Mardi Gras festtips för barn – dekorationer och spelidéer och vad man ska servera på buffén

De flesta vuxna har mycket roligt med Mardi Gras. Tänk bara hur roligt de små mobbarna kommer att ha det! En karnevalsfest för barn är en bra idé och det spelar ingen roll om det är karneval på dagis, skola eller en privat fest i dina egna fyra väggar. Mardi Gras -dräkter, utsökta mellanmål och drycker och naturligtvis är rätt spel ett måste, så att kul garanteras!

Anordna en karnevalsfest för barn - tips och idéer för mat och dryck, dekoration och spel

Och så att allt är rätt och du anordnar den perfekta karnevalsfesten för barn, skulle vi vilja hjälpa dig. För detta ändamål har vi sammanställt några bra idéer för buffén, för dekoration och naturligtvis för roliga spel som du kan använda eller använda som inspiration för liknande idéer. Och om allt har planerats in i minsta detalj är det bara att dela ut inbjudningarna som du har gjort själv och vänta på festens stora dag. HELAU!

Karnevalsfest för barn – Karnevalsbuffé för barn

Pizza, hamburgare, beliner och muffins kan serveras på karnevalsfesten för barn

Låt oss börja med en av de viktigaste sakerna i festen: maten och drycken. När allt kommer omkring, att ha kul och lek gör dig hungrig, så barnen måste alltid ha något att äta till hands. En buffé är särskilt lämplig för detta ändamål, som barnen har tillgång till när som helst när de känner sig som ett mellanmål eller en törstsläckare.

Karnevalsfest för barn - bufféidéer med söta och salta mellanmål

Vilken barnkarnevalsfestmat som inte alls kan missas är naturligtvis Berliner fylld med sylt. De är det ultimata karnevalsnacket. Du bestämmer själv om du bakar dem själv, får dem att tina och baka dem från snabbköpet eller beställa dem i förväg från ett bageri. Chokladkyssar är också klassiker. I övrigt passar fingermaten också till karnevalsfesten för barn. Till exempel, vad sägs om dessa läckra bananer på en pinne som är snabba och enkla att göra:

Chokladbananer på en pinne som mellanmål till en karnevalsfest för barn

Mardi Gras festmåltid för barn - enkla och välsmakande chokladbananer

  • Bananer
  • Choklad (efter önskemål, mörk, mjölk och / eller vit choklad)
  • Smula, hackade nötter, M.&M, gummibjörnar, havregryn och andra ätbara dekorationer
  • Trähandtag

Smält bara chokladen i en dubbelpanna. Under tiden skalar du och halverar bananerna och skjuter in en stjälk på varje sida av snittet. Sedan kan du doppa bananerna i den flytande chokladen och strö över nötter, smula eller annat gott medan chokladen fortfarande är flytande. Alternativt kan du fylla dessa dekorationer i tallrikar och rulla chokladbananerna i dem. Då kommer de att täckas ännu bättre. Dina läckerheter på en pinne är klara!

På karnevalsfesten för barn, servera frukt och grönsaker i form av roliga karaktärer

Annan frukt kan också kryddas på detta sätt. Du bör också försöka lägga till grönsaker till buffén: selleri, gurka, morötter, tomater och liknande är inte sällan populära bland barn. Du kan leka med optiken och göra roliga djur som lockar dig att äta.

Muffins med Mardi Gras för festen för barn och andra snacks

Minipizza och muffins med karnevaltema är populära bland barn

Du kan också baka kreativa muffins och sedan designa dem för att matcha barnens karnevalsmotto. Till exempel är idén med en clown på bilden ovan mycket lämplig. Som hatt, använd bara en glassstrut som du dekorerar med färgad glasyr. För ansiktet, välj valfri toppning och till exempel sirap. Annars är kringletpinnar, popcorn, korv, hamburgare, pizza och pommes frites fantastiska för att få barns hjärtan att slå snabbare.

Förbered pizzaen annorlunda i form av snacks, sniglar, rullar, i koppen & på en pinne

Fingermat för barns födelsedagsfester – 10 läckra idéer och enkla recept för en rolig barnfest

Barncocktails recept – 18 idéer för fruktig & kyla sommardrycker

Barnkarnevalsfestidéer för drycker

Gör dig själv som en drink med frukt och gummidjur

Färskpressad juice är särskilt lämplig som dryck, men också hemlagad limonad. Hemmagjord bowling är vanligt på Carnival, så du kan inte gå fel med det heller. Du kan skapa stora variationer med iste. Enkelt mineralvatten är också en riktig törstsläckare. Så lägg några flaskor på buffén för barn som föredrar stilla vatten.

