9 suosituinta Keralan katuruokaa kuvilla

Kerala on paikka, jossa saat aitoa ruokaa Etelä -Intiasta ja myös muiden osavaltioiden valmisteita ja jopa intialaisen maun ulkomaisia ​​ruokia. Keralassa tai missä tahansa muussa Etelä -Intian osavaltiossa on riisiä runsaasti, ja siksi useimmissa ruokalajeissa on jotain riisiä. Esimerkiksi aitoja Idliä ja Dosaa ja kaikki on valmistettu riisitaikosta.

Keralan katuruoka

Paras katuruoka Keralassa:

Tässä jaamme joitain kuuluisia Keralan välipalareseptejä, joita on saatavana koko ajan Keralan kaduilla.

1. Dosa:

kerala -katuruoka

Keralan aidoimpia ruokia ovat Idli ja Dosa. Ensin riisi on jauhettava taikinaksi, jota tarvittaisiin kaikkiin tämän tyyppisiin ruokiin. Riisitaikina levitetään Dosan päälle “tawan” päälle, ja sitten sitä kuumennetaan, kunnes se on rapea. Sitten öljyä käytetään Dosan päällä ja ympärillä sen paistamiseen ja myös niin, että se ei tartu astiaan. Etelä -intiaanit käyttävät enimmäkseen kookosöljyä, mutta auringonkukkaöljyä käytetään yleisesti Dosan valmistamiseen kaikkialla maassa. Dosa voidaan pitää tavallisena tai lisätä täytteen kanssa, jotta se saa makuja. Sipuli Dosa’s, peruna täytetyt Dosa’s; Dosa -juustot ovat tavallisia Dosa -valmisteita. Tämä on paras Keralan katuruoan resepti.

2. Chola Bhatura:

Jauhot sekoitetaan veteen ja öljyyn normaalin puriksen valmistamiseksi, mutta sinun on lisättävä hieman juustoa tai hiivaa ja ruokasoodaa oikean Bhaturan valmistamiseksi. Paksu ja pyöreä muotoinen puri kastetaan öljyyn ja paistetaan ja kulutetaan yhdessä maukkaan Chola -curryn kanssa.

3. Sundal:

Sundal on etelä -intialainen kikhernesalaatti. Nämä pavut on kasteltava suolalla ja pidettävä yön yli. Seuraavana päivänä se on keitettävä astiassa tai painekattilassa. 1-2 pilli jälkeen se tehdään, joten heitä vesi sen jälkeen. Ota pannu ja laita siihen ghee tai öljy ja laita sinapinsiemeniä, curryn lehtiä ja chiliä. Kun ne on paistettu tarpeeksi, lisää keitetyt pavut ja lopuksi ripottele kookosraastetta.

4. Idlis:

katuruoka Munnarissa

Palauttaen termin aito Keralan ruoka sisältäisi idli (1). Idlin ja terveellisiä ja raskaita etelä -intialaisia ​​riisikakkuja, joita kulutetaan erittäin yleisesti. Taikina riisitahnasta on asetettava astioille, joita käytetään erityisesti idlisissä, ja sitten ne peitetään höyrytykseen. Höyry tekee riisikakut pehmeiksi. Niitä käytetään etelä -intialaisen “chutneyn” ja “sambar” -nimisen curryn kanssa.

5. Chana Chaat:

Myyjät liikkuvat rannoilla tai joskus laittavat pieniä kioskeja myymään Channa Chatia. Nämä ovat keitettyjä Chholasia, joihin on lisätty sipulia, tomaattia, korianteria, suoloja ja mausteita, jotta se saa mausteisen maun. Tämä on eräänlainen terveellinen ja maukas katuruoka.

6. Uttapam:

katuruokaa alleppeyssä

Uttapam on paksumpi versio Dosasista. Ne ovat oikeita etelä -intialaisia ​​pannukakkuja. Ne laitetaan tawan päälle ja höyrytetään. Aivan kuten Dosa, öljyä sirotellaan uttapamin päälle ja ympärille, ja näemme niissä pieniä reikiä. Nämä täytetään erilaisilla täytteillä, kuten sipulilla, paprikalla, tomaatilla, juustolla, asiakkaiden kysynnän mukaan ja käännetään sitten ylösalaisin, mutta niiden ei pitäisi jäädä kiinni ”tawaan”.

7. Parippu Vada:

Dal tai linssit on jauhettava taikinaksi ja lisättävä sitten currylehtien, sipulien ja chilien kanssa. Sitten tämä seos valmistetaan pyöreiksi muodoiksi ja paistetaan. Tämä katuruoka tunnetaan nimellä Parippur Vada tai Dal Vada, ja sitä myydään yleisesti Etelä -Intiassa. Tämä on paras Keralan katuruoan resepti.

8. Valmistelu jäällä:

Yllä olevassa kuvassa näemme jäähiutaleita kupin päälle, johon on lisätty maapähkinöitä, suolakurkkua ja Channa Dalia. Ne näyttävät erittäin värikkäiltä.

9. Maissi:

Paahdetut maissit, jotka tunnetaan nimellä Bhutta’s, ovat yleistä katuruokaa Intiassa, mutta niitä löytyy runsaasti etelässä.