Grått kök: vilken väggfärg passar bra till det?

Det grå köket är en absolut klassiker. Men vilken väggfärg passar bäst med de tidlöst eleganta grå köksskåpen? Oavsett om det är en rustik touch i en modern lantlig stil, helt enkelt som en puristisk skönhet eller minimalistisk med ett högglansigt utseende: grå är en riktig mångsidighet som smälter harmoniskt in i vilken atmosfär som helst. Vi kommer att visa dig spännande färgkombinationer som du kan ge ditt kökslandskap en ny känsla av att leva.

Modernt kökslandskap Basenheter i antracit och handtagsfria fronter och gult stänkskydd

Måla en vägg i en accentfärg eller dra allas uppmärksamhet med en kaklad spegel i en djärv ton. Möjligheterna är praktiskt taget oändliga och det finns inga gränser för din kreativitet. Låt dig inspireras av exemplen i fotogalleriet! För att göra det lättare för dig att hitta runt har vi märkt alla färger med deras Ral -färgnamn.

Grått kök: vilken väggfärg? Gult får rummet att lysa

Måla ljusgrå köksskåp och väggen bakom hyllorna i gult

Drömmer du om ett modernt kök med skåp i en stark färg? Tänk efter innan du beställer ett kökslandskap i eldrött eller gräsgrönt. För att du lätt kan förbise dig själv när det gäller signalfärger. Särskilt i nya byggnader, när det öppna köket har blivit en oskiljaktig del av vardagsrummet, måste du matcha alla möbelfärger till den ljusa nyansen på skåpfronterna. Med en sådan vardagsrumsdesign är du inte särskilt flexibel.

Så det skulle vara mycket bättre om du höll köket helt enkelt i en subtil grå färg och satte accenter med tillbehör och väggfärg. För mörka, norrläge rum finns en färgkombination mellan ljusgrå nyanser som järngrå, musgrå eller betonggrå och gula accenter. Om du har öppna vägghyllor kan du måla dem och väggen bakom dem trafikgul eller citrongul. I slutändan framstår kökslandskapet öppet och inbjudande, minimalistiskt och ändå mysigt.

Grått kök och gul väggfärg som accenter sätter idéer för stänkskydd med belysning

Alternativt kan du måla väggen bakom diskbänken i en accentfärg. Den rätta indirekta belysningen kommer att få fram den gula nyansen ännu bättre.

Gult och grått: Dessa färger går ihop: ljusgrå nyanser som ljusgrå, betonggrå, stengrå eller smågrå, tillsammans med gula toner med en röd gjutning som gyllengul, påskliljegul, rapsgul eller melongul, bildar en snygg färgkombination. Mörkgrå nyanser som antracit, blågrå, skiffergrå eller basaltgrå kan kombineras med ljusa nyanser med en blå gjutning som svavelgul eller lysande gul.

Grått kök: vilken väggfärg? Aprikoskugga för mer komfort

Ljusgrått kökslandskap med köksö med matplats och persika väggfärg

Det moderna köket inspirerar med ett mix-and-match-koncept. Inredningsarkitekterna kombinerar djärvt minimalistiska handlösa skåp med rustika inslag av trä. Aprikosväggfärgen ger designen en fin finish. Slutresultatet är ett elegant och samtidigt mysigt kökslandskap, där hela familjen gillar att umgås.

Grå och aprikos: Färgduon av agatgrått och aprikos fungerar förvånansvärt bra. Ek ger matbordet och bänken dess varma träton och de gräddvita sittdynorna ger en touch av lantlig chic till dina egna fyra väggar. En vit spegel av skimrande mosaikplattor och två vita hängande lampor kompletterar det framgångsrika färgschemat.

Vilken väggfärg för det grå köket: Lekfull rosa

ljusgrå köksskåp och rosa väggfärg och bänkskiva i grädde av natursten och guldbeslag

De mjuka rosa nyanserna är perfekta för stora ytor i köket. Kombinationen av köksfronterna i grått och vitt och bänkskivan i grädde ger lantköket en avslappnad touch. Mässingkrukor och beslag i guld ger rummet extra känsla.

Dammigt rosa och grått aluminium spelar huvudrollen i nästa kökslandskap. Tillsammans skapar du ett minimalistiskt kökslandskap som till och med ger utrymmet under trappan en hemtrevlig touch.

Att designa ett litet kök Idéer för att kombinera grå och gamla rosa färger

Kombinera skickligt rosa och grått: Så att de valda nyanserna passar bra bör du samordna intensiteten hos de två tonerna. Det är därför ljusgrått och rosa och dammigt grått och gammalt rosa fungerar så bra ihop.

Absolut no-go: Grå väggar och nyanser av bär. Bärtoner var en av de mest populära färgerna på väggar och skåpfronter. Numera anses du vara en absolut no-go. Eldrött har också glömts bort i flera år.

