Dekorera en julgran – 10 tips för en strålande julgran

Julgran dekorera guldbollar stjärnor eleganta tips

Julgranen ska absolut inte saknas i alla hus. Det finns några viktiga regler som kan hjälpa dig att skapa den vackraste julgranen. Kolla in vår Tips för att dekorera en julgran som du kan använda i år.

Dekorera julgranen – tips 1: häng upp stora smycken

Julgran dekorera diy blommor tyg ränder stora

Detta julgran visar upp en teknik som de flesta dekoratörer förbiser: att använda överdimensionerade smycken. De stora hemgjorda tygblommorna gör ett stort intryck. Vanligtvis kostar de överdimensionerade hängen lite mer, men då behöver du inte köpa så många. Och effekten är hisnande.

Dekorera julgranen – Tips 2: Håll dig till ett ämne

Julgran dekorera rosa idébollar röd modern stil

Det rosa temat för detta julgran upprepas av bollar i liknande nyanser. Resultatet är ett modernt utseende som blir allt populärare. Om du också skulle vilja ha en färgad julgran i år kan du välja mellan olika färger. Det vita trädet är också väldigt trendigt.

Tips 3: få det att lysa

Julgran dekorera älvlampor som tänder färgglada bollar

Ljuskedjan ger julgranen en viss glans och får den att glittra. Du kan drapera de glödande fe -lamporna i närheten för att lägga till glans. Beroende på utseendet du vill få kan du välja mellan färgade, vita, gula eller andra svartvita lampor.

Tips 4: upprepa accenterna

dekorera julgran elegant vitt guld accenter vintage

Upprepa samma typ av prydnad så att samma färg, form och tema behålls i hela trädet. Dessa röda dekorationer kombinerar harmoniskt de andra detaljerna. Köp två till fyra dussin av ett objekt för att bestämma huvudtemat. De olika storlekarna, formerna eller texturerna i detta element kommer då att ge en mycket speciell känsla.

Tips 5: naturliga element

Julgran-dekorera-naturmaterial-dekoration-kottar-sidenblad

Naturmaterialen är ett billigt alternativ när du dekorerar granen. Prova att knyta tallkottar (stora och små), löv (torkade eller gjorda av siden), gran- eller bärgrenar i en bukett, vilket skulle ge julgranen ett underbart rustikt och elegant utseende.

Tips 6: kombinera julgransdekorationerna harmoniskt med färgerna i rummet

Julgran-dekoration-tips-samordnad-med-inredningen

Designers dekorerar julgranar med färger och teman som är samordnade med de andra dekorationerna i rummet. Upprepa färgerna och motiven från ditt vardagsrum med band, papper, kransar och ornament för att ansluta allt harmoniskt.

Tips 7: fyll luckorna med buketter med blommor

Julgran dekorera luckor fyller bollar

Vid inredning är rätt mängd avgörande för ett perfekt dekorerat träd. Den ska varken vara för påkostad, så att den inte ser för kitschig ut eller för bar. Fyll i de fria fläckarna mellan julgransbollarna och lamporna med några blomsterdekorationer eller andra dekorativa element

Tips 8: tydliga linjer

Julgran dekorera tydliga linjer gröna bollar

Här kan du se en julgran där mängden dekorationer är optimal. Den är optimalt utformad och utstrålar festlighet och ser samtidigt snygg och balanserad ut. En röra förhindras av de tydliga linjerna.

Tips 9: allt i en färg

Julgran dekorera en färg vit julgran vita bollar

Här kan du se en vit gran som vi nämnde tidigare. Den passar utmärkt till en enfärgad juldekoration. Bollar som är lika vita används. Naturligtvis fungerar detta också med alla andra färger. En bra idé för alla som letar efter en minimalistisk juldekorationsidé.

Tips 10: rosor till jul

julgransdekorationer apelsin ros halm kotte deco

Rosor är allt annat än typiska vinterblommor. Och det är just därför de skulle vara ett intressant blickfång på granen. Var inte rädd för att prova något ovanligt. Konstgjorda rosor är snabba och lätta att hitta och finns också i olika färger så att du enkelt kan hitta dem som matchar träddekorationerna.

julgransdekorationer guldkoboltblått havstema

Julgran-dekorera-stora-silver-snubbla-stjärnor

Julgran-dekorera-grön-gran-träd-fjärilar-lameller

Julgran-dekorera-kristaller-speglade-prydnader

Julgran-dekorera-röd-tema-färg-upprepa