Inredning av en 20 kvm stor lägenhet: när multifunktionella möbler spelar huvudrollen i inredningen

Australiska arkitekten Ashkan Mostaghim renoverade nyligen en 20 kvadratmeter stor lägenhet. Interiörprojektet designades och slutfördes på uppdrag av UKO. Syftet var att göra ett ljust och mysigt rum så funktionellt som möjligt. Lägenheten i Sydney är skräddarsydd för ensamlivets behov och erbjuder allt du behöver i din hektiska vardag. Lägenheten har ett litet pentry och en loftsäng som erbjuder gott om förvaringsutrymme. Det är det perfekta exemplet på funktionalitet i kombination med modern estetik. Om du också vill bygga en 20 kvm stor lägenhet, låt dig inspireras av denna utmärkta interiör!

Inredning av en 20 kvm stor lägenhet: de modulära möblerna spelar huvudrollen

20 kvm lägenhet med multifunktionella möbler som en loftsäng med förvaringsutrymme för bord och garderob

Modulära möbler är ett platsbesparande alternativ, särskilt när utrymmet är begränsat. Arkitekten Ashkan Mostaghim bestämde sig för att designa ett litet pentry alldeles intill ytterdörren. Den är utrustad med allt som singlar behöver i vardagen: ett litet kylskåp, ett handfat och två induktionshällar ger möjlighet att förbereda något snabbt. Precis intill köket ligger badrummet, som är ganska generöst för en 20 kvadratmeter stor lägenhet. Höjdpunkten i interiören ligger sedan i en nisch: loftsängen. Dess gröna färg lockar automatiskt uppmärksamhet och separerar rummet optiskt i sov- och vardagsrum.

Inredning av en 20 kvm stor lägenhet med sovrum och vardagsrum Tips för inredning

Under sängen finns en liten soffa, ett matbord med två pallar och en garderob. På så sätt kan den boende själv bestämma vad han behöver för tillfället. Alla möbler är på hjul så att de enkelt kan skjutas fram och tillbaka i rummet. Den tvåsitsiga soffan lyser i orange och har extra höga armstöd av läder och ryggstöd och säten vadderade med mjukt tyg. Ett matbord för sex och två pallar kompletterar möbelutbudet. På väggen mittemot sängen erbjuder flera vägghyllor förvaringsutrymme för små föremål. En TV i sänghöjd ger dig möjlighet att titta på dina favorit -tv -serier i sängen.

En trätrappa med förvaringsutrymme för skor leder till sovplatsen. På väggarna runt dubbelsängen erbjuder flera kappkrokar möjlighet att hänga upp dekorativa kuddar, pyjamas och mycket mer.

Loftsängen är inrymd i en nisch

Inredning av en 20 kvm stor lägenhet för att spara utrymme Tips för singlar

Utdragbart matbord för sex

Skapa en enrumslägenhet för att spara utrymme, matbord under loftsäng

Garderoben erbjuder förvaringsutrymme för kläder, accessoarer och skor

20 kvm lägenhet inredd garderob under loftsäng

En trätrappa med lådor leder till sovplatsen

Inred 20 kvm lägenhet med loftsäng med trappor med förvaringsutrymme

Sängen är inrymd i en nisch, så det finns tillräckligt med ledigt utrymme för matbordet och soffan

Inredning av en enrumslägenhet för att spara utrymme Tips för multifunktionella möbler

Ett projekt av Ashkan Mostaghim