Retromöbler för en anläggning med nostalgisk charm

retro möbler vardagsrum-design-charm-modernt

DS House är ett attraktivt enfamiljshus i Sao Paolo i Brasilien, för vilket man valde en effektiv retroinredning. Designen för den, som implementerades och slutfördes 2015, kommer från Studio Arthur Casa. Vi vill att du ska designa detta fantastiska hem med inredning Retro möbler föreställ dig både inne och ute.

Retro möbler i vardagsrummet

retro möbler fåtölj-soffa-soffbord-trä-glas bord

Hemmet med retromöbler är ett bevis på att varje modefluga återkommer med tiden. I kombination med moderna funktioner skapar de nyligen använda möblerna en mycket speciell charm som skapar en nostalgisk atmosfär.

Retromöbler för bekväma sittgrupper

retro möbler stolar-idé-brun-läder-neutrala-färger

Moderna retromöbler finns överallt i huset. Retro -vardagsrummet är inrett med en soffa och fåtöljer. Retro stolar garanterar sittkomfort i matsalen. Förutom olika textilier är dessa retromöbler också gjorda av brunt läder. Ett attraktivt sidobord av glas används för att visa retrolampor.

Retro stil i vardagsrummet

retro-möbler-interiör-vardagsrum-öppen spis-vita väggar

Retrodesignmöblerna är en kombination av olika material. Förutom läder och textil som redan nämnts används mycket trä, men också fin natursten i form av marmor. Retromöblerna, men också inredningen i allmänhet, består av neutrala och harmoniskt kombinerade jordfärger som brunt, beige, vitt eller khaki.

Matplats med enkel design

retro-möbler-matsal-matbord-bord-sten-svart-glas-soffbord

Olika sittgrupper har inrättats i huset för avkoppling. Vardagsrummet är ett av rummen med en mysig lounge. Övergången mellan retro -vardagsrummet och matplatsen har en mindre sittgrupp med stolar och fåtöljer, samt ett soffbord av sten och glas, vilket är perfekt för att njuta av eftermiddagskaffe, läsa eller prata. Retromöblerna där består huvudsakligen av ljusa färger.

TV -rum med retrobilder

retro möbler tv rum lowboard tv vägg design bilder

Andra attraktiva retro levande idéer används också för dekoration. Tv -rummet har till exempel en effektiv accentvägg av retrobilder i svartvitt. Skänk med integrerat skrivbord har en modern design, men matchar designen på retromöbler perfekt när det gäller färg.

Träbalkstrappa

retro-möbler-trappor-idé-trä-balk-golv-beige

En dekorativ och samtidigt användbar användning av obearbetat trä finns i korridoren. En unik trappa byggdes där från balkar. Den mörka färgen står i kontrast med det ljusa naturstengolvet och de vita väggarna. En kontrast vad gäller stil uppnås genom användning av ett modernt räcke.

Moderna och retro element

retro-möbler-ds-hus-hall-belysning-original-studio-arthur-casas

Träbjälkarna fungerar som ett stöd för stegen. Dessa imponerar med sin ultratunna design. Denna idé säkerställer att trappan inte verkar för skrymmande och representerar det moderna elementet i denna design.Resultatet är en snygg trappa som är rustik och modern samtidigt.

Vertikal trädgård

retro-möbler-trädgård-vertikala-frodiga-tropiska-växter

Också värt att nämna är den grönskande, planterade, vertikala trädgården som valdes för att designa väggen i trädgården. Det pryder inte bara entréområdet, utan hela väggen längs poolen. Tropiska växter användes, som är typiska för denna klimatzon. Den vertikala trädgården är ett bra alternativ till den vanliga trädgården, särskilt på denna tomt där det inte finns plats för gräsmattor.

Fönster fram

retro-möbler-terrass-trä-fasad-pool-stolar

Fönsterfronten i vardagsrummet med retromöbler kan öppnas helt och ger perfekt tillgång till den stora terrassen med träpool. Poolen är modern och lång, vilket gör den idealisk för simning. Poolbelysningen skapar också en trevlig atmosfär.

Attraktiv terrassdesign

retro-möbler-terrass-komfort-lyx-bänk-matplats

Förutom poolområdet med moderna retro solstolar, garanterar matplatsen på terrassen perfekt avkoppling. Denna består av ett matbord med bänkar som är moderna och täckta, samt en köksö med arbetsyta och handfat. Samspelet mellan trä och natursten skapar en harmonisk miljö.

Fasad i trä

retro-möbler-fasad-hus-design-brazil

Det faktum att trä spelar en stor roll i utformningen av retrohuset kan åter ses på fasaden. Eftersom väggbeklädnader av trä är vanliga för retrodesignen, valdes de också för husfasaden. Detta har också en attraktiv, vågig form och lockar allas uppmärksamhet.

Design av Studio Arthur Casas.