Inrätta ett gym hemma: Det är så enkelt att designa ditt eget gym!

För att hålla oss i form på sikt och för att stärka vårt kardiovaskulära system måste vi träna regelbundet – det vet vi alla nu. Att gå till gymmet eller jogga tre gånger i veckan är tillräckligt och det finns gym och fitnesscenter i överflöd. Det tar dock alltid lång tid att komma in i studion, klä på sig och börja träna. Och låt oss vara ärliga – mellan jobbet, barnen och resten av hushållssysslorna har vi ofta helt enkelt inte tid för det eller så är vi för trötta. På grund av COVID-19-pandemin har många människor också blivit vräkta från gymmen och hemträning blir allt populärare. Så det finns ingen bättre tid att tänka på att ha ett eget gym hemma. De flesta tror att du behöver mycket utrymme för detta och att du måste spendera tusentals euro på utrustningen – men det är långt ifrån det! I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan skapa ett gym hemma, billigt och på ett platsbesparande sätt!

Skapa ett privat gym Skapa ett gym Utrustning Hem gym

Fördelarna med ett hemmagym är uppenbara – det finns inga långa resor till gymmet och till skillnad från jogging behöver du inte lita på vädret. Men varje person är annorlunda, har sina egna tillvägagångssätt och träningsmål och därför är det mycket viktigt att du anpassar träningsrumsutrustningen efter dina önskemål och preferenser. Dessutom gör ett hemmagym det mycket lättare att övervinna vårt inre “svagare jag” och motivera oss att träna. Oavsett om du vill gå ner i vikt eller gå upp i muskler, bör du tänka på både konditions- och styrketräningsutrustning när du startar ett hemmagym..

Inrätta ett gym hemma – Hur mycket utrymme är tillgängligt för dig?

Planera ett gym Planera ett gym Planera ett hemmagym

Ett litet gym hemma – det är nog många sportentusiasters dröm. Planeringen och utformningen av ditt eget gym ser olika ut för alla och skiljer sig beroende på träningsbehov, ledigt utrymme, budget, familj etc. Det viktigaste steget är att bestämma var du kan inrätta ditt privata gym. Om du har ett extra rum som bara är tomt så är det här riktigt bra! Din terrass, garage eller källare är också perfekt för detta. Eftersom vi snabbt konsumerar syre när vi tränar, bör gymmet hemma vara väl ventilerat och ha tillräckligt med ljus. Bor du i en liten lägenhet och måste arbeta med begränsat utrymme? Detta är inte heller en anledning att förtvivla – då kan du till exempel sätta upp ett litet fitnesshörna i vardagsrummet eller sovrummet! I det här fallet väljer du övningar som inte kräver specialutrustning som barer eller hantlar, eller införlivar några bra självviktsträning i din träningsrutin. För att maximera området rekommenderar vi att du hänger så många enheter på väggen som möjligt. En annan möjlighet att göra det lilla gymmet hemma så optimalt som möjligt skulle vara att investera i platsbesparande träningsutrustning som ett TRX-system.

Idéer för hemmagym: vilken utrustning behöver du?

litet gym hemma eget träningsrum utrustning planera hem gym

Utan tvekan kan det bli ganska dyrt att inrätta ett gym hemma. Var dock medveten om att du inte designar ett riktigt gym – du behöver inte all utrustning och tillbehör som finns i gymmet. Du behöver bara några grundläggande element för att komma igång. Till exempel, istället för att investera i ett dyrt och stort löpband, kan du göra några hopprepövningar för ett bra och effektivt konditionsträning. Multifunktionella multigym är vanligtvis mycket platsbesparande och många olika övningar kan utföras på dem-så den perfekta träningsupplevelsen i ditt eget hemträningsrum är garanterad! Om du vill göra ett hemmagym litet och praktiskt, prioritera och köp bara det du faktiskt kommer att använda. Till exempel, vad sägs om att döda två fåglar i en smäll och välja ett supereffektivt roddmaskinträning? Oavsett om du vill gå ner i vikt eller öka musklerna kommer följande gymutrustning att hålla dig på rätt väg:

  • En yogamatta för Pilates, stretching eller yoga
  • Motståndsband är perfekta för en helkroppspassning
  • Hantlar och olika viktplattor
  • Viktbänk
  • Knäböj med en uppdragbar stång

Gym Set Up Home Gym Idéer Gym Set Up Home

För ditt eget hemmagym behöver du i första hand utrustning som kan göra mycket och tar så lite plats som möjligt. Ett squat rack-system med en pull-up bar är hjärtat i nästan alla idrottsrum hemma. Det är platsen där du kan göra chin-ups, magövningar, knäböj och många andra bra övningar. Systemen är extremt stabila, håller mycket länge och, beroende på modell och pris, innehåller olika tillbehör som ger mer variation för träning hemma.

