Konvertering av en lägenhet: Funktionell rumslayout ger mer boendekomfort

Vill du göra om din lägenhet och letar du efter funktionella och snygga idéer? Låt dig inspireras av det nya projektet av det kända arkitektfirman “CoDa arquitetos”. Med en säker instinkt för inredning har de begåvade arkitekterna förvandlat en gammal lägenhet i Brasilien till en modern tillflyktsort. Under renoveringen kombinerade de skickligt inredningsprinciperna från regionen med en puristisk vägg- och takdesign. Slutresultatet imponerar med ett smart livskoncept och ett vackert färgschema. Den praktiska rumslayouten garanterar mer levande komfort, den framgångsrika kombinationen av ljusgrönt och grädde skapar en inbjudande atmosfär och den kreativa takkonstruktionen sätter accenter.

Ombyggnad av lägenhet: Väggaggregat uppfyller flera funktioner

Att konvertera en lägenhet grön vägg enhet fungerar som rumsdelare belysning med taklampor

För att möta kundernas krav gjorde arkitekterna helt om lägenheten i den gamla byggnaden. Byggarna valde en öppen planlösning. Hallen, vardagsrummet, matsalen och familjeköket flödar därför in i varandra. Det rymliga vardagsrummet som skapas är sparsamt men mycket stilfullt inrett. En vägg från golv till tak fungerar som en speciell rumsavdelare. Det skiljer visuellt vardagsrummet från det intilliggande vardagsrummet med balkong och utomhuskök och erbjuder gott om lagringsutrymme. Väggenheten är inte bara ett praktiskt tillägg till inredningen, den ser också bra ut. De handtagfria skåpfronterna, det minimalistiska formspråket och den ljusgröna färgen gör det till ett riktigt blickfång.

Ombyggnad av lägenhet Köket och vardagsrummet är anslutna med ett utdragbart glasbord, väggdel och ett modernt gallerikök

Enligt mottot ”less is more” har inredningsarkitekterna inrett lägenheten på ett puristiskt sätt. Möblerna är fokuserade på det väsentliga. En matplats med ett glasbord och fyra stolar i skandinavisk stil smälter sömlöst in i det moderna köket-vardagsrummet. Kökslandskapet är ett minimalistiskt konstverk i sig: de handtagsfria fronterna smälter harmoniskt in i det övergripande bostadsutrymmet. Köket har också ett modernt utseende tack vare det vita kaklade området.

Renovera lägenhetens vardagsrum med skjutdörrar i glas och tillgång till den inglasade balkongen

Alldeles intill väggenheten bjuder en mysig lounge på dig att dröja kvar. Stora skjutdörrar i glas släpper in mycket solljus inuti, vilket skapar en sömlös övergång mellan den inglasade balkongen och interiören. Den bekväma sittgruppen erbjuder tillräckligt med plats för familjen och deras gäster. Så ingenting står i vägen för trevliga kvällar med vänner och släktingar.

Renovera lägenhet Bild ovanför soffa och undertak

Det ljusa rummet ser inbjudande och mysigt ut tack vare ett neutralt färgschema. Taket ger interiören en industriell touch, plankgolvet lossnar den puristiska designen med sitt attraktiva spannmål. Området är glest inrett – en modern bild hänger över soffan och ansluter till det angränsande vardagsrummet. I den intilliggande inglasade balkongen ger inomhusväxter variation.

Renovera lägenhet inglasad balkong med utekök och grill och matbord

Den täckta och inglasade balkongen har ett stort matbord och ett utomhuskök med grill. En vägghylla erbjuder plats för andra växter och även möjlighet att skapa en örtagård. Inglasningen ger en avlägsen utsikt.

Lägenheten med en yta på 104 kvadratmeter har också ett sovrum, ett gästrum / hemmakontor och två badrum. Alla andra rum är också puristiska och ekonomiska, men väldigt snygga.

Uteköket är snyggt och funktionellt

Renovera lägenhetskök uppsatta hyllor och väggar gjorda av trävitt väggplattor och bänkskiva i granit

Det puristiska sovrummet i neutrala färger

Modern inredning av sovrummet, krämig väggfärg och inbyggd garderob och dubbelsäng med trägavel

Massivt trä skrivbord i sovrummet

Sovrum med skrivbord och skandinavisk stol och vägghyllor

Sovrum med hängande lampa istället för sänglampa

Sovrumsbelysning hängande lampa i skandinavisk stil och D & lt; esigner fåtölj av trä

Hemmakontor i gästrummet 

Inrätta ett hemmakontor i gästrummet med förvaringsutrymme med vägghyllor och väggskåp

Den eleganta och funktionella minimalistiska väggdelen

Modern vägg med skaftdörrar utan handtag i ljusgrönt erbjuder gott om lagringsutrymme

Utekök med grill 

Renovera lägenhet med inglasad balkong med utekök

Toalettbord i sovrummet 

Renovera lägenhetsplan för garderob på hemmakontor

Vardagsrummet är inrett i neutrala färger

Ombyggnad av lägenhet Modernt vardagsrum med en vägg som rumsdelare

Planritningarna i jämförelse: Innan

Renovera lägenhet gammal plan, rumsplanering av kök och vardagsrum och två sovrum

Och den nya funktionella rumslayouten

Renovera lägenhet, ny plan, rumslayout, stort vardagsrum, sovrum och gästrum

Projekt av CoDA