Sätt upp snedtak och använd dem praktiskt taget i en enrumslägenhet

Ställ upp snedtak inredning-idéer-golv-trä-golv

Att sätta upp ett vindsrum kan vara en utmaning. Men om ett vindsrum också ska rymma en hel lägenhet är uppgiften ännu mer komplicerad. Raca Architekci har dock hittat en perfekt lösning för denna lägenhet, som ligger i Sopot, Polen. På vilket sätt får du en Sätt upp ett sluttande tak och kan användas praktiskt taget, kan du lära av den här moderna lägenheten.

Sätt upp ett sluttande tak – modern enrumslägenhet

Sätt upp ett sluttande tak en-rums-lägenhet-fönster-golv-nivå-glas-dörr-badrum

Rummet med sluttande tak ska rymma sov-, vardags- och arbetsutrymmen. Ovan kan du se rummet i form av ett projekt medan det fortfarande planeras. Det sluttande taket kännetecknas av stora fönster som ger rummet gott om dagsljus. Detta sparade många konstgjorda ljuskällor när du ställde upp det sluttande taket.

Ställ in inbyggd garderob för snedtak

Ställ upp snedtak rum-garderober-inredning-idéer-monokrom

Om du vill sätta upp ett sluttande tak måste du överväga hur du bäst fördelar möblerna för att kunna utnyttja utrymmet optimalt. Specialtillverkade inbyggda garderober är idealiska för att använda dem för snedtaket. Den polska lägenheten har en sådan garderob som sträcker sig till toppen av rummet. Området bredvid det rymmer sängen.

Bekväm sovplats

Sätt upp en sluttande takbädd-modern-hängande-ljus-komfort-platsbesparande

Skåp för det sluttande taket finns också på andra sidan sängen. Tillräckligt lagringsutrymme är en punkt som inte bör underskattas eller ens glömmas bort när du sätter upp ett sluttande tak. Särskilt de särskilt låga ytorna i en enrumslägenhet som den här, som inte har tillräckligt med plats för massiva och stora möbler, är lämpliga för installation av skåp.

Ställ in ett litet rum med snett tak

Ställ upp snedtak sovplats-säng-svart-möbler

Den inbyggda garderoben bildar också en liten nisch där sängen kan rymmas. Huvudfärgerna för interiören är svart och grått. Så att dessa mörka färger inte får övertaget och en vänlig atmosfär skapas i vinden, valdes ljust trä för det sluttande taket för väggar, tak och golv.

Använd sluttande tak i en enrumslägenhet

sluttande tak-möblering-sittgrupp-grå-soffa-soffbord-hemmakontor

Förutom sovområdet finns det också en liten o-lunga. Denna består av en liten soffa i ljusgrått som använder hörnet och ett tvådelat soffbord i svart och metall. Precis bredvid ligger arbetsområdet med ett skrivbord. Området vid fönstret valdes för att sätta upp det sluttande taket med arbetsyta för att optimera dagsljuset.

Arbetsyta och hyllor för snedtak

sluttande tak-möblering-arbetsyta-hylla-lagring-utrymme-skrivbord

Det finns också en inbyggd hylla i arbetsområdet som ger lagringsutrymme för böcker. Förutom inbyggda skåp är hyllor också ett utmärkt alternativ för extra förvaringsutrymme om du sätter upp ett sluttande tak. Arbetsområdet består av svarta möbler. Under de senare timmarna garanterar en skrivbordslampa tillräckligt med ljus för att fungera.

Varm atmosfär

Lagtak-möblering-badrum-idé-infälld-ljus-vita-väggar

Användningen av trä bidrar utan tvekan till den varma atmosfären i enrumslägenheten. Det finns också några inbyggda lampor som är placerade på den högsta punkten i rummet. Ovan kan du se entrén till vindsrummet. Detta är designat i vit färg och sticker ut från resten av den lilla lägenheten. En möjlighet att sätta upp ett sluttande tak som understryker det moderna utseendet.

Lutande tak med gardin

sluttande tak-möbler-badrum-design-marmor-optisk-gardin-integritetsskydd

Här kan du se entréområdet i planeringen igen. Användningen av en glasdörr och vägg är slående. Detta gör att rummet ser mer rymligt ut. I allmänhet är ytor av glas eller speglar en underbar lösning om du sätter upp små rum eller sluttande tak. Detsamma gäller vita eller ljusa ytor. De får varje litet rum att se större ut.

Inbyggd garderob för snedtak

sluttande tak-inredning-inbyggd garderob-grå-högglans-spegel-idé

Garderoben har en annan intressant funktion. Den har en utdragbar spegel som, när den inte används, helt enkelt förvaras i själva garderoben. På så sätt anpassar den sig perfekt till garderobens högglansiga yta och lockar inte uppmärksamhet. Skapa en platsbesparande lösning för snedtak som är ett underbart alternativ till den stående spegeln.

Dekorativ anläggning

sluttande tak-monokrom-möbler-takfönster-träbeklädnad

Mattan i sovrummet i enrumslägenheten garanterar också komfort. Det valdes i en grå färg och anpassar sig så till den inbyggda garderoben och soffan. Ett harmoniskt färgval är viktigt inte bara när du sätter upp ett sluttande tak, utan också i allmänhet. Ett ordnat utseende skapar en rymlig känsla av att leva.

Belysning i vindsvåningen

Lutande-tak-inredning-idé-lampor-hängande-lampor-dekorationer-design

Som redan nämnts fungerar infällda lampor som belysning i lägenheten. Det finns också moderna hängande lampor som finns i sovdelen. Den indirekta belysningen bakom sängen har också en harmonisk och mysig effekt. Några dekorativa element skapar en elegant inredning.

Design av Raca Architekci.