Använd det döda hörnet i köket: planera en framgång med dessa tips!

Le Mans utdragbar för grytor och kastruller i gråblått

Köket var tidigare ett arbetsutrymme som var dolt på baksidan av huset, långt ifrån vänner, familj och vardag. Sedan 1990 -talet har köket blivit en integrerad del av vår vardag: köket kan till och med inta en framträdande plats i vardagsrummet. Denna trend gör att äta-in-köket är ett socialt umgänge och hjärtat i hemmet där vi träffas varje dag för att fira och allt däremellan. Förutom ettradigt kök med ö är det L-formade köket mycket lämpligt för ett öppet vardagsrum. Med denna köksdesign skapas dock hörn som fortfarande ofta är döda utrymme idag. Idag ger vi dig några idéer om hur du får ut det mesta av detta kökshörna. Oavsett om du vill ha mer förvaringsutrymme eller diskmaskin i ditt kök kan dessa tips vara till hjälp.

Utnyttja väl de inbyggda mikrovågshyllorna i det öppna hörnet i köket

Hörnskåp kan vara en utmaning när du planerar ett kök. De erbjuder generellt mycket utrymme men är inte lätt åtkomliga eftersom öppningen är smal och skåpet är djupt. Lyckligtvis finns det ganska många lösningar som kan användas för att göra hörnskåpet lättåtkomligt och snyggt. Här är fyra av våra favoriter.

Utnyttja väl de döda hörnlådorna i köket

Hörnlådor maximerar det användbara utrymmet djupt in i det normalt otillgängliga hörnet. De behöver dock minst 40-45 cm utrymme på varje sida. Sådana hörnlådor är bra för förvaring av små föremål som passar in i ovanliga vinklar, vilket gör dem till ett bra ställe att förvara köksredskap, kryddburkar och andra små saker.

Roterande karuseller använder döda hörn i 90 graders köket

Ett kökshörna kan också användas förnuftigt med en roterande karusell. De cirkulära hyllorna är fästa vid en rörlig axel. Karusellen kan användas bra för hörnskåp med 90 ° dörrar och finns med 1/2 roterande hylla eller 3/4 roterande hylla.

Kökshörna använder återvinning av papperskorgen

Ett utdragbart sop- och återvinningssystem som det här skulle också vara en bra lösning för det döda hörnet i köket. Denna modell har tre papperskorgar som passar perfekt ihop som pusselbitar. Som med karusellen är dessa monterade på en axel och roterar framåt när skåpdörren öppnas.

Le Mans hörnskåp utdragbar med det döda hörnet

Det finns också smarta lösningar för dem som har en långsträckt hörnbas. Med Le Mans hörnlösning kan hyllorna svängas nästan helt ur skåpet. Detta ger dig en fullständig överblick och ger dig obehindrad tillgång till alla köksapparater. Denna vridbara utdragbarhet har två hyllnivåer som ser ut som deformerade kidneybönor och rör sig oberoende av varandra.

Använd Magic Corner hörnenhet utdragbar

Magic Corner hörnskåp utdragbar är ett alternativ till Le Mans svängbara utdrag. När hörnskåpet öppnas svängs det främre utdraget åt sidan och de bakre utdragningarna går framåt. När du köper utdrag från Le Mans och Magic Corner, var uppmärksam på svängriktningen: vänster eller höger.

Skåp i hörnet

Bygg ett skafferi i hörnet med ett intressant arrangemang av hyllor

Istället för att använda massor av små lådor eller utdrag, är det ibland den bästa lösningen att planera ett hörnskåp i full höjd. Detta tar bort värdefull arbetsyta, men ger dig gott om plats för förvaring av förnödenheter.

Ju djupare och större skåpet desto lättare är det att komma åt insidan, men ju mer golv och förvaringsutrymme det tar. Om du har en köksö kan den här förlusten av utrymme inte ha någon negativ inverkan på ditt arbetsflöde alls.

Hörnutställningar för rätter

Kök i lantlig stil modernt mörkgrönt och vitt skyltfönster bredvid fönstret

Om du föredrar att förvara saker som tallrikar och serveringsfat i ett skåp, bör du välja ett sådant vitrinskåp. Hörnmönstren är inte bara praktiska, de får också dina servisuppsättningar att se ut som attraktiva dekorativa föremål. Du kan se föremålen inifrån från alla sidor genom glasinsatserna i dörrarna. Denna lösning tar dock värdefullt utrymme på bänkskivan.

Köksskåp med persienner använder dödhörna

Köksskåp med persienner ser ut som små garage, där du kan förvara dina köksapparater som blandare, brödrostar, vattenkokare, kaffebryggare och liknande. Dessa är ofta en obehaglig syn på bänkskivan och tar värdefullt utrymme. Samtidigt kan dessa enheter vara tyngre än andra typer av köksredskap, så att förvara dem i ett underskåp kan vara en påfrestning för din rygg. Denna idé löser båda dessa problem. Du kan gömma enheterna bakom eleganta lamelldörrar och ta ut dem när du behöver dem.

