Steampunk -interiören är cool och galen på samma gång

steampunk inredning kök-svart-grå-golv-industriell

Steampunk är en trend som blir mer och mer populär och relaterar bland annat till mode, men också till design av rum. Det är väldigt populärt Steampunk interiör för barer och moderna kaféer. Den mörka och delvis mystiska atmosfären är underbart lämplig där. Nu blir designen också mer och mer populär för inredning av lägenheter. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kan implementera steampunk -designen.

Anpassa din steampunk -interiör

steampunk interiör läder brun soffa vardagsrum väggmålning

Steampunk -interiören är i grunden en blandning av moderna och futuristiska detaljer och viktorianska element med sitt utsmyckade utseende. I princip är det allt som kan ges när det gäller förklaring. Eftersom steampunk inte har några speciella regler och kan utformas individuellt av alla. Stilen kan definieras särskilt bra med frasen “Framtiden från det förflutna”.

Steampunk inredning – en blandning av gammalt och nytt

steampunk inredning design zeppelin-lampa-tak-kök-ljus-trä

Om du vill implementera steampunk -inredningen korrekt måste du försöka sätta dig i folkets skor från början av 1900 -talet. Du har förmodligen en grov uppfattning om hur anläggningen såg ut vid den tiden. Försök nu att föreställa dig framtiden ur deras synvinkel och tid. Så hur skulle futuristiska föremål ha sett ut då? Vad skulle utformningen av en dator ha representerat om den redan hade funnits vid den tiden? Du kombinerar dessa med möbler och dekorationer från 1800- och 1900 -talet och du har lagt grunden.

Renovera möbler

steampunk interiördesign skänk-vardagsrum-hylla-glob-antik

När det gäller steampunk -inredning läggs tonvikten på att förvisa vår tids moderna utseende. Möbler, dekorationer och till och med apparater som datorn, spisen och ugnen bör få ett retro -utseende. Till exempel för datorn är ett tangentbord som liknar en skrivmaskin lämpligt. Du ramar in bildskärmen med en tappningsram och för spisen använder du till exempel en gammal gasspis.

Industriella accenter

steampunk-interiör-design-badrum-design-modern-trend-edison-glödlampor

Steampunk -interiören kännetecknas också av de små sakerna i respektive rum. Detta bevisar att steampunk kan implementeras utan en stor investering. Kugghjul som helt enkelt hängs på väggen istället för en bild eller lampor med stativ av rör bidrar till den önskade atmosfären. För att göra detta, som med industriell stil, kommer du att använda metallrör. I badrummet, låt dem vara fria istället för att dölja dem.

Material och färger

steampunk interiör viktoriansk-interiör-chesterfield-soffa-bokhylla-stege

Material som inte bör saknas i denna stil är mässing, läder och även trä, så typiska material från början av 1900 -talet. De skapar alla en nostalgisk atmosfär, vilket också är syftet med steampunk -interiören. Typiska neutrala naturtoner som brun och beige, men också svart, är till hjälp. “Futuristiska” färg accenter kan också ställas in med färgglada toner.

Vardagsrumsdesign

steampunk-interiör-interiör-inspiration-läder-möbler-matta

Steampunk -interiören kan också göras enklare, som man gjorde i denna loftlägenhet. Vissa mindre dekorativa föremål kan skapa samma stämning som en påkostad dekoration. Lampor med metallställ, soffbord eller andra möbler med hjul och trappor i rostutseende skapar en perfekt effekt. Färgade ljus är något framtidsinriktade (ur en person som levde för 100 år sedan, förstås).

Steampunk i badrummet

steampunk-interiör-badrum-mässing-rör-diskbänk-marmor

Om du har bestämt dig för att designa din lägenhet med steampunk -interiör, bör detta naturligtvis sträcka sig över alla rum. Detta är också fallet i badrummet. Här använder du bara exponerade mässingsrör och varför inte en metallfat. Marmor ger lite elegans och den nödvändiga vintage -stilen, som kan kombineras underbart med industriella detaljer.

Modernt sovrum

steampunk inredning monokrom tegel lampa gyroskop

Detta attraktiva sovrum kännetecknas bland annat av en ljus steampunk -inredning. Retrodetaljer läggs till av väggdekorationen av kugghjul, liksom den gamla kylaren och de luddiga trädörrarna. De utsatta tegelväggarna understryker steampunk -stilen förutom taklampan i gyroskopet.

Nautiska detaljer

steampunk-interiör-surrealistisk-design-sovrum-gul-belysning

Detaljer, som du känner dem från gamla fartyg eller ubåtar, är underbart lämpliga för steampunk -interiören. Rörventiler, porthål och stora skruvar är välkomna dekorativa element och kan också användas för att lägga till några färgade accenter i interiören genom att måla dem i valfri färg. Du kan också skapa ett specifikt färgschema med hjälp av belysning.

