Gör pappersmaskmasker själv – 12 idéer för karnevalsmasker

Oavsett om det är karneval eller halloween, är masken en viktig del av många kostymer. Istället för att köpa maskerna kan du göra dem själv av olika material och framträda med en unik blick på karnevalen. Med pappersmake kan karnevalsmasker tinkeras i olika former och dekoreras efter önskemål. Nedan finns massor av bra idéer och guider för Papper mache masker gör-det-själv som passar perfekt till Halloween eller karnevalskostymer.

Papper mache masker halloween karneval björn kostym karneval diy mask

Recept och instruktioner för pappersmaskmasker

Papper mache masker gör-det-själv-instruktioner-björn mask

Det finns totalt tre olika metoder för att producera blandningen för pappersmake – med lim, mjöl eller tapetklister. Den valda produkten blandas med vatten tills den har en jämn, klibbig konsistens. När blandningen är klar bör du välja en lämplig yta på vilken pappersmaskinen ska appliceras. Vi rekommenderar att du använder en ballong för en rund form. För att göra pappersmake behöver du några fler tidningsark för att rivas eller skäras i strimlor.

Pappersmaskmasker gör en björndräkt

Papper mache masker tinker-bear mask-karneval-instruktioner

För att göra denna björnmask kan du använda en stansballong som bas. Blås först upp ballongen, knyt den i en knut och fäst den på arbetsbordet. För att göra papper mache doppas en remsa av tidning i blandningen, överskottet avlägsnas och remsan läggs på ballongen och slätas ut. Detta upprepas tills hela ballongen är täckt med flera lager av tidning. För att designa öronen och näsan behöver du kartong, som skärs ut i lämplig form och fästs på björnmasken med målartejp.

Hantverk med pappersmake för barn och vuxna – recept, figurer och idéer

Crafting with paper mache for Halloween – 5 bra idéer med instruktioner

Tinker höstfönster bilder – söta idéer och motiv

 Gör en dinosaurmask själv till dinosauriekostymen

Papper mache masker tinker-dinosaur-trex-mask-karneval-halloween

Pappersmaskmasker och figurer kan målas och dekoreras efter önskemål. Från pappersmake kan du göra inte bara enkla runda former, utan också mer komplicerade masker och figurer. Med lite skicklighet och kreativitet kan du till och med göra en dinosaurmask för barn eller vuxna. Instruktioner ges nedan. Om trynet förlängs lite får du en krokodilmask.

Dinosaurier papper mache masker – material och instruktioner

Papper mache masker karneval masker-tinkering-dinosaur-mask-instruktioner

För att få formen på dinosauriehuvudet behöver du en konstruktionshjälm, kartong, två ballonger och tejp. Först är huvudet utformat med överkäken från konstruktionshjälmen och några kartongremsor. Blås sedan upp ballongerna tills de är lika stora som en knytnäve och fäst dem på hjälmen. Nu ska du täcka hela dinosauriehuvudet med tejp eller målartejp så att det inte finns några luckor. När formen är klar, täck den väl med pappersmake.

Tinker dinosaurmask

papper mache mask dinosaur mask maskering instruktioner

Underkäken är helt gjord av kartong och slutligen fäst vid överkäken med tejp och pappersmake. När pappersmaskinen är torr kan den målas i valfri färg. Nu återstår bara att måla på ögon och näsa, göra tänder av papper och limma dem på masken.

Gör pappersmaskmasker med ballonger själv

papper mache-mask-ballong-tinker-instruktioner-diy-mask

Ballonger är perfekta för att göra karnevalsmasker. Om du bara vill ha en mask för ansiktet och inte för hela huvudet, kan du bara täcka hälften av ballongen med pappersmake. För att ta bort ballongen bör du spränga den när pappersmaskinen är helt torr. Detta lämnar bara masken, som du nu kan dekorera som du vill.

Gör Halloween- och Mardi Gras -masker av pappersmake

papper mache-masker-gör-det-själv-ballong-halloween-mask

När du har separerat masken från ballongen kan du använda en hantverkskniv för att skära ut ögon, mun och näsa i vilken form du vill för att skapa den mask du vill ha. Oavsett om du vill göra läskiga masker för Halloween eller eleganta karnevalsmasker – det finns inga gränser för pappersmaskmaskerna.

