Inredning av en maritim lägenhet: så tar du den här semesterkänslan in i dina fyra väggar!

Speciellt på vintern, när det är grått och kallt ute, längtar vi efter varma sommardagar och vacker havsutsikt så långt ögat når. Du behöver dock inte gå till stranden för att känna att du är vid havet. Vi visar dig hur du inreder lägenheten i maritim stil och upplever strandkänslan hemma. Låt dig inspireras av våra idéer för maritim dekoration!

Maritim inredning: färger, material och dekoration

Fototapet med ankare i vardagsrummet

Den maritima inredningsstilen kännetecknas av fräscha färger och naturmaterial. Vita toner kombineras med blå och röda accenter och det naturliga utseendet på trä. Med några fina rottingmöbler, en original väggdekoration eller flotsam från din senaste strandsemester kan du ge din lägenhet ett maritimt utseende utan att renovera den helt. Oavsett om det är i vardagsrummet, barnrummet, sovrummet eller badrummet – med den maritima inredningen kan du ta hem den här semesterkänslan snabbt och effektivt.

Väggdesign i maritim stil

Maritim fototapet i sovrummet

Väggdesign är kanske det enklaste och billigaste sättet att ändra effekt och karaktär i ett rum. Oavsett om det är med ett nytt lackfärg, en vacker väggmålning eller tapeter – får rummen snabbt ett helt nytt utseende. Om du vill möblera lägenheten maritimt spelar väggdesignen en avgörande roll. Vitt är perfekt som väggfärg och kan härligt avrundas med en accentvägg. Till exempel, vad sägs om några fräscha nyanser av blått i sovrummet som återskapar vågorna? Eller ännu bättre, med en Fototapet havet, som för med sig den fängslande synen på havet in i ditt eget vardagsrum? Möjligheterna för en original väggdesign i maritim stil är lika bra som oändliga. på myredro.de Till exempel hittar du ett brett utbud av affischer, tapeter och väggmålningar som passar perfekt till detta tema.

Rottingmöbler ger hem en strandkänsla

Maritim affisch i boho -vardagsrummet

Förutom en lämplig väggdesign kan du också förse din lägenhet maritimt med en ny möbel. Rotting, till exempel, har länge upphört att vara ett material bara för trädgården och passar bra med denna möbleringsstil. Ett par rottingstolar i matsalen skapar en avslappnad och mysig atmosfär och passar underbart in i ett maritimt möblerat rum. En stor fåtölj i rotting är däremot ett fint tillskott till den trendiga boho-chic-stilen och skär en fin figur både i sovrummet och i vardagsrummet. I kombination med några nautiska dekorativa element skulle sådana möbler föra den semesterkänslan in i huset.

Ställ in accenter med textilier i marinblått och rött

Maritimt gallerivägg i vardagsrummet

Om du inte vill renovera din lägenhet utan bara fräscha upp den, är du definitivt på rätt väg med textilier. Även några nya dekorativa kuddar eller en matchande duk kan göra underverk i inredningen. Färgpaletten för den maritima stilen innehåller främst färgtrioen vitt, marinblått och starkt rött, men om du gillar det lite mer subtilt kan du överväga den så kallade Hamptons Style. För denna livsstil är det mer troligt att neutrala färger som vitt, beige eller grädde kommer i fråga.

Ett bra alternativ för maritim inredning skulle vara att byta ut den gamla soffan mot en ny marinblå soffa och kombinera den med tillbehör av trä, rotting, jute eller bomull. Denna kombination påminner om inredning av strandhus och kan också underbart implementeras i dina egna fyra väggar.

Inred och inred din lägenhet med ett maritimt tema

Inred och inred din lägenhet i en maritim atmosfär

När det gäller dekorationen i den maritimt möblerade lägenheten är flotsam som du samlat under din senaste semester vid havet ett bra alternativ. Du kan ordna snäckskal, sjöborrar, sjöstjärnor etc. i vackra glasbehållare och lägga dem på hyllan. Nautiska tillbehör som ankare, livbojar, rep och fiskenät sprider en ännu mer semesterstämning och kommer att påminna dig om havet varje dag. Men minimalismens regler gäller här. Du ska inte överdriva det, annars blir det snabbt ostlikt.

Den maritima livsstilen kan därför implementeras i dina egna fyra väggar utan mycket ansträngning. Även vacker tapet med havsmotiv, matchande möbler i neutrala färger och några nautiska element som dekoration är helt tillräckligt för att förvandla lägenheten till en oas av avkoppling.

Modern inredning med maritima inslag, strandstolstrottinglampor