Inrättande av ett sportrum: Rätt golv är mycket viktigt

Träningsrum Ställ in gymidéer Hemplan för gym

Rätt golv är det första du ska tänka på när du sätter upp ditt gym hemma. Även om du inte lägger på särskilt tunga vikter kan laminat, kakel eller parkett vara ömtåligt och skadat. För att undvika skador bör den också vara något fjädrande och halkfri. Det finns speciella gummiplattor på marknaden för detta eller som ett alternativ kan du helt enkelt få flera golvskyddsmattor eller yogamattor. Golvskyddsmattor är särskilt fördelaktiga för människor som bor i stadslägenheter. De dämpar de ljud som orsakas av att vikterna sänks och ser till att du inte får problem med grannarna.

Ställ in gymmet hemma: Sök efter erbjudanden och begagnade föremål

Träningsrum Inrätta gym för hemutrustning

Hur mycket pengar du lägger på utrustning för gymmet beror å ena sidan på den tillgängliga budgeten och å andra sidan på dina personliga mål och önskemål. Medan vissa människor är i goda händer med en uppsättning elastiska fitnessband, föredrar andra att investera i en viktbänk för bänkpressning. Det kan tyckas omöjligt att inrätta ett hemmagym på en budget, men det är det inte. Inte ens i närheten. Visst, viss träningsutrustning kan kosta flera tusen euro beroende på märke och modell, men det är slöseri med pengar för ett hemmagym. Det finns nu många webbplatser där du kan få bra begagnad utrustning till oslagbara priser.

Ställ in gymmet privat: En spegel är också en del av utrustningsrummet

Ställ hem träningsplan för träningsrum hemma

Det finns en anledning till att gym har speglar överallt! Alla som tränar vet vikten av en spegel när man tränar med vikter. Även om det inte är ett substitut för en professionell fitnesstränare, hjälper en stor spegel oss att se om våra rörelser är korrekta och vi gör övningarna korrekt. Vi vet alla att fel teknik i vissa fall kan leda till allvarliga skador. Men genom att observera oss själva i spegeln kan vi när som helst ändra och korrigera vår form.

Eller vad sägs om en liten fitnesshörna i vardagsrummet?

Fitnesshörna i vardagsrummet, inrättat idrottsrum. Homegym -idéer

Bor du i en liten lägenhet och har inget ledigt utrymme där du kan planera och designa ditt eget gym? Vi har lösningen för dig också – du kan inrätta ett gym hemma i det minsta hörnet av alla rum! Ta en titt först – kanske omplacering av möblerna kan frigöra lite utrymme som är tillräckligt stort för ett litet sportrum hemma. Multifunktionella organisationssystem är särskilt platsbesparande och praktiska: hyllor fungerar som förvaringsutrymme för hantlar och sportskor, du kan montera en dragstång på dörren och större redskap som yogamattor försvinner oansenligt i en vacker korg.

Ställ upp och inred träningsrummet hemma

Fitnessrum Litet hemma Inrätta en privat fitnessstudio Tips

I slutändan borde ditt eget gym hemma vara precis vad du vill att det ska vara. Så när du går ut och letar efter homegym -idéer, se till att platsen är välkomnande, varm och bekväm. Så det räcker inte att bara sätta upp lite träningsutrustning – det är ditt hus och du kan inreda och designa rummet hur du vill! Till exempel skulle en fin utsikt att njuta av medan du tränar vara en absolut bonus! För att du inte ska bli uttråkad, installera ett musiksystem eller en tv. För gymmet skulle det också vara bra att välja en väggfärg som motiverar dig att träna – vare sig efter en arbetsdag eller tidig söndag morgon. Färgen röd uppmuntrar till rörelse och aktivitet, medan en kall blå uppmuntrar oss att träna längre. Grönt och orange har en lugnande och balanserande effekt och är därför perfekta för alla som vill inrätta ett yoga- eller gymnastikrum.

litet gym fitnesshörna inrättat i vardagsrummet gym hemma