Djungeldräkt för karneval – bra idéer för barn och vuxna

djungeldräktidéer-tips-tarzan-jane-film-ländryggsskydd

Funderar du redan på en lämplig karnevalskostym? Temat “djungeln” erbjuder ett brett utbud av kostymer som passar både vuxna och barn. Kanske har du blivit inbjuden till en djungelfest och letar efter en lämplig idé. Våra dagens förslag på a Djungeldräkt kan hjälpa dig att göra ditt val och inspirera dig. Du kan till och med göra många av idéerna själv snabbt och enkelt utan att behöva lägga mycket pengar på en kostym.

Djungeldräkt – idéer för unga och gamla

djungeldräkt expedition-par-kostym-kvinnor-herr-hatt

Jungle ranger -kostymen är en bra idé när det gäller att hitta rätt djungeldräkt. De passar både kvinnor och män och barn ser också väldigt söta ut med en sådan kostym. Du kanske till och med redan har rätt outfit i din garderob. Använd jordfärger och allt du behöver göra är att skaffa en matchande hatt.

20 temafestidéer för en fest i afrikansk stil

Gör björnkostym själv: idéer för barn och vuxna med instruktioner

Med denna fantastiska leopardsmink kommer du att bli en stor katt på nolltid!

Idéer till djungeldräkt – kannibaler och djungelbor

djungeldräkt infödda människor-ben-mocka-päls

Urfolk kan också imiteras med hjälp av en kostym. En sådan djungeldräkt är återigen lämplig för båda könen. Du kommer att behöva mocka och pälsar och helst några konstgjorda ben som du till och med kan göra själv av pappersmake. Tillbehör till indiska dräkter kan vara mycket användbara i detta fall.

Djungeldräkt för kvinnor – en krigare prinsessa

djungeldräkt djungelprinsessa-grön-hud-skalle-huvudbonad

Du kan också kombinera djungeloutfiten med en intressant hudfärg. Trots allt målar många kannibaler och andra raser deras hud. Ovan är en intressant idé för damer med en matchande huvudbonad som inkluderar en skalle. Dräkten får sista handen genom att sminka ansiktet och kroppen.

Elefantdräkt med huvudbonad av filt

djungel-kostym-elefant-grå-pannband-snabel-öron

För en sådan djungeldjurskostym behöver du bara en grå jacka eller tröja och en matchande keps. För elefanten bör locket bestå av stora öron och en stam. Du kan göra dessa snabbt och enkelt av grå filt. Till kostymen ovan gjordes först ett pannband som öronen och bålen sedan fästes på.

Noshörningskostym

djungel-kostym-noshörning-grå-kläder-huva-horn-pyssel

Grå kläder kan också användas för att skapa en noshörningskostym. Eller så kan du sy en lämplig outfit själv av grått tyg. Huvudbonaden för dräkten är särskilt viktig här. Horn får inte saknas. För att göra detta, sy en keps eller använd ett pannband som du utrustar med öron och horn.

Kostymapa på djungeltemat

djungel-förklädnad-schimpans-vardagskläder-diy-sy-nybörjare

Apor kan också hittas i djungeln, varför de är idealiska för djungeldräkten. En brun T-shirt är en underbar bas. Ett ljusare tyg sys sedan på buken. Även här är utformningen av huvudet mycket viktigt. Utstående öron kan fästas på en självtillverkad keps. Men en färdig hatt kan också användas.

Mardi Gras -dräkter med djungeltema

djungel-kostym-idé-apa-svans-diy-idé-öron-pyssla

Och då får svansen naturligtvis inte saknas i denna apekostym. Även nybörjare kan göra detta enkelt. Du syr ett rör som du fyller med valfritt fyllmaterial. Svansen kan sedan sys på matchande byxor eller fästas med en säkerhetsnål eller knapp.

