Tinker adventskalender själv: 17 inspirationer och hantverkstips

tinker adventskalender själv packa presentnummer

Särskilt barn kan knappast vänta på att Kristusbarnet äntligen kommer. Det finns adventskalendrar för att söta väntetiden på de stora presenterna. Men vad ligger bakom nästa adventskalendörr? De fina överraskningarna och dolda små sakerna är också mycket populära bland vuxna. Hemmagjorda idéer inspirerar unga och gamla, särskilt när de är fyllda med något vackert. Vi berikar dig med 17 fantastiska idéer om hur du kan skapa din egen adventskalender.

Tinker adventskalender själv: Slå in och nummergåvor till jul

tinker adventskalender själv packa in julklappar

För både barn och vuxna finns det inget bättre än att få en liten present varje dag i en månad. Du behöver inte spendera en förmögenhet för de fina överraskningarna för att ge dina nära och kära glädje. Viktigast av allt, se till balans. Det finns små, lite större, känslomässiga, kärleksfulla och roliga presenter att välja mellan, totalt 24 stycken. Du måste välja detta individuellt för personen som tar emot gåvan och anpassa den till deras intressen. Sätt upp en budget. Det borde vara tillräckligt för utformningen av adventskalendern, för inslagning av presenterna och för själva gåvorna.

tinker adventskalender själv inslagning presenter skandinaviska julgran

Om du själv gör en adventskalender för ett barn kommer den mest att fyllas med godis och små leksaker. Om du utformar en adventskalender för en vuxen, till exempel en partner, bästa vän eller föräldrar, kommer du säkert att packa andra saker. Så du måste planera ett värde mellan 40 och 100 euro.

Tinker adventskalender själv: material för förpackning

Du måste vara den första som får förpackningsmaterialet, annars kan det hända att efter köp av gåvor finns det knappt några pengar kvar för förpackningspapper och vackra kort. I grund och botten behövs sax, omslagspapper, rosetter, band, snören, siffror för adventstiderna och beroende på vilken adventskalendervariant du har valt krävs också annat hantverksmaterial. Du kan också designa färgrikt julpapper själv och nummerstämplar kan användas för adventsnumren eller så kan du klippa ut siffror t.ex. från en gammal kalender eller något annat.

Tinker och fyll i adventskalendern själv

tinker adventskalender själv trälådor dekoration

Det kanske inte verkar vara en lätt uppgift i början att få så många presenter. Det finns många sätt att fylla i den självgjorda adventskalendern. Det behöver inte vara något köpt. Något hemlagat eller skrivet brukar ha ännu mer värde. Här listar vi några idéer: Kuponger, favoritböcker, godis, små leksaker eller nyckelringar, massageolja, aromatiska ljus, kryddor, exotiska teer, recept, komplimanger, skämt, citat, dikter, små tillbehör …

Gör en adventskalender själv: sy presentpåsar

tinker adventskalender själv rampåsar gåvor

Innan du själv bestämmer dig för den ena eller andra varianten för adventskalendrar måste du fundera på om produkten ska vara återanvändbar eller om mottagaren helt enkelt kan göra sig av med det som är kvar av adventskalendern. En bra variant som kan användas för andra stämningsfulla dekorationer är att designa en kreativ adventskalender i en vackert utsmyckad bildram.

tinker adventskalender själv sy fylla presentpåsar

Till de enskilda adventsgåvorna kan du sy fina påsar av kvarvarande material eller så kan du använda engångspapper. Med hjälp av hantverkstråd kan du skapa ett nät i ramen som du kan hänga presentpåsarna på senare. Du kan använda små klädnypor till detta eller knyta paketen med snöre.

Om du har en symaskin och redan har erfarenhet av sömnad kan du designa hela adventskalendern av tyg, som den här på bilden. Massivt, robust tyg format som ett hus fungerar som en vacker bas. 24 påsar är fästa på den, numrerade och fyllda med små överraskningar.

Gör din egen adventskalender och lägg på den

Med lite hantverk kan du snabbt göra denna adventskalender själv. Du behöver en träskiva, 24 klädnypor i trä och vackra dekorativa element i trä. Du fixar klädnyporna på tavlan och adventspresenterna är snyggt inslagna i kraftpapper. Du knyter dessa med hjälp av en snygg sladd och fäster med klädnyporna.

tinker adventskalender själv idéhängare

Det kan fungera ännu enklare om du använder en klädhängare istället för en bräda. Framför allt bör du vara uppmärksam på valet av presenter och inte hänga de tunga på en klädhängare. I princip behöver inte alla presenter ingå i adventskalendern. Du kan kort beskriva de tunga, de stora eller de som helt enkelt inte kan lindas fint på papper och linda dem fint.

tinker adventskalender själv idé broderi ram trä krans hängande gran grenar

Idén med att införliva anteckningar i adventskalendern istället för de riktiga gåvorna är riktigt bra. På så sätt sparar du mycket tid och material för förpackning. Som en bieffekt är överraskningen när du packar upp sedeln ännu större, eftersom det är svårare att gissa vad som finns på sedeln än när ett objekt är packat.

tinker adventskalender själv instruktioner broderiram

Denna inspiration för DIY -adventskalendrar är mycket fantasifull och du behöver bara några material och lite ansträngning. En stor broderiram i trä fungerar som grund. De förpackade adventsgåvorna eller adventsanteckningarna är nu fästa med dekorationssnöret mellan de två träringarna.

tinker adventskalender själv broderram ram gran

Slutligen är den kreativa adventskalendern dekorerad med färska grangrenar. Du kan enkelt fästa dessa med lite hantverkstråd. Produkten kan hängas på väggen som en krans och skapar en bra julstämning.

Gör din egen adventskalender med lådor

Denna fantasifulla mini -adventskalender ser så vacker och söt ut och du kan enkelt göra den själv. Du behöver bara 24 tändsticksaskar och bara lite omslagspapper. Du bör bara välja presenter som passar i en tändsticksask. Advent -presentkortvarianten är kanske den bästa lösningen här.

Tinker adventskalender själv: När mindre är mer

tinker adventskalender själv papper vägg minimalistiska kuvert

För vuxna kan du göra en adventskalender själv, vilket är enkelt men inte mindre effektivt. 24 papperspåsar eller kuvert av samma storlek är idealiska för detta. De kan fästas på ett band med hjälp av mini klädnypor eller helt enkelt med någon sladd. Denna tejp fixeras sedan på väggen med spikar.

En ovanlig och särskilt trevlig idé är att gömma adventsgåvorna i papperstratt istället för påsar eller paket. Du kan enkelt göra papperstrattar själv från starkare papper. Lägg den lilla presenten eller lappen inuti och stäng med ett lock ur kartong. Slutligen nummerera och dekorera papperstrattarna från 1 till 24.

tinker adventskalender själv minimalistiska kort vik papper

För fans av den minimalistiska inredningsstilen kan en adventskalender utformas på ett mycket reducerat sätt. Här presenterar vi två varianter. Adventsgåvorna är i form av kort eller etiketter av brunt kraftpapper och är endast designade med svart. Med en minimalistisk adventskalender som de två exemplen ligger fokus på exakt design och typografisk design.

tinker adventskalender själv minimalistiska deco -etiketter firgrenar