Växlar på väggen

steampunk-interiör-vägg-dekoration-idé-växlar-säng-sovrum

Vi har redan nämnt växlarna. De är den perfekta dekorationen för steampunk -interiören. Särskilt intressanta är kombinationer av växlar i olika storlekar, som också underbart kan överlappa varandra. Så, i princip som i en gammal maskin. Om du inte hittar redskap att dekorera väggen med kan du också använda tapeter eller väggmålning. Det verkar också ännu mer nostalgiskt.

Grå köksdesign

steampunk-interiör-design-monokrom-kök-rerto-kylskåp

Du kan också imitera metall för steampunk -interiören. Detta kan inte bara genomföras med ett intressant retrokylskåp, som är fallet här i köket, utan också med andra möbler. Några nitar och en grå färg, gärna metallisk, gör underverk. Men glöm inte de matchande dekorativa föremålen. Att renovera möbler är ett billigt alternativ till att köpa nya.

Viktoriansk och industriell

steampunk-interiör-design-original-kök-kök-ö-metall-barstol

Du kan till och med snabbt fylla ett lantkök med steampunk -stil. För att göra detta måste du dock investera i antik utrustning, en spis och eventuellt barstolar eller stolar av metall. Utan några större renoveringsarbeten får du den perfekta steampunk -interiören.

Galet etablissemang

steampunk-interiör-vardagsrum-futuristisk-loft-lägenhet

Hur många dekorationer du använder beror på din smak, men också på det utrymme du har tillgängligt. Var också försiktig så att du inte överdriver det. Dekorationerna för steampunk -interiören kan förekomma i större mängder, men bör fortfarande skickligt distribueras. Resultatet ska se galet ut, men ändå snyggt.

Idéer för badrum och toalett

steampunk-interiör-design-toalett-idé-dusch-metall-optik

Badrummet är särskilt lämpligt eftersom mycket metall används för designen. Du bör dock använda rostfria metaller för detta, eftersom luftfuktigheten är mycket hög där. På väggarna kan du härligt efterlikna metalliska ytor för steampunk -inredningen genom att använda plattor som den på bilden till höger. De utstrålar ett rostigt utseende, som ser ännu mer autentiskt ut på grund av den blanka ytan.

Hänglampor och Edison glödlampor

steampunk-interiör-belysning-vägg-klinker-tegel-rör. hängande lampor

Oavsett stil spelar belysning en viktig roll i varje rum. I steampunk -interiören får du den perfekta atmosfären med de gamla goda Edison -glödlamporna som avger ett varmt ljus. Dessa är inredda med hängande lampor eller används underbart för väggdekoration med rör.

Lyktor

steampunk-interiör-bar-design-nostalgi-kakel-lyktor

Lyktor är också en bra idé och kan skapa ett mer dämpat ljus. Sprid dem till exempel över köksön eller matbordet och häng upp dem på rad. En varm rostfärg kan kombineras underbart med brunt läder. Möjligheterna är oändliga!

Steampunk stil studie

steampunk-interiör-inredning-kontors-inredning-hylla-redskap-deco-skrivbord

Antika skrivbord är inte bara vackra att titta på, utan också vanligtvis mycket bekvämare än den moderna designen. Kombinera en sådan modell med metallhyllor för mapparna. En bra design för väggen som matchar steampunk -interiören kan också ses i detta exempel. Tegelväggar eller grovt putsade väggar kan klädas i ett visst område med rostigt korrugerat järn för att skapa en intressant accentvägg. Stora växlar kan i sin tur förvandlas till klockor.

Original matbord

steampunk-interiör-dekoration-gyroskop-metall-matplats-futuristisk-bord

Har ett original matbord tillverkat med en metallstruktur. Gamla motorer är en bra idé. En glasplatta kan användas så att ramen är tydligt synlig efteråt. Du kan sedan balansera de kalla nyanserna med sittdynor av brunt eller beige läder till stolarna. Lägg även upp skulpturer om du har tillräckligt med utrymme i lägenheten. Mörkt trä och massor av böcker är också ett bra alternativ för steampunk -interiören för att säkerställa en tillräckligt varm atmosfär.

Omforma datorer

steampunk-interiör-studie-dator-orgel-optik-mässing-accenter

Modern teknik gör vanligtvis inte ett särskilt lämpligt intryck i steampunk -inredning. Av denna anledning omformas dessa ofta enligt stilen. Här är en intressant idé för datorn. Skärmarna har dekorerats med bildramar, högtalarna är integrerade i grammofonhögtalare och tangentbordet liknar en skrivmaskin. Istället för ett skrivbord var allt detta också fäst vid ett attraktivt orgel.