Mardi Gras -fest för barn – idéer till kostymer

Kostymidé för barnkalaset på Mardi Gras - änglar och djävlar för barn

I princip är alla typer av dräkter lämpliga. Om du vill kan du också välja ett specifikt tema för temafesten för karnevalen. Till exempel kan temat 80 -tal väljas. Du bör också notera detta på inbjudningskortet.

Vilken kostym som helst kan bäras på barnkarnevalsfesten

Djurdräkter är också mycket populära bland barn, så det här är ett underbart motto för barnkarnevalsfesten. Detta kan också delas in i marina djur, djur från Afrika, insekter, djungeldjur eller skogsdjur, till exempel. Speciellt när du firar barnkarnevalsfesten hemma kan du införa en sådan klädkod. Om karnevalskostymerna är avsedda för dagis ska alla vara fria att välja.

DIY Mardi Gras -kostymer för barn – 10 roliga idéer för karneval eller andra tillfällen

Mardi Gras -dräkter för barn som representerar yrken – 10 bra idéer

Ansiktsmålningsmallar för karneval & Halloween: idéer och tips för bra ansiktsfärg

Dekoration till karnevalen på dagis, skola eller hemma

Dekorera bordet för karneval färgstarkt med kransar, konfetti och andra dekorationer

Det ska vara färgstarkt och konfetti, streamers och ballonger är ett måste! Konfetti kan spridas på bordet eller så kan du fylla ballongerna med den. Det finns också ätbara konfetti som du kan använda för att dekorera muffins och andra desserter. Och vad du gör med resten av dekorationerna är helt upp till dig. Dina barn är välkomna att hjälpa till med designen.

Regnbågsdekoration med ballonger till bordet på barnkalaset för Mardi Gras

Om du letar efter idéer för Mardi Gras i skolan eller på dagis kan du göra och förbereda dekorationerna tillsammans med barnen några dagar i förväg. Girlander och andra idéer med papper är bra för karnevalhantverk på dagis. Ett par masker får inte heller saknas. De kan tinkeras i förväg eller under festen eller köpas färdiga.

Mardi Gras festspel för barn

Spelidéer för karnevalen på en fest på dagis, hemma eller i skolan

Inbjudningarna delas ut, dekorationen är klar och buffén är upplagd. Medan gästerna kommer att roa sig först, är det snart dags att dra nytta av några Mardi Gras -festbarns spel för att hålla stämningen igång. Här är några idéer för karnevalslekar i grundskolan, dagis eller på en fest i ditt eget hem.

Minne med handskar

För den här idén för barns karnevalslekar behöver du verkligen många, många par handskar. Lägg dessa i en hög och blanda dem väl. Så snart startsignalen låter springer barnen till högen och försöker snabbt hitta två handskar som går ihop. Om du kan göra detta måste du ta på det och hålla båda händerna uppåt.

Festspel gissa mat - välj god och mindre aptitlig mat

Tipsa om att äta

Ett av barnen har ögonbindel och mat läggs i munnen med en sked eller gaffel. Då måste det gissa vad det är. Det blir särskilt roligt om det också finns saker som är mindre aptitretande för barn (t.ex. oliver eller senap). Den som känner igen flest vinner. För att göra detta bör du bestämma lika mycket för varje gissning. Det är viktigt att du informerar alla föräldrar om eventuella allergier i förväg för detta spel.

Hinderbana

Använd ballongerna inte bara som dekoration, utan också för denna fantastiska spelidé för karneval. Bygg en bana. Du kan använda enkla hushållsartiklar för detta, till exempel stolar att klättra över eller kuddar, koppar och liknande för en slalomlopp. Skaffa också ett rep som du kan sträcka var som helst så att barnen måste krypa igenom nedanför. Varje barn måste korsa denna bana med en ballong, inte genom att hålla den i handen, utan genom att peta upp den i luften. Tiden är stoppad och den som var snabbast vinner.

