Kaffestationskök: så här kan du designa din egen kaffebar hemma!

De flesta människor behöver en kopp varmt och gott kaffe på morgonen för att börja dagen i gott skick. Kreativa och moderna kaffestationer och kaffebarer är ett underbart alternativ för att frigöra lite utrymme på din arbetsyta och göra ditt kök ännu mer mysigt och inbjudande. För att hjälpa dig att designa ditt eget kaffealter har vi sammanställt de vackraste idéerna och inspirationerna för köksstationen för dig i den här artikeln. låt dig inspireras!

Kaffestation kök som att dekorera kaffebaren själv gör idéer

Sökandet efter inspiration för kaffestationer hemma på den sociala plattformen “Pinterest” har ökat med hela 751% i år. I många fall sätter folk ofta bara sina gigantiska kaffemaskiner mot väggen eller i ett hörn på bänkskivan där det finns lite ledigt utrymme. Men skulle det inte vara en dröm att ha allt du behöver för den perfekta koppen kaffe eller te inom räckhåll? Från gamla skåp till serveringsvagnar, du kan använda praktiskt taget vad som helst för att ställa in en kaffebar i köket.

Det är så enkelt att ställa in en egen kaffestation i köket

Vagn mobil kaffestation för köket, skandinavisk livsstil

Om du använder din kaffemaskin flera gånger om dagen eller om du bjuder in vänner och familj till kaffe och kaka hemma, skulle det vara vettigt att tänka på att sätta upp en egen kaffebar i köket. I det följande har vi sammanfattat de viktigaste stegen som kommer att göra kaffestationen till ett riktigt blickfång.

 • Hitta rätt plats – Är ditt kök stort eller litet? Hur mycket plats har du för kaffestationen? Att välja rätt plats kan göra rummet mycket mer praktiskt. Det är viktigt att komma ihåg att kaffebaren i köket inte bara ska vara tillräckligt stor för kaffemaskinen, utan också för många andra redskap. Dessa inkluderar till exempel kaffekoppar, behållare för kaffebönor, socker och kryddor. Oavsett om du använder en helautomatisk kaffemaskin, en espressomaskin eller en vattenkokare – behöver du definitivt el. Du bör därför se till att köksstationen är nära minst ett uttag.

Återanvänd gamla skåp Kaffestation Bygg ditt eget kök Idéer

 • Ett kaffebarkök måste vara lätt att använda – Försök att använda utrymmet runt din kaffestation så effektivt som möjligt. Så att du kan förbereda ditt kaffe i fred bör bänkskivan vara minst 1 meter lång. Vi rekommenderar att du väljer en vattenavvisande bänkskiva som också kan rengöras snabbt. En cool skrivplatta av plast eller en akrylglasplatta är lika lämplig för detta. Med köksstationsköket är förvaringsutrymmet allt och allt. Beroende på om du ställer upp det direkt på köksbänkskivan, använd en vagn eller ett gammalt skåp till det-du måste alltid ha några hyllor och fack för förvaring.

Den perfekta kaffebaren i köket – vad som absolut inte får saknas?

Kaffe station kök hur man utformar små lägenhetsinredningstips

För den perfekta morgonrutinen är det mycket viktigt att ha alla dina kaffekär inom räckhåll. Och här är en lista över de saker du behöver för det ultimata kaffestationsköket.

 • Logiskt kommer kaffemaskinen först.
 • Snygga eller roliga kaffemuggar.
 • Kaffeburk för kaffebönor eller en kaffepoddispenser.
 • Behållare för socker och kaffeskedar – du kan dekorera masonburkar efter din egen smak och ge kaffebaren för köket en personlig, omisskännlig karaktär.
 • En bricka och servetter bör inte saknas heller.
 • Om du inte har tillräckligt med plats för allt kan du lägga en sval hylla på väggen och hänga dina kaffekoppar där.

Tips och idéer för den moderna designen av kaffebaren i köket

Designa en liten kaffebar för köket Inred en liten lägenhet Tips

Ett kök med kök är faktiskt mycket mer än bara en plats där du lägger din kaffemaskin. Anpassad till resten av inredningen blir det ett blickfång och skapar en inbjudande atmosfär. För att det inte ska se för rörigt ut bör du framför allt se till att kaffebaren i köket harmonierar med resten av inredningen. Låt din fantasi springa ut och bestäm först färgpaletten på din kaffebar. Skulle det se ganska enkelt och elegant ut eller skulle du föredra att sätta en höjdpunkt i rummet med det?

Kaffestation skåp kök med kaffebar

 • Små växter eller färska blommor är ett mycket bra sätt att lägga till lite fräschör i köket.
 • Beroende på livsstil kan du istället för de rena vita kaffemuggarna hänga upp de färgglada och roliga muggarna som du har samlat genom åren.
 • Rätt väggdesign ger ditt kaffestationskök en cool touch. Oavsett om det är ett konstverk, dina personliga foton eller vackra fototapeter – allt du gillar är tillåtet.

