Utrymmesbesparande utrustning för optimalt utnyttjande av utrymme i en vindsvåning

En rymdbesparande anläggning på taket erbjuder flera fördelar och denna charmiga Barcelona-lägenhet är inget undantag. Lägenheten ligger på översta våningen i en byggnad som byggdes 1959 i stadsdelen Gracia. Så den här byggnaden har 2 dörrar per landning på taket. Både översta våningen och lägenheten har bara en dörr vardera. Läs bara vidare för att ta reda på mer om det.

Rymdbesparande inredning som ett levande koncept

Böcker organiserade på hyllor och platsbesparande inredning av ett litet rum på vinden

Vardagsrummets struktur består av bärande väggar. En rektangel bildar således golvet och delas av hissen och trapphuskärnan samt av en bärande vägg. Det gemensamma området vetter mot sydvästfasaden, medan rumsområdet vetter mot sydostfasaden. Den totala ytan är den blygsamma men optimalt utnyttjade 60,46 m².

vita väggar och glas i kombination med trä för modern och platsbesparande inredning av en lägenhet

Redan från början tänkte projektet vända fördelningen av husanvändning. Alla partitioner revs ner så här. Med tanke på att ägargemenskapen avvisades, i motsats till de ursprungliga förslagen, som godkändes av stadsfullmäktige, undviks alla strukturella ingrepp. Förslaget var helt klart enligt kundens krav.

litet badrum klädt i marmor och trä med en glasvägg

De ville ha ett stort rum med ett helt öppet badrum och omklädningsrum. Detta bör innehålla ett stort gemensamt rum där gäster kan välkomnas utan begränsningar.

Praktisk användning av utrymme

lång hall med vita hyllor och utsikt från takfönstret

Det ovanliga byggnadsskalet med en genomgående 1,65 cm fasad och en motsvarande sluttande reflektion av taket tillsammans med åtkomstkärnan och den bärande väggen är möblerad med skräddarsydda möbler. Soffor, som också är sängar, förvandlas till skrivbord.

Utsikt från badrummet in i sovrummet tack vare platsbesparande inredning

Även sängar som är garderober kan också användas bredvid badkaret. Som en representation av denna flödande användning har lägenheten endast en dörr bakom den obligatoriska åtkomstdörren. Det här är inomhusbadrummet för att underlätta för invånare och gäster att passera.

öppet utrustat kök bredvid en liten arbetsplats med mintgröna hyllor

Samtidigt var den sydöstra fasaden, som är den längsta, utrustad med en klädd hylla. Arkitekterna kunde öka fasadens isolering medan de samlade och pekade ut från sida till sida fönster som ursprungligen var av mindre betydelse. Dessutom fungerar det som ett homogeniserande element.

Takvåning med marmorspelare mitt i vardagsrummet med två fönster

De Designer för projektet en förstärkt jonisk pilaster av marmor är installerad på huvudet på den bärande väggen. Detta fick inte rivas, eftersom detta ger ett symboliskt och underbyggt allmänt lugn i samhället.

övergång från köket till ett litet hörn med en bärbar dator och ett skrivbord med en modern design

spegel installerad på en stödpelare bredvid en utfällbar bäddsoffa i ett litet vardagsrum

minimalistisk och platsbesparande inredning av ett kök med färgglada skåp

kontrasterande kran i svart och köksbänk i marmor i vitt under ljusrosa väggar

Rymdbesparande inredning av arbetsområdet med färgglada möbler och en pelare i mitten

rosa och ljusgröna skåp bredvid ett litet skrivbord och en stol på ett laminatgolv

axonometrisk projektion av en lägenhet på översta våningen i Barcelona med trånga utrymmen

planritning av en taklägenhet med platsbesparande möblerade vardagsrum

planering och uppdelning av rummen i en mångfacetterad lägenhet