Patanjali -jooga -sutrat selitetään merkityksillä

Jooga on yksi merkittävimmistä liikuntamuodoista, joka ruokkii paitsi kehoamme myös mieltämme ja sieluamme. Jooga on saavuttanut valtavan suosion 2000 -luvulla, ja joka päivä kuulemme uudesta joogamuodosta. Mutta oletko koskaan kuullut jooga sutroista? Tiesitkö, että joogan juuret ovat 400 -luvulla tai ennen sitä? Sage Patanjali syntetisoi ja järjesti joogan tietämyksen vanhemmasta perinteestä kirjassa nimeltä Jooga Sutrat of Patanjali.

Se on kokoelma 196 Sutraa, jotka on edelleen luokiteltu neljään lukuun, nimittäin Samadhi Pada, Sadhana Pada, Vibhuti Pada ja Kaivalya Pada ja jotka kiertävät kahdeksan joogaraajan ympärillä, mikä on yksityiskohtainen kuvaus teoriasta ja käytännöstä joogasta. Patanjali-joogasutrat on käännetty 40 intialaiselle kielelle ja 2 muulle kuin intialaiselle kielelle, ja ne ovat keskiajan korkein käännetty kirja. Tässä artikkelissa olemme keskustelleet joogan kahdeksasta merkittävästä raajasta. Tässä on sinulle selitetty jooga sutrat.

Patanjali -jooga -sutrat selitetään merkityksillä

Mikä on Patanjali -joogasutra?

Mitä ovat jooga sutrat? ja mikä on Patanjali -jooga sutra? Tässä kerromme teille! Patanjali -joogasutra on kokoelma 196 intialaista aforismia joogan teoriasta ja käytännöstä. Salvia Patanjali on koonnut vuonna 400 CE, ja sutrat on nimetty hänen mukaansa, ja siksi sitä kutsutaan Patanjali -joogasutriksi. Sutrat on luokiteltu neljään lukuun tai Padaan, nimittäin – Samadhi Pada, Sadhana Pada, Vibhuti Pada ja Kaivalya Pada. Patanjali -joogasutrat tarjoavat olennaisesti viisautta mielekkään ja määrätietoisen elämän viettämiseen. Tämä teksti oli suhteellisen hämärässä 12. -19. Vuosisadalla eli lähes 700 vuoden ajan, ja se palasi Swami Vivekanandan ja muiden teosofisten johtajien ponnistelujen vuoksi vasta 1800 -luvun lopulla. Sutrat saivat näkyvyyttä 1900 -luvulla ja ovat kiertäneet siitä lähtien.

Patanjali -joogasutrat aloittelijoille:

Tässä on luettelo jooga sutroista, joihin 196 Jooga Sutrat Patanjali on luokiteltu.

1. Yama (pidättyvyys):

patanjali jooga sutrat

Sana Yama tarkoittaa itsehillintää tai kurinalaisuutta. Ne ovat hindulaisuuden eettisiä sääntöjä, joita voidaan pitää joogan harjoittamisen moraalisena vaatimuksena. Se on jooga sutran ensimmäinen osa, ja se kuvaa sosiaalista käyttäytymistä, jossa löydetään moraalisia perusperiaatteita, kuten totuudenmukaisuus, varastaminen, ei-himo, väkivallattomuus, ei-omistus jne. Kyse on onnen omaksumisesta , iloa, iloa ja naurua.

2. Niyama (Hyveelliset tavat, käyttäytyminen ja noudattaminen):

patanjali jooga sutrat

Toinen joogasutrojen luettelossa on arvokas joogaosa, joka tunnetaan nimellä Niyama. Tämä tarkoittaa itsensä kouluttamista tai kurinalaisuutta. Siihen kuuluu tyytyväisyys, kurinalaisuus, puhtaus, pyhien kirjoitusten tutkiminen ja ymmärtäminen sekä tietoisuus Jumalasta ja hänen jumalallisista armoistaan. Kyse on myös fyysisestä puhtaudesta ja antautumisesta Jumalalle. Nämä hyveet löytyvät Sadhana Padan jakeesta 32 Patanjali -joogasutroista.

3. Asana (asento):

Asana (asento)

Asana on joogan kolmas osa. Tässä on kyse erilaisten fyysisten jooga -asentojen harjoittamisesta. Ne ovat täynnä hengellisiä ja terveydellisiä etuja. Ne puhdistavat kehon ja mielen ja virkistävät myös aisteja. Se saa itsensä tuntemaan olonsa hyväksi ja auttaa myös keskittymään paremmin siihen, mitä teet. Keskittymisesi lisäämiseksi mikään ei voi tehdä paremmin kuin nämä asanat. Sutroihin liitetty Bhasyan kommentti (viisas Patanjali itse) ehdottaa seuraavia 12 asennon harjoittelua:

 • Padmasana
 • Virasana
 • Bhadrasana
 • Swastikasana
 • Dandasana
 • Sopasrayasana
 • Paryankasana
 • Krauncha-nishadasana
 • Hastanishadasana
 • Ushtranishadasana
 • Samasansthanasana
 • Sthirasukhasana

4. Pranayama:

Pranayama

Pranayama on tunnettu jooga sutra, jota kutsutaan hengityksen hallitsemiseksi. Jokaisen on tiedettävä, kuinka hengittää ja miten voimme hallita sitä. Sana prana tarkoittaa pohjimmiltaan energiaa, ja se on läsnä kaikkialla. Se virtaa luonnon ja ihmiskunnan läpi ja on erittäin tärkeä ihmisen fyysiselle ja psyykkiselle kehitykselle. Tämä tehdään useilla tavoilla, kuten sisäänhengitys, hengityksen pidättäminen jonkin aikaa, uloshengitys ja pidättäminen uudelleen jonkin aikaa.

