Hur påverkar väggmålningar enligt Feng Shui husets energi?

öppet vardagsrum kök grå soffa väggmålning häst

Eftersom vi vill känna oss bekväma i våra egna fyra väggar, vill vi skapa en harmonisk atmosfär. Enligt experter kan den kinesiska filosofin om Feng Shui skapa harmoni i vår omgivning. Utformningen av lägenheten enligt Feng Shui ska få chi att flöda. Färger, former, kardinalpunkter – varje element i inredningen spelar en viktig roll. Även de bilder du väljer för ditt hem kan i hög grad påverka effekten av energin. När du väljer bilderna för sovrummet och köket måste du vara extra försiktig. Var vi än sover och äter bör allt laddas med positiv energi. Bilderna kallas “Fast Feng Shui” (eller “Fast Balance”). Det enklaste sättet att balansera och harmonisera den flödande energin i huset är med bilder. I dagens artikel kommer vi att berätta vilka grundläggande regler du måste följa när du väljer väggmålningar enligt Feng Shui.

Undvik flerdelad väggkonst enligt Feng Shui

4-delad bild av en fransk bulldog i korridoren

Modulkonst är mycket populärt nuförtiden. Enligt Feng Shui är det extremt oönskat att dela upp en enda bild i 3 delar. Till exempel är en gren av ett blommande körsbärsträd ett positivt och fräscht motiv, men om du delar upp det i tre delar kommer harmonin att gå förlorad. Men om du vill ordna fem av dina vackraste foton på väggen som ett galleri, är det bra. Det ser ännu bättre ut när bilder länkas med ett tema.

Vilka väggmålningar enligt Feng Shui i sovrummet?

Väggkonst över säng akvarell ser man kvinna

Bilder som hänger över sängen förtjänar särskild uppmärksamhet. När man drömmer bearbetar hjärnan dagens intryck. Därför bör du välja motiv och symboler som bara väcker positiva känslor och uppfattningar. Undvik att hänga vattenbilder över sänggaveln eftersom det kommer att “tvätta bort” dina känslor av kärlek. Detta arrangemang kan leda till bedrägeri och bedrägeri.

Om du har placerat en väggmålning av blommor vid sänggaveln borde det finnas två blommor i förgrunden. Om bilden innehåller tre blommor av samma storlek skapar det intryck av en kärlekstriangel – det tredje hjulet på vagnen som kan påverka ditt förhållande.

Väggmålning enligt Feng Shui Yin ensam föremål korp

Undvik ensamma föremål

Enskilda figurer står för dominansen av antingen yin -energin (svart, kvinnlig, inre, jordisk, tung) eller yang -energi (vit, manlig, yttre, himmelsk, ljus) i bilden. En väggmålning som visar ett ensamt halvtorrt träd på en klippa är yin. Detta är ett dåligt tecken enligt Feng Shui och kan ha en negativ effekt på livsmiljön.

Väggmålningar med Yang -energi bör också undvikas. Dessa inkluderar till exempel bilder av gator eller broar i stora städer, stora bilar, stads silhuetter, takfönster. Sådana bilder förmedlar bara ensamhet.

Väggmålning vårens färska gröna trädblad

“Tillväxtbilder” hjälper till i relationen

Om du vill göra din kärleksrelation mer lyckligt lottad, bör du välja en representation av tillväxt, uppsving eller väckelse. Det här kan till exempel vara ett vårlandskap. Fåglarna kvittrar, naturen vaknar till nytt liv, allt blommar. Det är bäst att undvika bilder på höstlandskap som visar fallna löv och vemod.

Väggmålnings bäck i den gröna skogen

Väggmålningar enligt Feng Shui för rum med fönster mot en korsning

Var uppmärksam på rätt motiv, särskilt om dina fönster står inför en korsning. För att skapa en balans i den bullriga världen “där ute” kan du hänga upp en bild som förmedlar fred och harmoni – till exempel ett vackert vattenfall. Denna bild kommer att “tvätta bort” negativa yttre påverkan (kom dock ihåg att detta motiv inte är lämpligt för ett sovrum).

För hörnrum (inklusive sovrum) är väggmålningar av rosor, pioner eller en lotus fördelaktiga. Traditionellt ses dessa bilder som symboler för hälsa, balans och lycka i kärlek – särskilt lotus.

Väggmålning svartvitt kärleksfullt par sorgliga känslor

Originalmålningar kan orsaka känslomässig skada

Du måste vara försiktig med originalmålningar av olika konstnärer. Det är bättre att bara hänga dessa i stora rum eller i stora korridorer. Men om det är ett litet utrymme och du verkligen vill ha den duken, är det bättre att hänga kopior av målningarna. Det är inte känt vilken energi konstnären tog in i sitt konstverk.

moderna vardagsrum väggmålningar natur motiv monstera blad ananas

Välj bilder som förmedlar “själens ljushet” istället för “olösta problem” 

Själen behöver vingar, lätthet och utrymme. Maskrosor ser till exempel väldigt trevliga ut i sin enkla natur. Var försiktig med modern samtida konst. Obegripliga bilder, abstrakta former och färger har ibland en destruktiv kraft. Om du vill hänga bilder runt huset som är svåra att förstå och se, kan du till exempel överväga att placera dem på kontoret.

Väggdekor Abstrakta svartvita kontorsfotografier av kända människor

Häng inte upp foton på personer som har gått hemma

Foton och bilder av avlidna människor, oavsett om det är släktingar, vänner eller kända personer (forskare, författare, konstnärer), ger negativ energi till livsmiljön. Det är bäst att förvara dessa i fotoalbum och inte hänga dem på väggen.

Väggmålningar enligt Feng Shui för vardagsrummet Träd bakom soffan

Väggmålningar som förbättrar det ekonomiska välbefinnandet

Enligt filosofin om Feng Shui finns det 5 grundläggande element: vatten, trä, eld, jord, metall. Allt som har att göra med pengar tilldelas träelementet, så bilder på träd och växter är perfekta. Elementet i öst – trä – förstärks av elementet av vatten. Bilder som visar rörligt vatten, som vattenfall och andra vattenelement, inklusive målningar med fisk, är därför i perfekt harmoni.

Feng Shui -väggmålningar Bildramarna är också viktiga

Väggmålningar för vardagsrummet enligt Feng Shui havet rörliga vattenvågor

Väggmålning blomma matsal trä matbord

Fototapeter havsfartyg gyllene ljus

Hall design dekoration av stora väggmålningar med känsliga blommor

Korridor design modern bildvägg svartvita foton

abstrakt väggmålning i antracit och vitt vardagsrum

Använd inte tredelade väggbilder enligt Feng Shui i vardagsrummet