Gör giraffkostym själv

Jungle carnival kostym-giraff-tinker-t-shirt-måla-tejp

Om du själv vill göra en djungeldräkt till barn är giraffen ett enkelt alternativ. Allt du behöver är en gul t-shirt eller, i kallt väder, en tröja och gula byxor. Stick tejp på kläderna för att skapa fläckar på giraffpälsen. Måla sedan kläderna med brun färg och skala bort tejpen.

Gör tigerdräkt till barn själv

Gör tigerkarnevalskostym för barn själv med tejp

Du gör också en tigerjungeldräkt på samma sätt. Du kan designa mönster som med giraffdräkten. Skär bara den här gången den orangefärgade tejpen i bitar (så att de liknar tigerränder) och klistrar dem sedan direkt på ett svart klädesplagg. Samma teknik fungerar också för övergångsställen.

Tinker tiger kostym tillbehör

Gör idéer om tigerdräkt själv från kläder som alla har hemma

För öronen kan du antingen använda en huva eller keps igen eller så kan du göra ett pannband. Använd tyger i orange och svart. Du har redan gjort djungeldräkten själv.

Tinker tiger öron med tejp och pannband

djungel-kostym-tiger-förklädnad-gör-det-själv-pannband-öron

Hemgjord zebrakostym

Zebra och tiger gör dig till en djungeldräkt för barn

Djungelfestdräkt – lejon som familjedräkt

djungel-kostym-vildkatt-lejon-familj-inspiration-gör-det-själv

Vilken idé du än väljer för dräkten med djungeltema, kan vilken som helst av dem enkelt användas för en gruppdräkt för hela familjen. Ovan kan du till exempel se en lejonfamilj. Medan pappan använder en färdig lejondräkt använder kvinnan och barnet vanliga kläder och har utrustat dem med konstpäls. De söta öronen är också iögonfallande.

Papegoja som en färgglad djungelförklädnad för karnevalen

djungel-kostym-filt-papegoja-inspiration-keps-näbb

Det är också bäst att använda färdiga kläder till en papegojedräkt. Skär sedan ut fjäderformade element från filt, som du limar eller syr på kläder. Du designar vingarna på ärmarna och fågelns svans på skinkorna. Gör sedan en mask med en näbb eller fäst näbben på en hatt eller hemlagad keps.

Applicera smink som apa eller gorilla – bra idéer till din apekostym för Halloween eller karneval

Panda -dräkt och mask för barn: Hur man gör söta förklädnader till Halloween och Mardi Gras!

Gör papegojedräkt själv: idéer med instruktioner för unga och gamla

Djungeldräkt och djungelhuvudbonad

djungel-kostym-huvudbonad-papegoja-frukt-blommor-exotiska

Papegojor kan också användas som tillbehör till en djungeldräkt. Ovan kan du se en attraktiv huvudbonad gjord av exotiska frukter, blommor och fåglar. Eftersom djungeln inte bara har intressanta djur utan också växter att erbjuda, kan dessa användas för att göra alla karnevalskostymer mer intressanta.

Djungeldräkt – ormbarnskostym

djungel-dräkt-barn-vuxen-orm-boa-svans

Glöm inte att överväga ormen. Särskilt boa är ett bra djur att välja för en djungelfest. Skapa en lång och tjock svans, typisk för boa. Du kan fortfarande fästa tänderna och ormtungan på hatten. Du kan fästa en ögla på svansen för att göra den lättare att bära medan du springer.

Djungeldräkt – designpanda

djungel-kostym-panda-regnskog-djur-svart-vit-björn

Det finns olika alternativ för panda som en karnevalskostym. En svart romperdräkt är till exempel försedd med lite vitt tyg och du får en bedårande pandakropp. Men andra kläder i svart och vitt är också lämpliga. En mask kan göras för ansiktet. Men det är ännu lättare att helt enkelt måla ansiktet med smink.

