Tinker julkort med naturmaterial – fantastiskt hantverk från naturens skattkista

gör dina egna julkort med naturmaterial

När det långsamt börjar bli jul inuti är det dags igen för att ta de varmaste och hjärtligaste gratulationerna till julen. Med ett kärleksfullt designat julkort kommer du utan tvekan att göra familj och vänner glada. Hemlagad är alltid bäst, särskilt när det gäller original julpost. Vad tycker du om att överraska dina nära och kära med julkort gjorda av naturmaterial i år? Låt dig inspireras av våra förslag och ha mycket roligt med hantverk på vintern!

kottar bär prydnad gratulationskort jul

Med naturmaterial kan en fantastisk atmosfär inte bara trollas fram i dina egna fyra väggar. Julkort gjorda av naturmaterial utstrålar en mycket speciell vintrig charm som omsluter dig direkt och på inget sätt lämnar dig likgiltig. Naturens skatter är också olika under de magiskt vackra vinterdagarna och inspirerar stora individuella skapelser. Kvistar, kottar i miniatyr, grangröna, kryddor som kanelstänger, kryddnejlika, stjärnanis, torkade blommor och mycket mer uppmuntrar till kreativitet!

julkort med naturmaterial stjärnanis kanelstänger

De som ägnar sig åt det spännande hantverksprojektet “Julkort med naturmaterial” är bortskämda med valet och kan själva avgöra om deras egna konstverk uteslutande är tillverkade av naturmaterial eller om andra hantverksmaterial som papper, tyg, spetsar etc. . används för dekorationen. Skulle du ha trott att du kunde använda kottar när du gjorde julkort? Naturligtvis är de mindre sorterna idealiska för fastsättning. Alkottar och europeiska lärkkottar är mycket lämpliga för detta ändamål.

tyg julkort tinker rep papper prydnad kanelstång

Om du gillar det frodigt och festligt, kanske du kan tänka dig en fin, vintrig bakgrund för ditt julhälsningskort. Låt din kreativitet gå fri och kanske klipp ut filigran snöflingor eller asterisker från papper eller lim på små pärlor, vilket ger en fantastisk glans. Om du gör ett julkort är självklart färgschemat helt upp till dig.

vintermotiv prydnadsskivor apelsintorkade grenar

Nu kan du knyta en loop med papperstejp och limma några små kottar på plats med den heta limpistolen. Om du vill kan du lägga lite lim på keglarnas skala och strö glitter över dem. Naturligtvis kan du måla de små kottarna i vitt eller någon annan färg du vill, eller lämna dem som de är. Om du gillar juldoft och vill skämma bort mottagaren med den kan du uppgradera de självgjorda julkorten med naturmaterial med ett kryddigt doftande arrangemang.

tinker julkort torkad apelsinskiva

De härligt doftande kanelstängarna är ett annat naturmaterial som kan göras underbart hantverk. Ta två kanelstänger av ungefär samma längd eller skär bara en i hälften. Knyt dem sedan med en fin rosett eller glittrande hantverkstråd. För att skapa en liten bukett, lägg till tunna kvistar eller bärbuskar i gänget och njut av den unika och omisskännliga doften.

Apelsinskivor, torkade grangrenar, pyssel med julkort

Om du pratar om hantverk under advent eller jul kan du inte bara passera de härligt doftande torkade apelsinskivorna. De är också fina att titta på och kan även användas till olika andra dekorationer. Du kan enkelt torka fruktskivorna i en aluminiumskål på värmaren, men du måste tillåta cirka 2 veckor för torkningsprocessen.

julgran från kvist tyg form text julkort

Om du inte gillar genomarbetade dekorationer till det självgjorda julkortet kan du naturligtvis välja mycket enkla vintermotiv. En av de viktigaste symbolerna för den magiska julen är julgranen. Till exempel kan du trolla fram en fantastisk julgran från en tunn gren som är så rak som möjligt. Du kan antingen göra granen grön av känsliga grangrenar eller använda ett vackert, glittrande presentband. En stjärna av filt är det perfekta slutet på ditt lilla träd.

kanelpinne pappersklockor pyssla julgranar

Ett annat och otroligt kreativt sätt att sätta en julgran på ditt fällkort till jul skulle vara denna vackra skapelse gjord av papper och kanelstänger. Skär enkla trianglar ur grönt byggpapper och limma små bitar av kanelstång till en trädstam. Granen är klar. Du kan också göra originella julkort själv genom att lägga en bit kanelstänger på en vacker äng av vintermönstrad washi -tejp.

Stick på ormbunke kvist dekorera stjärntinker julgran

Enkla julkort med naturmaterial har en mycket speciell charm och ser inte mindre attraktiva ut än de mer pompösa. Om du har husväxter kan du också använda deras kvistar för att designa ditt unika julkort. Ormbunkenas blad har exakt rätt, något avsmalnande form för att förvandla den gröna växten till en vacker julgran.

kransar julkort med naturmaterial gröna växter

Du kan också designa julkort gjorda av naturmaterial med små kransar. Till exempel, vad tycker du om en modern tolkning av den traditionella adventskransen, där du knyter en aromatisk rosmarinkvist till en krans istället för grangrön? Tänk på en kort text till julkortet och överraska någon du älskar med det. Om du lägger en rosett till den självgjorda kransen kan kransen fortsätta att användas som dekoration.

grangröna knappar papper prydnad vintermotiv

Ett julkort av naturmaterial är också en bra lösning om du inte har tillräckligt med tid för komplicerat hantverk. Sista minutens julkort är inte på något sätt sämre än de andra. Du kan se ett bra exempel på bilden ovan, som du enkelt kan imitera hemma. För detta enkla, men attraktiva och originella hantverksprojekt på vintern behöver du en liten tallgren på vilken du kan hänga söta julgransprydnader gjorda av knappar.

text julkort naturmaterial flyga grangrönt

Kanske skulle du vilja ge en julklapp till en man som har ett stort sinne för humor, då kan du använda följande idé som inspiration för ett bra jul -DIY -projekt. Denna fantastiska fluga med rosmarinkvistar ser väldigt rolig och naturligtvis chic ut och har pimplats med ett julmotiv. Ett sådant motiv kommer säkert att få ett stort leende på ansiktet på en passionerad bärare.

rosmarin julkort design klädnypor

Om du inte vågar eller bara inte har tid kan du också krydda ett vackert inköpt julkort med naturmaterial. För vårt nästa hantverksprojekt behöver du en klädnypa och kvistar av gran eller rosmarin. Applicera varmt lim på ena sidan av klädnypan och lägg den lilla, gröna bunten ovanpå. Du kan också använda den juldekorerade klädpinnen för att hänga upp dina julkängor.

renpappershorn torkade blad

Torra löv är också ett lämpligt hantverksmaterial för dina vackra och fantasifulla julkort med naturmaterial. Om du vill glädja ett barn med dina vackra hantverk kan du designa renen Rudolph på nolltid. Ansiktet målas snabbt på och hornen är gjord av två pappersark. Du kan göra den typiska röda näsan av en liten pompon eller helt enkelt färga lite bomull i rött.