhet med antika spegelplattor för en retro look

Designlägenhet med spegelplattor dekorera matsalsidéer vinatglas matbord

Om de normala plattorna ser för glänsande eller moderna ut för dig kan du välja vintage -varianten. Dessutom finns dessa också i många olika färgnyanser, till exempel guld. En raffinerad och chic detalj som ger ditt vita kök en speciell glans och djup.

gamla möbler med spegelplattor gör vintage möbler trä byrå heminredning idéer

Har du gamla möbler som har sett bättre dagar men är för värda att slänga? Du kan ge dessa ett fräscht nytt utseende genom att dekorera dem med spegelplattor. På så sätt får din gamla byrå ett helt nytt utseende på mindre än en timmes arbete!

Använd spegelplattor för en fräsch trädgårdsdekoration

Designa din lägenhet med spegelplattor

Några terrakottakrukor, som du designar med spegelplattor, kommer att liva upp din trädgård eller balkong och blommorna kommer att se ännu vackrare ut i dem.

Spegelplattor designidéer Wonung möblerar moderna träbord som dekorerar idéer vardagsrum

Ett sätt du kan göra ditt hem ännu mer spektakulärt med spegelplattor skulle vara att kombinera dem med keramiska plattor. Det kommer att passa perfekt i ditt vardagsrum och rummet kommer att se extremt elegant, högtidligt och unikt ut!

Spegelplattor idéer kök kök bakvägg design serveringsbricka

Badrum med spegelplattor design vägg minimalistiska inredning idéer

Dekorera vardagsrumsidéer med spegelplattor

Spegelplattor dekorerar vardagsrummet moderna möbler idéer ljuskronor

Spegel kakel dekorera idéer vardagsrum accent glasbord lägenhet uppsättning

Spegelplattor badrum självhäftande rengöring lägenhetsinredning idéer

Spegelplattor dekorerar sovrumsidéer modern inredning fåtölj

Designa spegelplattor, dekorera idéer för inredning av vardagsrum på ett modernt sätt

Spegel kakel matsal idéer lägenhet möbler träbord

Spegel kakel matsal lägenhet möbler idéer träbord

Spegelplattor design kök kök bakvägg idéer lägenhetsinredning blå

Spegel kakel matsal tak lägenhet inredning idéer

Spegelplattor i sovrumslägenheten satt upp träskåp i träskåp

Spegel plattor design sovrum lägenhet moderna möbler idéer

Badrum spegel kakel design idéer badkar inredning modern lägenhet

Lägenhet med spegel kakel design kök keramik ö modern interiör