Köksplanering enkelt: När det gäller form, material och utrustning

Köksplaneringstips idéer vad man ska leta efter material trä och marmor

I många familjer är köket centrum för vardagens familjeliv. Folk äter, skrattar och älskar här. Det är därför det brukar finnas ganska specifika idéer om hur det nya köket ska se ut – men det är ibland svårt att förena. Kökets struktur, utrustning och naturligtvis utseendet – det finns många aspekter att tänka på när man planerar ett nytt kök. Deavita.com visar hur du perfekt kan planera ditt nya kök utan att överblicka någonting. Köksplanering är alltid individuellt i sig.

Grundläggande preliminära överväganden för köksplanering

Köksplanering med ö -bänkskiva Familjen lagar mat tillsammans

Innan du börjar detaljplaneringen bör du tänka på hur stort ditt kök ska vara – detta begränsas naturligtvis av det tillgängliga utrymmet. Hur många människor ska kunna arbeta bekvämt i ditt kök utan att komma i vägen för varandra? Svaret på denna fråga bör avgöra storleken på ditt kök utöver den tillgängliga budgeten.

dricks: Om du redan har en aning om hur ditt drömkök ska se ut kan du gå över Köksplanerare som KitchenAdvisor begär enkelt billiga erbjudanden.

Eftersom köksplanerare blir din nya bästa vän när du köper ett kök! Ange bara alla önskemål och kommentarer angående ditt nya kök i en form. Därefter kommer förslag att utarbetas efter din smak och du får omedelbart ett uppskattat pris som du kan beräkna med.

Du kommer sedan att vidarebefordras till en lokal återförsäljare så att du personligen kan övertyga dig själv om att det valda köket verkligen uppfyller alla dina krav. Detta tar sedan den millimeterprecisa justeringen och klargör slutliga frågor som färgen eller materialet så att det specialdesignade köket passar dina idéer perfekt.

Form och material: Bestäm kökets grundform

modernt kök i matt vitt med trä bakvägg öugn högre

Formen beror också ofta på det tillgängliga utrymmet i rummet, men du har fortfarande valet:

 • Ett rad kök: Flera personer kan enkelt arbeta i ett kök med en rad utan att störa varandra. Det är en idealisk lösning för mindre kök.
 • L -form: Detta hörnkök är vanligtvis utrustat med ett hörnfat. Det är ett bra val om du vill skapa ett matkök med matplats.
 • Köksö: Om du lägger till en köksö i ett kök med en rad eller en L-formad modell, skapas ett rymligt matkök på nolltid, där hela familjen kan samlas.
 • U -form: Det U-formade köket kännetecknas av sina extremt korta avstånd med ett intelligent arrangemang av elementen och är därför också handikappanpassat.

Vilket material du föredrar för ditt kök är helt upp till din smak. Oavsett om det är ett högglansat kök, plast, glas, trä eller hygieniskt rostfritt stål – möjligheterna känner inga gränser. Välj helst ett robust material för bänkskivan som inte kan skadas av värme eller ett knivblad.

Utrustningen: hur mycket hjälp behöver du?

Köksplaneringsutrustning Köksö med kokplattor

Tidigare var spis och ugn främst en del av standardutrustningen i ett kök, men det finns nu många andra alternativ för att göra ditt liv enklare när du lagar mat:

 • Ångkokare
 • Kombinationsanordning
 • diskmaskin
 • Kyl frys
 • Värmande låda
 • Inbyggd kaffemaskin / helautomatisk maskin
 • mikrovågsugn
 • Elektrisk, induktions- eller gasspis

När du planerar, kom ihåg att varje enhet tar upp lagringsutrymme i köket. Det bör därför vara en vettig sådan En kompromiss mellan bra utrustning och tillräckligt med lagringsutrymme för grytor, kokkärl, fat och tillbehör.

Kök i Provence-stil lantligt hus trä bänkskiva inbyggd ugn mikrovågsugn kaffebryggare

Bild 1: © istock.com / Bill Oxford

Bild 2: © istock.com / skynesher

Bild 3: © envato.com / bialasiewicz

Bild 4: © istock.com / deepblue4you

Bild 5: © envato.com / stockcentral