Tips om uppvärmning, ventilation och isolering på vintern – spara energi och kostnader

ekonomiskt spara energikostnader under vintern

Gör ditt hem varmare för vintern utan att öka värmekostnaderna. Med dessa tips om uppvärmning, ventilation och isolering kommer du på vintern Spara energi och kostnader.

Spara energi och kostnader – 1. Stoppa utkast

Dragpropp som syr ett fönster sparar uppvärmningskostnader

spara energi och kostnader vintern dragpropp sy dörr

Det är viktigt att stoppa drag genom att täta fönster och dörrar väl. Dragstopparna finns i ett antal roliga former eller så kan du sy en själv.

Spara energi och kostnader – 2. Rengör eller byt spis och luftkonditioneringsfilter

Byt luftkonditioneringsfilter minska värmekostnaderna

Ja, det är lätt att glömma, men det är viktigt att byta eller rengöra ugnsfiltren en gång i månaden under uppvärmningssäsongen. Smutsiga filter begränsar luftflödet och ökar energibehovet. Markera varje månadsprov i din kalender.

3. Ändra pannans temperatur

spara energi och kostnader ställ in pannans temperatur vinter

Medan många pannor är inställda på 60 grader av teknikerna, behöver de flesta hushåll inte så mycket ånga och du slutar betala för dem. Om du ändrar temperaturen till 50 grader (eller lägre), kommer dina vattenvärmeräkningar att sänkas med 6% till 10%.

4. Montera stormfönster och dörrar

Installera stormfönster isolera huset

Om du vill stänga läckorna i fönstret, bygg in ett stormfönster. Stormfönstret är flerskiktat och installeras utöver de befintliga fönstren.

5. Korrekt underhåll av värmesystemet

spara energikostnader värmesystem underhåll vinter

Du vet säkert redan att bilar behöver regelbundet underhåll. Detsamma gäller värmesystemen. Om din spis är ren, oljad och korrekt justerad kan detta minska energiförbrukningen och spara upp till 5% på uppvärmningskostnaderna.

6. Ställ in värmetermostaten korrekt

värme termostat reglera temperaturen spara energikostnader

Det är lätt att glömma att stänga av termostaten när du lämnar byggnaden. Men det här är ett av de bästa tipsen för att spara energi och pengar. Varför ska du betala för uppvärmning när ingen använder den?.

7. Förslut fogarna

hus vinter energibesparande fönstertätning gummitätningar

Köp självhäftande gummitätningar och tät fogarna mellan de gamla fönsterskärmarna och karmarna.

8. Övervaka strömförbrukningen

strömförbrukning övervaka spara energikostnader vinter

En sådan enhet visar strömförbrukningen i realtid och projicerar din månadsräkning. Forskning har funnit att enligt sådan information minskar konsumenterna sin elförbrukning avsevärt.

9. Täta luckorna med en injekteringspistol

stoppa injekteringsluft för injekteringspistol sparar energikostnader

Ta en närmare titt på platser i huset där två olika byggmaterial möts, till exempel hörn, runt skorstenen, fönster etc. Gör ett test: försiktigt (undvik gardiner och andra brandfarliga material) flytta en tänd pinne längs väggarna. Där röken fluktuerar drar luften in. Och uppvärmningen eller kylningen slocknar.

10. Ta på dig en tröja

spara energikostnader vinterhus värmeisolera

Klä dig varmare på vintern, även hemma. Tiden är förbi när vi har råd att lata oss i underkläderna medan det är frostigt ute. Varje grad på termostaten kostar pengar.

11. Isolering av golvet på vinden

loftisoleringsväv sparar energikostnader

De Isolation är ett av de bästa alternativen när du vill spara energi och pengar. Att lägga till mer isolering mellan väggarna eller isolera golvet på vinden och källartaket kan göra en värld av skillnad.

12. Isolera dina rör

rörisolering isolering vinter spara energikostnader

Betala mindre för varmt vatten genom att isolera VVS. Detta kan också bidra till att minska risken för att rören fryser. Kontrollera om dina rör är varma vid beröring. I så fall är de bra kandidater för isolering.