5. Pratyahara:

Pratyahara

Seuraavaksi Patanjali -joogasutroissa on Pratyahara. Pratyahara tarkoittaa ihmisen aistien hallintaa. Tämä on mahdollista, kun harjoitellaan joogaa päivittäin, kun meditoidaan, hengitetään ja ylläpidetään asentoa. Se auttaa heitä hallitsemaan tunteitaan ja ymmärtämään niitä. Pratyahara, joka viittaa tietoisuuden herättämiseen sisällä, on jooga Sutran viides ja yksi tärkeimmistä avaimista.

6. Dharana (yksisuuntaisuus):

Dharana

Dharana tarkoittaa pohjimmiltaan vapautumista häiriötekijöistä ja keskittymistä yhteen tiettyyn kohtaan. Tämä on paras jooga sutra keskittymistasosi lisäämiseen. Se auttaa sinua keskittymään paremmin. Se tekee sinusta paremman oppijan ja esiintyjän. ja se myös auttaa sinua huomaamaan asiat paremmin ja tarkkailemaan. Tämä joogan kuudes osa viittaa tietyn sisäisen tilan pitämiseen.

7. Dhyana (mietiskely):

Dhyana (mietiskely)

Dhyana on jooga Sutran seitsemäs osa ja puhuu meditaatiosta. Tämä meditaatio saa sinut tietoiseksi ympäröivästä maailmasta ja auttaa sinua saavuttamaan vakaan ja hiljaisen mielentilan. Herra Krishna kuvasi myös Dhyana -joogajärjestelmää. Tämä jooga -sutraharjoitus auttaa erottamaan Mayan todellisuudesta ja auttaa saavuttamaan mokshan tavoitteen. Dhyana tarkoittaa muotojen ja seurausten miettimistä.

8. Samadhi (unioni, harmoninen kokonaisuus):

Samadhi (unioni, harmoninen kokonaisuus)

Samadhi on kuvattu myös autuuden tilaksi. Tässä egoa ei ole olemassa, ja yksilön luonne, joka on puhdas ja viaton, tulee esiin. Se on todella kaunis, mutta sen saavuttaminen vaatii paljon keskittymistä. Se imee täysin yksilön tietoisuuden, vaikka henkilö pysyy tietoisena. Tämä käytäntö on relevantti hindulaisuudessa, sikhismissä, jainismissa ja buddhalaisuudessa.

Patanjali -joogasutrat ovat klassinen 196 sutran kokoelma, jotka tarjoavat täydellisiä ohjeita joogan harjoittamisesta. Vaikka nämä sutrat olivat tulleet hämäriksi 700 vuodeksi, ne ovat jälleen saaneet suosiota joidenkin tunnettujen ja vakiintuneiden pyhien ponnistelujen ansiosta. Kaikki nämä sutrat pyörivät joogan kahdeksan raajan ympärillä, kuten edellä on keskusteltu. Patanjali -joogasutrat opastavat meitä joogaharjoituksella, jonka kautta sielun henkinen kehitys on mahdollista.

Usein Kysytyt Kysymykset & Vastaukset:

Q1. Kuinka monta sutraa on kaikkiaan?

V: Jooga -sutroja on yhteensä 196. Ne on edelleen luokiteltu neljään lukuun tai Padasiin eli Samadhi Pada (51 Sutraa), SadhanaPada (55 Sutraa), VibhutiPada (56 Sutraa) ja KaivalyaPada (34 Sutraa).

Q2. Mikä on ensimmäinen joogasutra?

V: Jooga -sutrojen luettelosta ensimmäinen jooga -sutra on tämän hetken voima. Se sanoo, että nyt alkaa joogan opiskelu. Tämä on yksinkertainen ja rikas käännös ensimmäisestä sutrasta “AthaYoganushashanam.”.

Q3. Mitkä ovat 5 jamaa?

V: Yama on joogan ensimmäinen osa. Patanjali Jooga Sutra 2.30: ssaan kuvaamat 5 Yamasta ovat:

 • Ahimsa tarkoittaa väkivallattomuutta
 • Satya, joka tarkoittaa totuutta ja ei-valhetta
 • Asteya tarkoittaa varastamattomuutta
 • Brahmacharya tarkoittaa siveyttä ja seksuaalista hillintää
 • Aparigraha tarkoittaa ei-omistusta