Små djungeldjur 

djungel-kostym-gift-pil-groda-blå-groda-regnskog-pyssla-idé

Glöm inte heller de små djuren från djungeln, som inte är mindre imponerande. Detta inkluderar också giftdartgrodan med sin ljusa färg. Till exempel, på blå kläder, fixa några svarta fläckar. För händer och fötter kan du göra grodben av filt. Intressant är också locket som du använder för att designa grodans huvud.

Gorilla som djurdräkt och djungeldräkt

djungel-kostym-baby-barn-vuxen-gorilla-svart-hatt

Gorillan är utan tvekan ett av de mest imponerande djuren från djungeln. Eftersom denna karnevalskostym är ganska svår att imitera kan det vara lämpligt att leta efter en färdig. Naturligtvis kan du också försöka ta itu med det på egen hand. En gruppdräkt som består av flera djungeldjur skulle också vara rolig.

Djungeldräkt – Jane och Tarzan som en idé

djungeldräkt jane-tarzan-klänning-gul-kvinnor-klä upp

Du har redan sett en idé till djungeldräkten för män på omslagsbilden. Det här är Tarzan, som också är en fantastisk partnerdräkt när partnern klär ut sig som Jane. Damdräkten kan bestå av en officiell klänning samt en djungeloutfit.

Disney -filmer som inspiration

djungelkarnevalsdräkt jane-idé-damer-förklädnad-karneval

Denna Jane -kostym imiterar djungeloutfiten från filmen. I allmänhet fungerar Disney -filmerna som en stor inspiration och mall för djungeldräkten. Så du kan också använda en karaktär från djungelboken. Oavsett om det är Mougli, Baghira eller Balu, alla dessa figurer passar utmärkt för djungeltemat. Förresten, djur är ett bra sökord. Alla invånare i djungeln är lämpliga som kostymer.

Djungelbokdräkt

Jungle Book Costume Ideas - Mowgli, Baloo och Baghira

Gillar du Disney -filmer? Då tänkte du nog på djungelboken när du tänkte på ämnet ”djungeldräkt”. I det följande vill vi ägna några idéer åt denna film, så att du kan klä ut dig som din favoritkaraktär som du vill. En gruppdräkt som består av flera karaktärer från filmen kommer särskilt väl till sin rätt. Till exempel är ormen ovan lämplig för Kaa eller tigerdräkten för Shir Khan.

Mowgli -dräkt

Klä ut dig som Mowgli med korta, röda byxor och en hudfärgad topp

Om du vill göra Mowgli -dräkten själv behöver du inte många saker: korta, röda byxor och eventuellt en peruk är teoretiskt nog. Men eftersom du skulle vara ganska fräsch på festen på detta sätt rekommenderas en matchande topp i hudfärg och ett par skor. Detta är särskilt viktigt för barn.

Baloo djungelbokdräkt

Gör Baloo björnkostym själv i grå färg för barn och vuxna

Om du vill göra Balu Björnen som en kostym själv behöver du verkligen inget mer än några mörkgråa kläder. Dessa kan vara mysiga kostymbyxor med matchande jacka eller overaller, även om enkla byxor med tröja också passar. En huva eller hatt med bäröron rekommenderas. Eftersom Balu inte har några speciella egenskaper som man skulle känna igen honom omedelbart, passar dräkten bättre för en partner- eller gruppdräkt med Mowgli.

Klä ut dig som en panter för Baghira

Svart panter som Baghira med overall och huva med öron

Det är lika enkelt att göra en panter som du också kan använda som en Baghira -dräkt. Du behöver helt enkelt svarta kläder som du snabbt kan göra panterdräkten med själv. Om du använder en svart huva med jacka kan du enkelt använda huven för att klippa öronen.

Gör din egen svarta panterkostym

djungel-kostym-panter-svart-byxor-jacka-vildkatt

För svansen, stoppa helt enkelt ett självsytt rör med mjukt material. Du kan använda tråd för att få svansen att sticka ut. Varje idé om en djungeldräkt för barn kan lika gärna användas för vuxna.

Disney djungelbok som kostymidéer för Mardi Gras