Enkla yogaövningar förbättrar intestinal peristaltik och matsmältning

övningar yoga övar asanas träning sport gör hälsa

Letar du efter en övning mot uppblåsthet? Kanske kan vi ge dig några tips. Genomförbar Yoga övningar minska stress och hjälpa till att normalisera matsmältningssystemet och peristaltik, dvs återställa harmoni i mage och tarmar. Du kan inspireras av det.

Yogaövningar – hjälp mot uppblåsthet

maguppblåsthet övningar-yoga övningstips hälsa-peristaltisk matsmältning

Överätning är alltid ett problem på fester och fester. Symtomen börjar dagarna efter och manifesterar sig som en svullen buk, smärta eller lätt tryck i buken. Om peristaltiken stimuleras känner man sig obekväm. (Abdominal flatulens kan också orsakas av otillräcklig matsmältningskraft hos matsmältningsorganen. För att utesluta denna orsak till flatulens hjälper bättre tuggning oss). Hur kan du hjälpa ditt matsmältningssystem??

Yoga övningar säkerställa god hälsa och livslängd. Yoga är roligt, utmanar kroppen och vilar för själen. Så du är pigg och flexibel året runt. Många yogaövningar har en aktiverande effekt på matsmältningssystemet. Om du är nybörjare, glöm inte att värma upp.

Peristaltisk yoga för hälsa och välbefinnande

asana yoga träning-mot buksmärtor, uppblåsthet, överätande

Denna position bör göras efter en måltid eftersom det har en positiv effekt på matsmältningskanalen. Sätt båda knäna på plats, sitt ner mellan dina hälar. Räta din ryggrad. Lägg händerna på dina höfter och stå i denna position i minst en minut. Förutom buken svarar benmusklerna också bra och tar bort reumatisk och neuralgisk smärta.

Yoga för magen – Asana “Superman”

Peristaltisk matsmältningsproblem Uppblåsthet i bukhärdningstips

Ligg på magen och slappna av. Lyft dina armar och fötter framåt så att de inte längre vidrör golvet. Försök nu att långsamt förlänga dina ben och armar uppåt. Böj kroppen uppåt och huvudet kommer också att lyfta. Denna yogaövning fungerar i magen, armarna och axlarna. Innan du fortsätter med nästa övning, ta en liten paus för att slappna av.

Yoga asana “rosett”

Yoga asana bowel peristaltisstimulerade hälsotips

Försök att svänga din kropp fram och tillbaka. Dessa övningar måste göras cirka 2 timmar efter att ha ätit. Då är du underbart pigg och full av ny styrka under en lång dag. Ej lämplig för personer med hjärtproblem eller intervertebral skivskada.

Yogaposition-magövningar-peristaltisk matsmältningssystem

En lugnande yogaposition är huvud-till-knä-positionen. Sitta på golvet. Försök att böja överkroppen så mycket som möjligt. Förläng dina armar mot dina ben. Håll denna position i ungefär en minut. de Yoga övningar ge önskade effekter om det görs regelbundet. Tänk på en normal andningsfrekvens.