Kan kosttillskott hjälpa till med fettförlust?

fettförlusttillskott träning magben löpande

Vägen till drömfiguren är inte alltid lätt, även för fitnessentusiaster och ivriga idrottare. En hälsosam kost och träning hjälper till att bygga muskler, hålla kroppen i form och garantera att jojo-effekten inte uppstår. Men ibland stagnerar prestationen även med vanlig träning. Plötsligt känner du dig inte lika produktiv och du kan inte få igång din ämnesomsättning. Då kommer de så kallade kosttillskotten i fråga. Kroppsbyggare i synnerhet, som dagligen behandlar ämnet muskelbyggande, tar ofta till kosttillskott. Vi tar en närmare titt på frågan om kosttillskott verkligen hjälper till med fettförlust.

Fettförlusttillskott är tänkta att få igång ämnesomsättningen?

fettförlusttillskott tjejer går ner i vikt

Kosttillskott (från de engelska tillskotten) är kosttillskott för att ge kroppen vissa näringsämnen som vitaminer, mineraler och proteiner. På detta sätt är de avsedda att komplettera den allmänna hälsosamma kosten, det vill säga de kan inte kompensera för brister i din egen kost. Ju mer som kommer Fettförlusttillskott för den optimala effekten används endast när en balanserad kostplan redan finns på plats. Idrottare och kroppsbyggare som arbetar intensivt med sina egna träningsmål kan ibland inte tillgodose det ökade behovet av ovannämnda vitaminer, mineraler och proteiner endast genom en hälsosam kost. I samråd med en specialist kan man sedan välja rätt kosttillskott som stödjer kroppen för att minska fett och bygga muskler.

Kosttillskott för fettförlust – vilka kosttillskott är lämpliga?

fettförlust träningstillskott låda

Skillnaden mellan skadliga och friska kosttillskott är vilka aktiva ingredienser de innehåller. Människokroppen behöver en daglig cocktail av vissa näringsämnen, som de godkända kosttillskotten för fettförlust också innehåller. De så kallade fettförbrännarna är mestadels växtbaserade produkter som i kombination med lämplig kost och träning specifikt stimulerar fettmetabolismen. Vi har sammanfattat de viktigaste tillskotten på marknaden för att stödja fettförbränning.

viktminskning kosttillskott motion fitness

Proteiner fyller många nyckelfunktioner – de är byggstenar för olika hormoner, vävnader och immunsystemets antikroppar. Protein är också en viktig energikälla. Det dagliga intaget av protein tillsammans med fysisk aktivitet hjälper till att bygga muskler och är bra för benen, som ofta stressas under daglig träning.

D -vitamin är involverat i olika processer i människokroppen. Det främjar normal muskelfunktion, bidrar till benhälsan, stärker immunsystemet och säkerställer friska tänder. Det vitala vitaminet bildas till stor del genom huden med hjälp av solljus; kroppen konsumerar det endast i begränsad omfattning genom kost. Därför, särskilt på vintern, är det värt att bestämma din egen vitamin D -nivå av en läkare.

tillskott fettförlust kvinna yogamatta träning

Som en integrerad del av många enzymer stimulerar spårelementet zink metabolismen. Allroundaren stöder kroppen med fettsyra, A-vitamin och kolhydratmetabolism. Kött och fisk anses vara toppleverantörer, varför vegan och vegetarianer i synnerhet inte kan täcka sina zinkbehov och det råder brist.

Kombinerade växtbaserade produkter – till exempel fettförbrännare med grönt te -extrakt. Grönt te hjälper dig att gå ner i vikt genom att främja fettförbränning. Bantningsprodukten är också rik på antioxidanter och polyfenoler, som skyddar kroppens celler från fria radikaler och innehåller, liksom kaffe, koffein.

kompletterar fettförlust fitness träning av magben

Slutsats: En balanserad kostplan och ett fastlagt träningsschema är det första steget mot fettförlust. Då kan kosttillskott spela in och hjälpa till att kontrollera fettförlusten. Kosttillskott fungerar olika från en individ till en annan – det är därför alltid värt att konsultera en läkare i förväg för din egen ansökan. Experterna är också mer bekanta med doseringen.