Köksskåp med persienner hörn använda modernt kök med halvö och bänk

Hörnskåp med klaffdörrar fronter i betong ser döda hörn ut

Vikdörrar, fortfarande kända som dragspeldörrar, är också ett bra alternativ till lamelldörrar. Eftersom fällbara dörrar öppnas eller nära ena sidan, bör du också planera ledigt utrymme i arbetsområdet i närheten.

En hörnsänka är en rymdsparare

Använd hörnfat i köket undermonterar döda hörnen

Om du kan leda ditt VVS in i området kan ett hörnfat vara en praktisk och vacker lösning för ett kökshörna. Hörnbänkar är bäst för små kök som akut behöver diskutrymme. Den modifierade formen på skåpet under hörnfatet erbjuder tillräckligt med utrymme för förvaring av rengöringsmedel, köksredskap och andra små föremål och ger också mer utrymme för installationsrör.

L-format kök med hörnsink framför fönstren

Tack vare hörnsänkorna har du en längre arbetsyta. Detta arrangemang ger diskbänken lite mer utrymme, med det bakre hörnet som fungerar som den perfekta platsen för väsentligheter som rätter eller en attraktiv höjdpunkt som en planter. Kombinera det med två fönster som erbjuder en vacker utsikt och du har en drömlösning för ett dött hörn.

Om ditt hörn är tillräckligt djupt kan det vara svårt att nå hela området bakom diskbänken för att torka upp spill och damm, särskilt om du är låg. Det kan vara bra att dra hörnskåpet några centimeter bakåt – eller bara ha en trappstol nära till hands.

Bygg en fläkt i hörnet

Döda hörn i köket använder kokplatta Küce i brun och grädde

Om du placerar kokplattan i kombination med en fristående fläkt i detta hörn skapar det ett intressant blickfång. Denna lösning är dock inte lämplig för alla kök, eftersom du måste klara dig utan några väggskåp.

Några punkter att tänka på:

• Den optimala ventilationen och hur fläkten passar in i hörnet.

• Hörnytelayouten fungerar bäst med fria bänkskivor på båda sidor.

Hörnhyllor

Hörnkök i beige och vitt, öppna hörnhyllor, utdragbart hörnskåp

Öppna hyllor får små kök att se större ut och passar bra för både moderna och lantliga kök och industrikök. Så du har kaffekoppar, frukostskålar, receptböcker och andra viktiga vardagsartiklar inom räckhåll. Genom att använda hyllor istället för ett hörnskåp undviker du mörka hörn och ramar in dina rätter på ett sådant sätt att en attraktiv display med visuell attraktion skapas. Den största nackdelen är den extra ansträngning du lägger på att hålla hyllorna dammfria och organiserade hela tiden.

Använd ett dödhörn i köket på ett vettigt sätt. Använd bordsutdrag från sittgruppen som ett skrivbord

Om köket ska stå mellan två tvärgående väggar skulle denna idé vara rätt för dig. På ena sidan kan du till exempel skapa ett extra säte och på så sätt designa ett U-format kök.

Det döda hörnet i köket använder frukostbaren längs fönstret

Hörnkök använder klokt industriell öppen hylla

Kökshörna använder klokt vitt U-format kök med halvöns öppna hyllor

Kökshörn använder grå hörnlådor i skandinavisk stil

Hörnlådor lantligt kök modernt blå fronter vit granit bänkskiva

dödhörna kök L -formad skåp med lamelldörrar för mixer

stort L-format kök med ön hörn bardisk öppen trähyllor med fläckar

Kökshörna använder 90 graders karusell för grytor och kastruller

Död hörn i köket använder kaffebryggare bänkskiva

döda hörnet i köket använder stort kök med ön öppna hyllor hörn utdragbar enhet

stort kök med köksbänk på halvön i svartvitt hörnsink

stort lantligt kök modernt hörn vitrinskåp bufféfönster

modernt L-format kök i taupe sexkantiga golvplattor väggaggregat upp till taket

Hörnkök i svartvitt blått glasstänkskydd död hörn utdragbar

vitt skandinaviskt kök LForm väggbeklädnad lamellära hörnskåp

vitt skandinaviskt kök med hörnskåp i vintage stil

död hörn i köket använda öppna hyllor trä vit kombination

Utnyttja det döda hörnet Le Mans utdragbara hörnlösning för grytor och kastruller

modernt kök i svartvitt hörnskåpslösning utdragbar

modernt kök vita fronter trä bänkskiva bakvägg i död hörn

Kökshörnen använder trä bänkskiva vita handtagslösa fronter ljusgrön väggfärg

Kökshörna använder väggenheter, hyllor, ljusgrå frontar, bakvägg, betongutseende

Kök med retro stil Smeg kylskåp apotekshylla

Kök i mitten av århundradets stil öppna hyllor i marmor i marmor

Kök i lantlig stil, tunnelbana, bakvägg, hörnhyllor, trä

Modernt vitt lantligt kök med fönsterhörnhyllor av trä

Hörnkök, vita fronter, svart bänkskiva, bakvägg, dekorativt gips, inbyggd LED-remsa

Installera en ugn i kökshörnan, fritt hängande fläkt

Ugn i köket lantlig modern skandinavisk kakel spegel

Monteringsugn i hörnet skandinaviskt kök