Grått kök: vilken väggfärg? Violett blått ger rummet karaktär

Kombinera grått och mörkblått i det moderna kökslandskapet

Färgfönstret grå dominerar i många modulkök. Det är en riktig mångsidighet eftersom den enkelt kan ställas in med många accentfärger. Designen ser särskilt effektiv ut om fönstret grå åtföljs av en stark nyans som violettblått. Skuggan harmoniserar också perfekt med gult och vitt. Ett fönstergrått kök kan verka svalt och sterilt. Träelement som en bardisk med en bänkskiva i ek ger interiören en hemtrevlig touch och förmedlar komfort.

Mörkgrå ö och mörkblå väggar med lampor

Violett blått sätter också tonen i det eklektiska köket och lockar automatiskt allas uppmärksamhet. För att färgschemat inte ska se för coolt ut, gör accenter i honungsgult rummet behagligt mysigt. Den kaklade spegeln i mörkbrun och bänkskivan i trä kompletterar vardagsrummet.

Kombinera grått och violettblått: Kombinationen mellan grått, gult och violettblått är en mycket intensiv färgensemble i sig. Vita väggar kan dämpa effekten av den starka färgen och ge interiören en ny touch.

Grått kök: vilken väggfärg? Svavelgult fräschar upp stämningen

Gul väggfärg bakom de grå hyllorna och vita kakelspeglar och köksredskap i rostfritt stål

Svavelgult ger solsken in i huset även på grumliga dagar. Tillsammans med lysande vitt får färgen köket att lysa. Gå inte överbord med färgen, men att måla en hel vägg med den är inte ett bra alternativ. Skuggan tröttnar ögonen och är endast lämplig som en subtil accent, till exempel på väggen bakom hyllorna.

Svavelgult som accent: Om du ställer in en så uttrycksfull gul nyans som en accent i rummet, bör du hellre hålla färgschemat enkelt. Svavelgult passar perfekt med icke-färger som grått och vitt. Himmelblå accenter kan också fräscha upp rummet.

Grått kök: vilken väggfärg? Mörkblått och svart ger interiören en industriell touch

Grå köksskåp vilken väggfärg passar till, mörkblå och geometriska mönster

Färgensemblen grå-vit-svart-mörkblå ger det minimalistiska köket en industriell touch. Gråblå eller pärlnattblå är lämpliga för stora områden eftersom de slappnar av ögonen. De stannar diskret i bakgrunden och lämnar showen till de svarta barstolarna, hemtillbehör och hängande lampor. Ett ljusgrått kök med högglansiga fronter reflekterar ljuset och får rummet att se större och ljusare ut.

mörkblå väggar i lantlig kök vin vinställ och stödyta

I köket i modern industriell stil eller i vardagsrummet blir den mörkblå väggen med en matt finish ett förbindande element mellan de olika områdena.

Mörkblå som väggfärg: Eftersom mörkblå får rummen att se mindre ut är färgen idealisk för större och väl upplysta rum.

Grått kök: vilken väggfärg? Vitt för purister

Grå köksskåp och modern köksö med marmorsittplats och bänkskiva

Vitt och grått bildar en enkel färgduo som lämnar gott om plats för färgade dekorationer. Färgschemat är perfekt för kökslandskap där materialen av hög kvalitet spelar huvudrollen. En bänkskiva av marmor, barstolar i läder och grå träfärger gör köket till en puristisk skönhet och kommer till sin rätt tack vare det neutrala färgschemat.

För att ensemblen inte ska bli tråkig och steril kommer affischer, bilder och växter att spela in. De ger rummet ett stänk av färg och lossar den strikta, minimalistiska interiören.

Snövit väggar i köket är inte särskilt praktiskt, förresten. Ånga, kokning och stekning lämnar synliga märken. Det skulle vara mycket bättre om du målar väggarna i benvita eller benvita.

Grått kök med bänkskiva i trä ser charmigt och hemtrevligt ut

Kök med bänkskiva i trä, dammiga grå köksskåp och gräddvita väggskåp

Inte bara väggfärgen kan påverka atmosfären i rummet. Naturmaterial som trä skapar en mysig atmosfär med sina varma färger och ger en rustik touch till designen. Ett smart knep kommer till undsättning så att bänkskivan i trä är effektivt iscensatt. Måla väggarna i samma grå nyans som skåpets fronter.

Vaser och dekorativa skålar i mörkblått och en kakel spegel i subtil krämvit ger lantköket ett charmigt utseende.

Grått kök och gräddeväggar

Grå köksskåp och krämig väggfärg och stort hängande ljus

I gamla lägenheter är köksdesign en stor utmaning för de flesta husägare. I ett litet rum, ofta helt åtskilt från vardagsrummet och matsalen, måste du skapa ett öppet och praktiskt kökslandskap. Inte konstigt att funktionaliteten är i fokus när det saknas plats och att det ofta inte finns några väggar kvar. I detta fall är en neutral väggdesign som bleknar i bakgrunden vettig. Väggen i mjuk grädde ger köket en hemtrevlig touch och skapar en inbjudande atmosfär. Väggfärgen smälter in harmoniskt i såväl moderna kök som i lantkök och förmedlar värme och komfort. Samtidigt slappnar skuggan av ögonen och kan dekorativt dekoreras.

