Te -julklappar till tedrickare: 5 inspirationer att imitera

I många kulturer är te mer än bara en värmande drink. Den varma drycken är en tradition för vissa och ett ädelt nöje för andra. För passionerade tedrickare finns det förmodligen ingen bättre presentidé än att berika dem med högkvalitativa och exotiska teer för ett speciellt tillfälle. Här, liksom med te -tillbehör, är utbudet stort och du kan passionerat välja det som passar bäst för respektive person. Dessutom kan du enkelt göra original tepresenter till julen själv. I det följande presenterar vi 5 kreativa inspirationer med instruktioner.

Te -julklappar: 5 inspirationer med instruktioner

Gör teslag till julglasidéer själv

Te -julklappar är en riktigt bra idé för vänner och bekanta, men också för kollegor man inte känner så väl. Det enda viktiga är att ta reda på om personen i fråga gillar att dricka te och om han / hon är mer intresserad av fruktte eller föredrar örtte. Allt annat är en fråga om kreativitet och budget.

Gör teslag till julidéer själv

För tepresenter rekommenderas att du endast använder individuellt inpackade tepåsar. På så sätt reduceras inte hållbarheten och teets kvalitet. Alternativt kan du ta små mängder löst te, men naturligtvis fint förpackat. Framförallt är det viktigt att tepresenten innehåller så många olika typer av te som möjligt.

Hemmagjorda presenter i en masonburk – kärleksfulla och originella idéer

15 idéer för att göra kort med tepåsar

16 fantastiska idéer för DIY -julklappar som ger glädje

Te presenter till jul i ett glas

tepresenter julidéglas

Tepresenter i ett glas är särskilt original. Även efter att innehållet är förbrukat kan den vackra behållaren fortfarande användas eller så kan du njuta av den varma drycken direkt i den. För detta är det alltid bättre att köpa en fin burk med lock. Ju större glas, desto mer te och fina små saker kan hällas i det. Naturligtvis är en annan behållare som en chic tekanna eller en vacker tekopp också lämplig för detta ändamål.

Te presenter för julglas idé

Så att teet som finns i glaset är perfekt bör allt som du fyller det samordnas med avseende på smak. Så du har till exempel bestämt dig för rooibos -te, gå bra med karamellgodis eller stengodis. Fruktteet kan kompletteras med torr frukt etc..

Komplettera perfekt den individuella tepresenten till jul med hembakade kex

te presenter julglas gör te kex själv

Det som passar bra med alla typer av te är läckra, krispiga hembakade tårtor. Här presenterar vi ett enkelt recept som gör 140 bitar.

  • 500 g mjöl
  • 1 paket bakpulver
  • 1 paket vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 75 gram socker
  • 5 msk vatten
  • 175 g mjukt smör
  • valfritt att dekorera: mörk choklad

Förvärm ugnen till cirka 180 ° C och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda först mjölet och bakpulvret väl, tillsätt sedan de återstående ingredienserna och bearbeta till en deg, helst med en mixer eller alternativt med en blandningssked för hand. Dela degen i två eller tre så att det är lättare att arbeta med. Kavla sedan ut en portion på en lätt mjölad arbetsyta och skär ut runda kakor. Om du vill kan du använda olika kexformer och grädda i ca 10 minuter. Efter gräddningen, låt den svalna, smält chokladen i ett vattenbad och dekorera kexen med den. Te -kexen kan förvaras torra i upp till 2 veckor.

Te -julklappar: gör din egen krans av tepåsar

te gåvor julkrans tepåse idé

Te presenter till jul i form av en julkrans kan göras extremt fantasifull. Trevligt inslagna tepåsar är arrangerade i en cirkel med hjälp av överdådigt dekorerade klädnypor. Allt är tinkered på en skiva av starkare kartong och hängde någonstans som en juldekoration med ett dekorativt band.

Att göra tepresenter till julen själv: Instruktioner

tepresenter jul diy instruktioner tepåsar klädnypor

För denna fantastiska hantverksidé behöver du främst träklädnypor, en bit robust kartong, vackert omslagspapper med julmotiv, lim och lika många vackert inslagna tepåsar som klädnyporna. Nu kan du gå vidare till hantverk.

tepresenter jul tepåskrans gör dig själv instruktioner

Beroende på hur stor du vill ha kransen, skär du först en cirkel. Gör sedan en bild från cirkeln som är så bred som en klädnypa är lång. Nu täcker du fönstret med ett fint julpapper.

tepresenter julkrans tepåsar klädnypor

Klädnyporna är täckta på ena sidan med julpapper och på andra sidan är de jämnt fästa vid varandra i rutan. Nu är det bara att ordna tepåsarna snyggt. Följande gäller: ju mer färgstark och snyggt förpackad, desto mer stämningsfull ser kransen slutligen ut.

Te presenter till jul: designa tepåsar individuellt

te presenter jul tepåsar designa din egen idé

För fantasifulla tepresenter till jul behöver du inte välja te eller tepåsar enligt förpackningen. Du kan också designa dessa själv. För detta behöver du lite fint papper eller alternativt kan du skriva ut julmotiv och använda dem för att skapa små kuvert till tepåsarna. För att fixa kanterna kan du använda ett papperslim som vanligt eller sy ihop dem med en symaskin.

Te presenter till jul: julgran gjord av tepåsar

tepresenter jul gör dig julgran tepåsar instruktioner

En annan särskilt trevlig idé för tepresenter till jul är dessa mini -julgranar gjorda av tepåsar. Förutom tepåsarna behöver du också några saker från hantverksbutiken: frigolitkottar för den typiska julgransformen, en liten presentförpackning som bas, en varm limpistol, en stjärna för julspetsar och kanske lite ris för ytterligare stabilitet.

tepresenter jul julgran tepåsar

Använd den heta limpistolen för att fästa tepåsarna på frigolitkonet. Du bör vara försiktig så att du inte lägger det heta limet direkt på frigolitet, utan sprider det tunt på kanten av teförpackningen, annars smälter det. Du bör också tänka på tepåsarnas placering innan du limar. Det skulle vara trevligt om det fanns en symmetri.

tepresenter jul julgran instruktioner

Fäst nu en rund eller rektangulär presentförpackning på den nedre delen av frigolitkonet, som ska vara mindre än konens diameter. Eftersom frigolitet och tepåsarna är relativt lätta är det lämpligt att lägga lite okokt ris i lådan så att granen blir stabilare. Naturligtvis kan också små överraskningar döljas där.

te gåvor jul julgran gör dig instruktioner

Slutligen fixa en stjärna på spetsen av konen så att teskapelsen ser ut som en riktig julgran. Mottagaren kan använda detta som en kreativ juldekoration och njuta av te efter julen.

Original julklappsidé för tedrickare: gör bokmärken själv

te gåvor jul te fans te drinkare idé bokmärken

Passionerade tedrickare som gillar att njuta av sin kopp te med en fin bok kommer definitivt att se fram emot ett handgjort bokmärke i form av en tekanna eller tepåse. Ett bokmärke som det på bilden är lätt att göra själv, även om du inte har en symaskin till hands. Framför allt behövs lite hantverksfilt för detta. Först skär du den i önskad form och använder en nål, tråd och vacker sladd för att skapa temotivet för bokmärket.