Gör papper mache masker av populära karaktärer

papper-mache-masker-gör-det-själv-cheshire katt-karneval mask

Barn gillar att klä ut sig till populära djur och karaktärer för Mardi Gras. Med pappersmake kan du göra en mask själv som passar respektive kostym. Det erbjuder ett bra alternativ till ansiktsmålning och ser lika vackert ut.

Gör vargmask av pappersmake – instruktioner

papper mache-mask-wolf-mask-barn-karneval-halloween

Om du vill göra en mer komplicerad mask är det första du ska tänka på hur du kan designa de olika komponenterna. Här har vi visat en bildguide för att göra en vargmask. För att forma munnen och öronen används kartongremsor som fästs på masken med målartejp. För att masken ska se mer äkta ut spelar måleri också en viktig roll.

Gör pappersmaskmasker med aluminiumfolie som bas

papper-gör-masker-gör-själv-aluminium-folie-instruktioner

Om du vill göra en mask själv som passar perfekt på ditt ansikte kan du använda aluminiumfolie. Ta tre lager aluminiumfolie ovanpå varandra och tryck arken ordentligt mot ansiktet. Det är viktigt att konturerna i näsan, läpparna, ögonhålorna och kindbenen är väl kartlagda. Ta försiktigt bort masken från ansiktet och klipp sedan ut ögonhålen.

Gör en skalle mask själv

papper mache-masker-dekorera-sockerskalle-skalle-mask

Du bör nu täcka den färdiga masken av aluminiumfolie med målartejp, det är bäst att arbeta direkt på ansiktet så att konturerna bibehålls. Ta sedan bort masken från ansiktet och täck den med pappersmake. Du kan måla den torra masken som en skalle och därmed trolla fram en fantastisk kostym för karneval eller Halloween.

Dekorationsidéer för skalle -masken

papper mache-mask-tinker-skull-karneval-masker-tinker

Skallpappersmaskmasker kan målas och dekoreras efter önskemål. Med färgglada blommotiv, hjärtan och smycken kan du göra den så kallade socker- eller godisskallen själv, som ser läskig och vacker ut samtidigt.

Gör teatermasker av pappersmake

pappersmask-masker-teater-masker-karneval-gör-det-själv

Om du letar efter en partnerdräkt till karnevalen kan du göra teaterpappermasker. De är bäst gjorda med aluminiumfoliemetoden och symboliserar tragedin och komedin i teatern.

Tinker och dekorera karnevalsmasker för Mardi Gras

papper-mache-masker-venetianska-masker-gör-själv-karneval-masker

På karnevalen fungerar det bara inte utan vackra karnevalsmasker. De är höjdpunkten i varje kostym och erbjuder ett bra alternativ till karnevalsmink. Du kan köpa vackra karnevalsmasker överallt under karnevalsäsongen, men en egengjord mask garanterar din unikhet.

Gör pappersmaskmasker som karnevalsmasker

papper mache-masker-karneval-masker-tinker-idéer-karneval

För att göra pappersmaskmasker till karnevalen själv kan du antingen göra masken med aluminiumfoliemetoden, eller så kan du göra den av kartong. Ett annat alternativ skulle vara att köpa enkla halvmasker och täcka dem med pappersmake. Detta gör dem mycket lättare att måla och dekorera.

Gör venetianska masker själv

papper mache-masker-dekorera-venetiansk-mask-göra-själv

Halvmasker för karneval är eleganta och kan dekoreras efter önskemål. Fjädrar, strass och glitter är alltid en bra idé. Du kan till och med använda pappersmake för att göra vackra venetianska karnevalsmasker och få massor av uppmärksamhet.

Gör en mask till en faraodräkt

papper-mache-masker-gör-dig-egyptisk-farao-mask

Du kan också göra pappersmaskmasker med enkla plastmasker. Här hittar du bra instruktioner för att göra dig själv från en faraomask till motsvarande dräkt. För detta behöver du lite kartong, målartejp och en tom toalettrulle.

Gör vackra pappersmaskmasker själv

papper mache-masker-karneval-masker-tinker-egyptiska-farao

Först skärs kartongen ut därefter och plastmasken fästs på den med målartejp. Gör sedan skägget från den tomma toalettrullen och limma den på masken. Täck sedan faraomasken med pappersmake och låt den torka. Måla slutligen med guldfärgad sprayfärg, limma blå ränder och måla på ögon och ögonbryn. Kombinera masken med en matchande förklädnad och din Farao -kostym för Mardi Gras är klar.