Grått och grönblått i det moderna köket

Väggfärg blått och vitt tak i det moderna minimalistiska köket

Grönblå är en blandning av blå färg. Färgen förväxlas ofta med andra nyanser som turkos eller gråblå. Grönblå är en mättad blå nyans som passar perfekt med mörkgrå köksskåp. Färgen får rummet att se mindre och mörkare ut, så du bör använda det sparsamt och bara måla en vägg med det. Du kan till exempel måla de andra väggarna i ljusgrått.

Grå och pärla opalgrön

Ljusgrått kök och väggfärg mossgröna idéer för kök i modern lantlig stil

Länge ansågs kombinationen grönt och grått som gammaldags. Men de senaste åren har den återvunnit popularitet. Kanske beror det på att retrostilen gör en riktig comeback. Kanske ger gröna nyanser en touch av naturen i dina egna fyra väggar och kan lossa det strikta utseendet på köket i industriell stil. Men kanske är det trendfärgen pärlgrön, en mörkgrön nyans som fångat inredarnas hjärtan.

Ljusgrått kök och väggar i vita och kricka moderna designidéer

Den gröna väggen skapar attraktiva kontraster med en ljus bänkskiva och ljusa golvplattor. Det ser modernt och ändå mysigt ut, slappnar av ögonen och har en lugnande effekt. Accentfärgen kan accentuera nischer och hörn, till exempel under ett sluttande tak, eller optiskt skilja köket-vardagsrummet från resten av vardagsrummet.

Det moderna grå köket i korthet

Mörkgrått kök med vit bänkskiva och mörkblått tak med vita träbjälkar som accent

I det moderna grå köket spelar färger en stor roll. Rätt nyans kan ha en positiv effekt på rummets effekt och lägga till pricken över i: s köksdesign. Så kallade RAL-färger kommer till undsättning så att du kan bedöma nyansen korrekt. Varje färg har ett fyrsiffrigt nummer och finns i ett RAL-register. Det standardiserade registret har mer än 200 huvudfärger som fungerar som färgmallar för inredare, arkitekter, tillverkare och kunder. Du kan beställa färgfläktarna online eller hitta dem i de större järnaffärerna. Detta kommer garanterat att göra inredningen mycket enklare eftersom du kan jämföra och matcha färgerna på möbler och väggar. I fotogalleriet nedan hittar du fler exempel på kreativ väggdesign med färg och snygga färgkombinationer mellan grå köksskåp och en accentfärg på väggen. Låt förslagen inspirera dig.

Grå köksskåp, kaklade speglar, tapeter med tegelmotiv och en accentvägg i pärlemorange

Vilken väggfärg för det ljusgrå köket Vägg i tegelröd färgidéer för ett träkök i modern lantlig stil

Väggar i ljus elfenben, köksskåp i Telegrey och lapptäckta köksväggar med vintage kakel

Kök i modern lantlig designköksö i antracit

Köksväggar i ljusrosa, tavelramar i jordgubbsröda och ljusgrå köksskåp

Grått och rosa i köket i retrostil kombinerar färgkombinationer och renoveringsprojekt

Väggplattor i ljusblå och stålgrå köksfronter passar perfekt ihop

Himmelblå väggplattor och handtagslösa skåpfronter och köksapparater i rostfritt stål

Grön väggfärg och mörkgrå / mörkbrun köksfronter

Köksskåp i granitgrått och väggar i gräsgrönt och vitt tak och mörkt trägolv

Ljusgrå köksfronter och en mjölkgrön köksbakvägg av glas

Modernt kökslandskap och kaklade ytor i Reseda grönt och väggar i grädde

Grön bakvägg och ljusgrå köksskåp 

Design köket i grått och grönt Kombinera ett stänkskydd och en fläkt

Mörkgrå, ljusgrå och grön bildar en attraktiv ensemble

Övre skåp i antracit Underskåp i ljusgrå och bladgrön väggfärg

Modernt grått lantkök med mörkgröna accenter och bänkskiva i trä

Kök med bänkskiva i trä, mossgrön kakelspegel och svarta köksapparater

Bänkskivan i trä lossnar det hårda utseendet på de grå köksfronterna

Ljusgrått kök med bänkskiva i trä och ljus väggfärg

Kökslandskap och väggdesign i icke-färger 

Ljusgrå köksö och vita köksskåp och mörkblå vägg

Bakgrundsbilder ger variation till ett annars vanligt grått kök

Gör ett litet kök rustikt med tapeter med färgglada mönster och vägghyllor

Modernt kök med mörkblå och mörkgröna detaljer

Köksskåp i antracitgrå mörkblå kakel med bänkskivans färg

Gula plattor på väggen i ett kök med retro accenter

mörkgrå köksväggar och en gul kakelspegel som accent