Konvertera en serveringsvagn till en unik mobil kaffestation i köket

Mobil kaffestation Designa köket på ett modernt sätt Kaffebar hemma Idéer

Har du en liten lägenhet och det finns inte så mycket plats kvar för en kaffebar i köket? Så vad sägs om att använda en vanlig serveringsvagn för detta? Du kan måla om den och dekorera den hur du vill. För en rustik touch, välj kaffemuggar och behållare med ett vintage -utseende och rottingförvaringskorgar. Har du ett modernt, skandinaviskt kök? Då ska dekorationen till kaffebaren också hållas enkel och elegant. Och en annan pluspunkt med den mobila kaffestationen är att den enkelt kan transporteras var som helst.

Sätt upp en kaffebar direkt på köksbänken

Designa en kaffestation Köksbänkmarmor Levande trender

Storleken på ditt kök spelar en viktig roll när du sätter upp din kaffestation. Om du har en stor bänkskiva och kanske ett tomt skåp, kan du ordna ditt kaffeparadis direkt ovanpå det. Använd surfplatta för att undvika kaos. Funktionalitet bör verkligen komma först, men med rätt dekorationer och några växter kan du ge rummet ännu mer personlighet och stil.

Kaffestation i köket – Fler bra idéer för att bli inspirerade!

Kaffestation som att dekorera gamla möbler återanvänder idéer

Hur ofta ser du en enorm tavla när du går in på ett café med hela menyn skriven på den? Skapa en avkopplande och inbjudande atmosfär i ditt kök med hjälp av en liten skrivbräda som dekoration för ditt eget “café”. Roliga och inspirerande “god morgon” -ordspråk gör dig direkt på gott humör. Eller bara skriva ner dryckerna du kan göra med din kaffebryggare. Så dina gäster kommer omedelbart att veta vad som finns på drinkmenyn hemma.

Kaffekokare i rustik stil

Lantgårdskök med bondgårdstips med tips om uppställning

Om en modern och enkel inredning inte är vad du vill, kan detta vara svaret. Denna rustika kaffestation i traditionell bondgårdstil kommer säkert att bli en vinnare. De vita kaffekopparna gör en stor kontrast till den ljusblå väggen. Förvaringskorgarna i rotting och de gamla porslinspannorna avrundar designen underbart.

Modernt och praktiskt – inbyggd kaffebryggare

Inbyggd kaffemaskin, kaffebar, modern inredning av köket

Du har inget utrymme i köket eller på arbetsytan, men du har massor av skåp? Då är du väl avrådd med en inbyggd kaffemaskin. De är praktiska och eleganta samtidigt och du behöver inte oroa dig för mycket för att dekorera.

Låt dig inspireras av den franska livsstilen för din kaffebar!

Kaffebar i köket Ställ in en te- och kaffestation Tips

Även om du befinner dig hundratals kilometer från Frankrike, kan du fortfarande lägga till en liten parisisk charm i din lägenhet med detta kaffekokarkök.

Billigt och effektivt – bygg kaffekokaren själv

Skapa en kaffestation i köket för att återanvända gamla byråer

Upcycling -idéer är bra för planeten och din plånbok. Dessutom kan du utveckla din kreativa och konstnärliga sida på detta sätt. Förvandla ett gammalt skåp eller en byrå till en fantastisk och unik kaffebar för köket.

Kaffestationsskåp rustikt kök design levande trender

Ge det gamla skåpet en modern twist genom att krydda det med en marmorskiva med en något blank yta.

Kaffebar för små kök?

sätta upp små kökstips mobil kaffestation

Om du har ett litet kök betyder det inte att du måste klara dig utan en bra kaffebar. Allt du behöver är bara ett litet hörnutrymme där du kan sätta ett litet gavelbord eller serveringsvagn. Men hur är det med kopparna? Var kreativ och bara häng dessa över maskinen.

Tycker du att en liten skrivbräda är ganska banal och tråkig? Förvandla sedan hela väggen till ditt eget konstverk.

Inred ett litet kök på ett modernt sätt. Ordna en kaffebar. Tips

Det är särskilt praktiskt om du helt enkelt gömmer kaffemaskinen och alla andra redskap i ett gratis skåp i köket.

Montera köksstationen i ett skåp Inreda köket på ett modernt sätt

Skapa ett snyggt, modernt område i ditt kök helt och hållet ägnat åt din morgonrutin.

Mobil kaffestation köksvagn design kaffebar

Använd en serveringsvagn för att sätta ihop ett välorganiserat, mobilt kaffestationskök. 

Vagn kaffe station kök som design grå väggfärg

En vägg dekorerad med bilder ger rummet en personlig touch och ser förtrollande ut.

Sätt upp en vagn kaffestation för köket, häng upp bilder på väggen

Med en serveringsvagn som kaffebar har du möjlighet att servera den läckra drinken i vilket rum du vill.

mobil kaffestationsvagn kaffebar i köket

Det bästa med kaffestationerna är att du kan dekorera dem när som helst för att matcha årstiderna eller semestern.

Rustikt vardagsrum träskåp kaffe bar kök

 Så enkelt och ändå så modernt – denna kaffebar för köket skapar en inbjudande och mysig atmosfär.

Inrätta en te- och kaffestation Dekorera ett litet kök Tips

Det hippaste och mest moderna caféet i stan har flyttat rakt in i ditt kök med denna kaffestation.

rustikt levande kök kök koppar kaffebryggare trä skåp