Shabby chic inredning: möbler med ett trendigt utseende präglar inredningen i ett enfamiljshus i Australien

Shabby chic inredning vardagsrumsväska soffbord byrå träsnideri

Ett enfamiljshus i Australien inspirerar med omisskännlig charm: de shabby chica möblerna i rosa och grått framstår som feminina, lekfulla och fascinerade av en levande karaktär i ett trendigt utseende. Projektet, tänkt och realiserat av de begåvade BJB -arkitekterna, är ett definitivt bevis på att med lite kreativitet kan gränsen mellan förr och nu, mellan gammalt och nytt, suddas ut. Slutresultatet är en unik inredning med en ren romantisk atmosfär.

Shabby chic inredning: möbler i vintage-utseende sätter tonen

Shabby chic inredning hängande lampa lampskärm blommönster kastkudde Chesterfield soffa

Det tvåvånings enfamiljshuset har begränsat boyta. För att utnyttja det tillgängliga utrymmet optimalt beslutade arkitekterna om en öppen planlösning på bottenvåningen. Vardagsrummet är det förbindande elementet mellan inomhus och utomhus. Å ena sidan öppnas den genom dörrar till den lilla trädgården, å andra sidan rinner den sömlöst in i ett kök. En dörr leder gästerna från kökslandskapet till den rustika matsalen med angränsande vinkällare. I enlighet med det blygsamma bostadsutrymmet var möblerna ganska sparsamt. Men var och en av möblerna har karaktären av en svunnen tid. Från Chesterfield -soffan i elfenbensfärg, till trästolarna i kolonialstil, till soffbordet med träsnideri och byrån med marmorskiva – möblerna bildar en romantisk sittgrupp som inbjuder familjen att dröja kvar. När det gäller färgschemat beslutade designers mot det traditionella vita. Kräm, liksom olika nyanser av den grå färgpaletten (från silvergrå till stål till skiffergrå och antracit) präglar interiören. Accenter är inställda med en delikat rosa nyans. De rosa dekorativa kuddarna, dekorerade med olika motiv och gjorda av olika textilier, ger de sjaskiga möblerna ett stänk av färg och lossar upp den annars enkla svartvita färgpaletten.

Shabby chic inredning: det eleganta hörnköket i ljusgrått lockar uppmärksamhet

Shabby chica möbler utrustade köksögrå fronter

Det eleganta hörnköket är funktionellt inrett. Rent visuellt kan det beskrivas som en perfektion i ljusgrått. Tillverkade i massivt trä, deras dörrskåp fascinerar med en design inspirerad av lantlig stil. Rostfria handtag ger fronterna finesser. Den lilla köksön med diskbänken med inredning i det gamla utseendet och bänkskivan i marmor ligger nästan i mitten av rummet och anses vara ett märkligt kommunikationscenter. Den är upplyst av två hängande lampor i metall. Barstolar utan ryggstöd erbjuder sittplatser för paret eller deras gäster. Så alla kan njuta av att vara tillsammans och avsluta kvällen medan de lagar mat och äter.

Matplats shaggy chic inredning vinkällare anslutning träbord

Den sömlösa övergången mellan vardagsrummet och matplatsen skapas främst av det massiva trägolvet. Annars är matsalen inredd i rustik stil i kontrast till det ganska eleganta vardagsrummet. Tegelväggarna och de dekorativa panelerna i taket, som framgångsrikt förfalskar det gamla utseendet, utgör den perfekta bakgrunden för de massiva trämöblerna. Matbordet har en unik bordsskiva på vilken parkett läggs med ett fiskbensmönster. Stolarna arrangerade efter mix-and-match-trenden är dels hittade föremål från loppis, dels massproducerade i ett shabby chic look. Minibaren i hörnet och den franska fåtöljen i barockstil kompletterar utbudet av möbler. Kristallkronan ger ytterligare en touch av det förflutna in i interiören. Vintage lyktor, bilder och ljusstake ger karaktär till rummet. En trädörr leder till en liten vinkällare där familjen har visat upp sina favorit alkoholhaltiga drycker.

Shabby chic inredning vinkällare trapphus vita räcken

Tillbaka i vardagsrummet, där en massiv trätrappa leder till andra våningen. Korridordesignen fascinerar med tapeter med blommönster, kristallhängande lampor och ett stuckatur med dekorationer av gips. Detta förstorar visuellt korridoren.

Shabby chic interiör med blommotiv

Shabby chic inredning, hall design, golvbrädor, stora blommotiv, tapeter

Blommotiven pryder också väggen i sovrummet, där en säng med sänggavel klädd i sammet och gosiga mjuka överkast i accentfärger påminner om den glamorösa franska barockstilen. Den stora garderoben från golv till tak erbjuder gott om förvaringsutrymme för kläder och sängkläder.

Shabby chic möbler tapet blommönster möbelsäng sänggavel

Det stora sovrummet har två franska dörrar som leder till den rymliga balkongen på andra våningen. Rummet vetter ut mot den avskilda trädgården med höga träd och buskar. Den vackra utsikten slappnar av sinnena och lovar ren avkoppling även på regniga dagar.

Shabby chic inredning sovrum grå trävägg säng rosa överkast

Ett annat rum ligger på bottenvåningen. Det vetter också mot trädgården och är elegant inrett. Höjdpunkten i inredningen är den restaurerade eldstaden och vintageväggsspegeln. En trä byrå med mässingshandtag ger stöd för många statyer, hemtillbehör och till och med inomhusväxter. Sängen med dekorativa kuddar och sängkläder i rosa sätter färg accenter.

Shabby chic inredning sovrum spis kudde byrå

Huset har ett rymligt badrum på andra våningen och ett litet på bottenvåningen. Det stora badrummet är designat med färg och kakel. Den stora duschkabinen med ett stänkskydd av glas och badkaret med ben i mässing och beslag i det gamla utseendet får dig att drömma om de engelska husen från 1700 -talet. Spegeln, belysningen och fåfängan, också utvalda i samma shabby chic stil, kompletterar inredningen.

Shabby chic inredning badrum vit duschkabin

Shabby chic look badrum fristående badkar

Husets fasad speglar också de sjaskiga chica möblerna. Från de putsade ytterväggarna till balkongen med smidesjärnräcken – huset är ett absolut blickfång. Den lilla terrassen med sandstenplattor passar också harmoniskt in i det övergripande konceptet. Rottingmöbler bildar en bekväm sittgrupp och lovar ren avkoppling under soliga sommardagar. Terrassen är omgiven av perenner och blommor: doftande växter som de absolut klassiska rosorna och inhemska vintergröna växter bildar en effektiv, naturligt utseende trädgårdskant.

Enkel familj smidesjärn balkongräcke shabby chic look

Enda familjen smidesjärn balkongräcke andra våningen

Projekt av BJB Arkitekter