Stolsdans är jättekul för barn och ger underhållning på varje fest

Karnevalslekar – stoldans

Vi behöver nog inte ge någon förklaring till denna klassiker för karneval och andra fester. Du behöver inga speciella saker för spelet. Du har redan allt hemma: stolar, musik och glada barn.

Äta tävling med kringlor

En annan klassiker för karnevalslekar är kringlan. För detta behöver du en kringla för varje barn, som du alla hänger i koppel. Kopplet ska sträckas så att det är tätt och barnen kan nå det med munnen. När startkommandot ges börjar de äta, men utan händer! Den som är den första som äter sin kringla vinner. Denna idé för karnevalsfesten för barn fungerar också med chokladkyssar.

Twister är ett perfekt festspel för både barn och vuxna

Fixare

Unga och gamla älskar Twister. Det är bara väldigt roligt! Så om du har möjlighet att få spelet rekommenderar vi det. Mattan som barnen leker på passar också perfekt med temat för en karnevalsfest för barn, eftersom de färgglada prickarna påminner om konfetti.

Roligt hattspel

Allt du behöver är en hatt. Om du inte har en kan du ta en alternativ vara. Alla barn sitter i en cirkel och ger gradvis sina hattar åt varandra medan musiken spelar. Innan du kan bli av med det måste du ta på dig det, stå upp, böja dig och sätt dig ner igen. Det hela måste naturligtvis hända snabbt, för alla som fortfarande håller hatten när musiken stannar är ur spel.

Ballongdans är en festklassiker och också ett bra spel för karneval

Ballongdans

Spel med ballonger är fantastiska och ett spel som inte får saknas på någon karnevalsfest för barn (och vuxna också) är ballongdansen. Par bildas och en ballong kläms fast mellan de två kropparna. Då bestämmer du själv Pannan och bröstet eller magen är lämpliga. Men uppgiften är särskilt rolig och svår när ballongen är mellan skinkorna och spelarna står med ryggen mot varandra.

Nu är det bara att dansa utan att tappa ballongen. Händerna får naturligtvis inte användas för att hålla fast eller röra sig. Vinnaren är det par som kan hålla sin ballong längst.

En tickande bomb

I likhet med hattspelet skickas bomben, som består av en tickande väckarklocka i en låda, vidare tills musiken stannar. Väckarklockan ställer in en viss tid efter vilken den ska ringa (t.ex. 3 minuter). Denna tid kan ändras för varje nytt varv. Den som håller paketet när dörrklockan ringer är ute.

En till mer spännande variant skulle vara följande: Paketet skickas inte bara vidare, utan får bara ges till nästa spelare när en fråga har besvarats (t.ex. “Vilket är det största havsdjuret?” eller “Hur mycket är 7 x 8?”) . Förbered frågorna i förväg, som bör baseras på ålder. Detta är också en bra variant för Mardi Gras i skolan eller dagis, där det du har lärt dig i klassen kan testas på ett roligt sätt.

Spela försteningsdans för barn att släppa ut ånga på karnevalsfesten

Försteningsdans

Spel för barnkarneval, där människor dansar, är särskilt roliga. Det är därför vi fortfarande har en idé för dig. Musiken spelar och alla barn dansar och hoppar vilt runt. Om musiken går ut måste alla sluta omedelbart och får inte längre röra sig. Den som fortfarande vinglar (eller tappar balansen) elimineras.

Dricks: Istället för att bara låta barnen stå där de vill kan du också lägga till en extra uppgift. Om musiken stannar måste till exempel alla stå på ett ben, ligga på magen, sträcka alla armar uppåt eller ta någon annan pose.

eller vad sägs om det Tidningsdans? Par bildas och varje par står på en utbredd tidning. Sedan dansas det till musiken och ingen får stå bredvid tidningen. Om detta händer elimineras spelaren (partnern kan fortsätta). Med varje musikstopp går spelarna av papperet och viker det på mitten en gång. Så dansgolvet blir mindre och mindre.

Tusenfoting

Med vår sista spelidé för karnevalsfesten för barn krävs laganda och god samordning. Två lag med samma styrka bildas (om det finns många barn kan det finnas fler lag). Alla spelare i ett lag ställer upp varandra bakom varandra och håller höfterna på personen framför. Vid startsignalen springer båda lagen från mållinjen till en vändpunkt och tillbaka till starten. Du måste vara försiktig så att du inte släpper personen framför eller välter. Vilket lag är snabbast?