Hitta rätt kylskåp – tips och trendsättare i köket

Hitta kylskåpet -tips-modernt-kök-led-belysning-träfronter-granitbänkskiva

Om du vill köpa ett kylskåp är det inte längre så enkelt idag, eftersom det finns otaliga innovationer och modeller för mycket olika krav. Men samtidigt kan du revolutionera ditt eget kök och uppgradera det optiskt. Vad letar du efter när du köper ett kylskåp? Vi har förberett tips och trender för dig.

Några grundläggande beslut bör fattas innan du köper ett kylskåp:

– Jag vill ha kyl och frys i ett?

– Det är värt att köpa en amerikansk modell med lagringsutrymme för storfamiljen, det vill säga en tvådörrars modell?

– Är miljökompatibilitet och därmed energieffektivitet viktigt för mig?

– Jag vill ha ett inbyggt kylskåp?

– Jag letar efter den senaste tekniken, det vill säga ett kylskåp med internetuppkoppling som kan kommunicera med min smartphone?

Nej, det är inget skämt. Under de senaste åren på teknikmässorna upprepade gånger visade kylskåp med pekplattor eller integrerade surfplattor som kommunicerar med sina användare via wifi. Det betyder inte att vi helt enkelt köper ett kylskåp som handlar för oss – det är fortfarande långt kvar för tillfället. Men du kan skicka foton till oss av innehållet i skåpet på din mobiltelefon och meddela oss vilka produkter som håller på att gå ut eller är på väg att vara tomma. Om vi ​​bara inte kan tänka oss en bra meny för vårt kvällsmöte, är det inga problem för vårt kylskåp, som ger oss fasta recept. Allt förutsatt naturligtvis att vi har angett de uppsatta produkterna manuellt på pekplattan i förväg.

Samsung Smart kylskåp

Hitta kylskåp trendsättare-pekskärm-RF4289-Samsung

Samsung och LG i synnerhet har utvecklat modeller i denna riktning under de senaste åren, till exempel RF4289 (Samsung) och Smart ThinQ (LG). Vid årets CES, till exempel, kom LG också med en fotsensor som, när den aktiveras, öppnar kylskåpsdörren. Frågan som återstår är om husets hund eller katt också upptäcker tricket efter att han eller hon har observerat att vi opererar …

I alla fall öppnar kommunikationen mellan smartphones och smarta hem helt nya möjligheter och det blir intressant att se hur dessa saker kommer att utvecklas. Hur som helst, i Tyskland har det hittills varit liten efterfrågan på sådana högteknologiska enheter. Marknadslanseringen i USA återstår att se.

Hur man hittar rätt kylskåp

Hitta tips-köp-regelbundet-lager kylskåp

Beslutet att köpa ett inbyggt kylskåp beror inte nödvändigtvis på om det lämpliga köket också är tillgängligt. Detta kan lika gärna vara fristående i köket.

Huruvida det är en modell med eller utan frysfack gör dock en enorm skillnad. Å ena sidan förbrukar varianten med det integrerade frysfacket mer el och är därför mindre energieffektiv. Å andra sidan når den snabbt sin kapacitetsgräns. Med undantag för små frysta livsmedel finns det knappt plats, speciellt inte för lagring och lagring av färdiglagad mat. Ibland betyder det till och med att det faktiska kylutrymmet krymper som ett resultat. Naturligtvis finns det i vissa hushåll helt enkelt brist på utrymme för att installera mer än en enhet.

Om det saknas utrymme är det dock mer lämpligt att välja en högre enhet där båda områdena är tydligt separerade med separata dörrar och som ger mer kapacitet. De separata dörrarna undviker de extra energiförbrukningar som nämns ovan. På detta område kan du få en relativt billigt Köp kylskåp.

Kylskåp sida vid sida

kylskåp-sida-vid-sida-dubbel-dörr-amerikansk

Stora familjer eller familjer i områden långt från stormarknaden kan leta efter mycket större modeller. Det ska sägas att det också finns så kallade “sida vid sida” kylskåp, det vill säga den ena sidan rymmer kylskåpet, den andra frysen. Det är en dubbeldörr, som naturligtvis erbjuder mycket mer lagringsutrymme. Denna kylskåpsmodell kommer ursprungligen från USA och har också ofta en vattendispenser och en isdispenser – oavsett om krossad is eller kub finns – på fryssidan. För sådana tillägg krävs dock också en permanent vattenanslutning.

Ett kylskåp sida vid sida är till exempel RS7528THCSLEF från Samsung. Dess rostfria look är elegant och tidlös. Den har en temperaturregulator på ytterdörren. Det integrerade multi-flödessystemet kyls på ett speciellt sätt: grönsaksfacket har högre luftfuktighet än de andra facken. Detta innebär att frukt och grönsaker håller sig färska mycket längre. Den har dock ingen isdispenser.

LG GS 9366 NECZ med stångfack

kylskåp-trendsättare-sida-vid-sida-dubbeldörr-LG-GS-9366-NECZ

Även No Frost -systemet från LG handlar om lämplig kylprestanda. Syftet med detta system är att möjliggöra jämn kylning; det gör avfrostning överflödig och är hygienisk. LG GS 9366 NECZ har till exempel detta extra.

Vissa enheter har till och med ett barfack. Att ha drycker till hands på detta sätt är en lyx som många användare gärna ställer upp med. En sådan specialist är Samsungs modell RS7778FHCSLEF Side-by-Side, som därför erbjuder riktigt omfattande bekvämlighet.

Lyxigt kök med integrerat kylskåp

Kylskåp hitta tips-amerikansk-kyl-dubbeldörr

Prismässigt betalar du naturligtvis för lyxen. Å andra sidan kan du spara dig en hel del körning efter ett enda bulkinköp. Å andra sidan kan bilen med det smarta kylskåpet som du beställer själv bli överflödig i framtiden …

Bildkällor:

ThreeDiCube – 322219877 / Shutterstock.com

Stokkete – 188281028 / Shutterstock.com

Photographee.eu – 243962401 / Shutterstock.com