Trä och varma färger skapar en inbjudande atmosfär i en rymlig lägenhet i Kiev

trä och varma färger lägenhet inredning kiev

Inredningsarkitekterna Maxim Doschinsky och Pavel Voitov från ZOOI Interior Studio färdigställde nyligen designen av en stor lägenhet i Kiev, Ukraina. Tre mindre lägenheter slogs samman till en stor lägenhet för en ung familj och deras gäster. När det gäller inredningen har inredningsarkitekterna främst valt trä och varma färger, vilket skapar en mysig, inbjudande atmosfär. Inredningsstilen är modern och präglas av tydliga linjer och former.

lägenhet design hall design trä golv skåp

Kundens order gällde en rymlig, mysig lägenhet som skulle erbjuda tillräckligt med plats för dem och deras gäster. Sammanslagningen av de separata lägenheterna resulterade i en stor lägenhet med ett öppet vardagsrum med matplats och kök, sovrum och barnrum med egna badrum och två rum.

trä och varma färger inredning öppet vardagsrum

Vardagsrummet, matsalen och köket delar alla samma öppna utrymme. Detta moderna livskoncept är särskilt typiskt för designerlägenheter och har haft ökande popularitet de senaste åren. Vardagsrummet är långt och brett, optiskt åtskilt från matsalen med en vit skiljevägg. I det här rummet är trä och varma färger i fokus och skapar en hemtrevlig atmosfär.

trä och varma färger vardagsrum soffa TV

I vardagsrummet vetter sofforna mot TV: n och ett fönster i slutet av rummet ger gott om dagsljus. Textilier i brunt och beige harmoniserar perfekt med trägolvet och ger rummet värme. De varma färgerna kombineras med element i vitt och grått, vilket skapar en vacker helhetsbild i interiören. Designerna har förvandlat vardagsrumsväggen till en stor garderob med handtagsfria skåpdörrar. Det betyder att det finns mycket förvaringsutrymme tillgängligt utan att störa rummet med synliga skåp och hyllor.

trä varma färger inredning design matsal ljuskrona ovanför matbord

Matsalen ligger bakom vardagsrummet. Ett minimalistiskt svart matbord framhäver de vita väggarna, med ett fönster med utsikt över staden.

varma färger inredning lägenhet matsal gardiner

Matbordet är placerat under en ljuskrona med en original design och erbjuder tillräckligt med plats för 8 personer. På kvällen garanteras invånarnas integritet med ogenomskinliga bruna gardiner.

modernt kök trä svart accenter

Mittemot matplatsen och vardagsrummet finns köket. De svarta skåpen och bänkskivorna står i kontrast med träet, medan mässing accenter ger en touch av glamour.

lägenhet design trä kök svarta element

I detta område framträder det varma utseendet på trä ännu bättre av den svarta färgen. Alla skåp är handtagslösa och har en matt yta, vilket ger inredningen en elegant touch.

hall design svart skåp dörrar trä vägg

Precis som i vardagsrummet har väggarna i korridoren förvandlats till platsbesparande skåp. Skåpdörrarna är svarta och blanka och smälter samman till en trävägg.

sovrum design trä och varma färger badrum

I sovrummet har sängen en enkel träbakgrund med en stoppad sänggavel, medan genomskinligt glas ger utsikt över badrummet. Inredningsarkitekterna har också valt trä och varma färger i detta rum, som står i kontrast till möbelelementen i svart.

trä varma färger svart inredning sovrum

Nattbord i metall och hängande lampor med ett industriellt utseende ger en modern touch till sovrummet. Det finns ingen dörr mellan rummet och badrummet, du går sömlöst från ett område till det andra.

trä och varma färger möbler badrum badrum marmorgolv

I badrummet harmoniserar den svarta väggen bakom handfatet med de mörka skåpen i sovrummet, medan trähyllan mittemot är en del av sänggaveln bakom sängen.

badrum design trä marmor badkar skrivbord hylla

Badrummet öppnar mot ett område med vita marmorplattor som täcker väggar och golv. Det fristående badkaret sitter framför fönstret, med ett litet arbetsområde intill.

badrum med duschkabin i marmor

Bakom badkaret finns en duschkabin utan glasparti. Marmor spelar huvudrollen i detta badrum och används i form av stora kakel både på golvet och som väggbeklädnad.

barnrumsdesign trärosa sängram

Barnrummet är indelat i två områden. Den första är sovdelen, som är dekorerad med temat “litet hus”. Trä och varma färger präglar interiören i flickans rum, där träets naturliga effekt är i perfekt harmoni med den rosa väggfärgen.

trä och varma färger barnrumsdesign fönsternisch

En bred fönsterbräda i trä skapar en plats att sitta och titta ut genom fönstret från golv till tak. Uppvärmningen är också placerad under träbänken, som framgångsrikt har dolts för att inte tränga in i den moderna inredningen.

barnrumsdesign rosa vit skrivbordshängstol

Det andra området i barnrummet är en lekplats med samma tema – “litet hus”. Ett flytande skrivbord skapar en plats att studera, medan en bubbelhängstol bjuder in dig att läsa.

barnrumsidé tema minihus rosa

Ett annat trevligt inslag i inredningen i barnrummet är taklampan i arbetsrummet. Det liknar ett vitt moln som svävar över rymden.

badrum deco glaspaneler minihus

Barnrummet har också ett eget badrum, där mottot i rummet återkommer i form av färgade glasrutor på väggarna.

sovrum trä varma färger fönster nisch sittplatser

Trä och varma färger präglar också utformningen av rummen. I dessa rum är befintliga väggnischer utformade på ett intressant sätt – i det första som sänggavel och i det andra som ett litet, separat arbetsområde.

trä och varma färger sovrum säng vägg nisch

trä och varma färger sovrumsmöbler

trä och varma färger sovrum nisch kontor

Projekt: ZOOI Interiörstudio

Foton: Andrey Coverlov