Tillverka med kakskärare till jul: gör din egen dekoration med kakskärare!

Hantverk idéer kakskärare till jul gör dina egna julgransdekorationer

Julen närmar sig och följaktligen ökar förväntan på det stora familjefirandet. En charmig dekoration förkortar väntetiden och kommer garanterat att få hela familjen på julhumör. Hantverksentusiasterna kan särskilt se fram emot det: deras eget hem är utsmyckat med många självgjorda tillbehör, julgransdekorationer och Co. Inte bara material från hantverksbutiken, utan även hushållsartiklar används. Cookie cutters erbjuder många möjligheter att bli kreativa. Du kan använda den för att göra vackra presenter som ljus eller tvål själv. Du kan också dekorera kransar, dörrkransar och julgransdekorationer som en del av en festlig dekoration. Vi visar dig 15 originella hantverksidéer med kakskärare till jul.

Tinker med kakskärare till jul: Använd kakskärare som servettringar

Hantverk idéer kakskärare för julservettring kakskärare stjärna

Rätt dekoration skapar en glad stämning vid julbordet. Se till att du är på gott humör och välkomna dina gäster med stil. Strö glittrande röda och guldbollar på bordet, ordna färska röda rosor runt ljusen och använd kakskäraren för att klippa ut olika julmotiv från kartong. Använd kakskärarna som servettringar och ställ in accenter på bordet.

Tinker med kakskärare till jul: dörrkrans gjord av kakskärare och förpackningspapper

Cookie Cutters Dörrkrans Julbågstyg

Du kan nu försköna din ytterdörr med en dörrkrans – modellen som visas ovan kommer garanterat att hålla länge. Limma helt enkelt ihop olika kakskärare i en cirkel med den heta limpistolen. Dekorera några av kakskärarna med färgat omslagspapper och rester av tyg. Knyt en rosett med ett rött och vitt rutmönster längst ner. komplett!

Dekorationsidéer med kakskärare till jul: gör en krans av apelsinskal själv

Gör julkrans apelsinskal klockor kakskärare själv

När man förbereder sig för jul lämnas köket vanligtvis utan dekoration i liv och rörelse. Vi erbjuder dig en idé med vilken du kan försköna väntetiden till jul. Gör en krans av apelsinskal. Klipp helt enkelt ut skålarna med en kakskärare, bind ihop med en röd och vit sytråd och lägg på. Skäm bort familjen med en underbar doft på morgonen.

Presentidéer med kakskärare till jul: gör ett gratulationskort av musikpapper

Hantverksidéer, presenter, gratulationskort, musikpapper, kakskärare, docka, kanelstång

Har du köpt eller gjort julklapparna, vill du skicka ett gratulationskort till dina morföräldrar eller så bjuds du på en festmiddag till jul och vill ge en kärleksfull förpackning som ett tack? Rätt julkort ska naturligtvis inte saknas – klipp ut gratulationskort från musikpapper med kakskärare med julmotiv. Knyt gratulationskortet till kanelstänger med garn och dekorera presenterna med det. Och om du är värd vid jul kan du helt enkelt använda gratulationskorten som platskort.

Gör julgransdekorationer av rester av tyg och kakskärare

Hantverk idéer kakskärare för jultyg syhandske julgransdekorationer

En sådan fantasifulla julgransdekoration ser särskilt bra ut på den festliga julgranen – kakskärarna är dekorerade med rester av tyg och limmade med gnistrande strass. Ett riktigt blickfång som garanterat lockar uppmärksamhet.

Dekorationsidéer med kakskärare till jul: Gör dina egna julgransdekorationer av modelleringslera

Modellera lerfigurer Jul själv gör julgransdekorationer namn

En variant för hantverk med barnen: Du behöver modelleringslera (lufttorkning) och frimärken med bokstäver från hantverksbutiken. Klipp helt enkelt ut olika former från modelleringslera, skriv ner barnens namn med frimärken och låt dem sedan stelna i ett ventilerat rum. Du kan också ge julgransdekorationerna till dina morföräldrar.

Förbered varm choklad med vispad grädde

Hantverk idéer kakskärare för julstjärna vispad grädde varm choklad

Kakskärarna används inte bara för att baka kakor. De visar sig också vara extremt hjälpsamma när du dekorerar många kakor, kex och andra godisar, och även när du förbereder varma drycker. Ett exempel på bilden ovan. Som bekant är varm choklad en del av adventstiden och sötnar livet för stora och små. Skäm bort familjen med den utsökta drinken och servera med vispad grädde.

Ätbart julpynt: gör en krans av pepparkakor

Hantverksidéer kakskärare till jul gör pepparkaksmänsgarland själv

Om det fortfarande saknas presenter till familjen kan du överraska dem med kärleksfullt hemlagade delikatesser. Pepparkakor, kex, kakor – de ätbara julklapparna är alltid något speciellt. Och den här gesten är säker att skryta – bind godisarna i en krans och häng dem på julgranen eller lägg dem på matbordet.

Skapa idéer med kakskärare till jul – gör flytande ljus själv

Hantverksidéer, kakskärare till jul, hitta på dina egna flytande ljus

Sätt dig på julhumör med ett hav av ljus – du kan snabbt göra flytande ljus själv. Smält vaxet, häll det sedan i en bred fyrkantig skål, korta ner ljusstråken och sätt in det direkt i vaxet. Låt vaxet svalna och när det är hårt skär du ut ljusen med kakskärare.

julljus häll kakskärare hantverksidéer

Slutresultatet ser så vackert ut – även komplexa former som blommor, granar, klockor, stjärnor och snöflingor kan skäras in i minsta detalj och ge variation till bordet.

Upplyst krans med kakskärare

Hantverksidéer kakskärare för julgransfe -lampor

Om du vill att romantisk belysning inte ska vara tänd, utan ovanför matbordet, eller om du vill göra en upplyst fönsterdekoration själv, kan du borra hål i kakskärarna och skjuta dem på lamporna i sagoljusen.

Tillverka med kakskärare till jul: tvål i julklapp

Gör julklappar själv tvålskärare

Skäm bort dig själv till jul med en handgjord naturlig tvål och låt doften slappna av dina sinnen. Eller gör tvålen som en överraskning för föräldrarna. Förbered först blandningen av tvålflingor, doftande oljor och färg.

Gör tvål själv julklappar, pysselidéer, kakskärare till jul

Låt sedan tvålflingorna smälta i ett varmt vattenbad och häll dem i en form eller djup bakplåt. Täck formen med plastfolie, vänta två dagar. Ta bort folien och använd kakskärarna för att klippa ut olika motiv. Låt de nya tvålarna torka i ett svalt, torrt rum i 10 dagar. Då kan du ge bort dem.

Gör småkakor till julfiltskransbarnsrum själv