Vilken sport -bh är bäst för vilken sport?

Sportbh ger hög support under ditt träningspass

Rätt sportbh är avgörande för ett effektivt och högpresterande träningspass. Det gör att du inte bara känner dig bekväm när du rör dig, det förhindrar också att bröstet sträcker sig och smärta i bröstet. Oavsett om du köper en sportbh för första gången eller behöver byta ut en gammal som inte längre ger tillräckligt stöd, hjälper vår guide dig att ta reda på vilken storlek som passar dig bäst och vilken stödnivå du behöver beroende på intensiteten på sporten eller träningen.

Köp en sport -bh – vad ska du leta efter?

Sportbh tunna remmar pilates ljusintensitet

Vill du ha en Köp en sport -bh, men vet inte riktigt om den valda modellen passar riktigt bra? Stödet för en sport -bh kommer från tre element: remmarna, kopparna och underbandet, inklusive sidopanelerna. När du försöker bör du därför vara uppmärksam på följande:

  • Gör ett hopptest för att kontrollera passform när du rör dig.
  • Dra ett bh -band framåt för att testa sträckan. Oavsett om de är justerbara eller inte, ju mindre stretchiga de främre remmarna är, desto bättre hållfasthet ger de.
  • Kontrollera att bh: n täcker dina bröst tillräckligt. Du kan till och med prova att böja dig för att se till att de inte glider ur kopparna. Om bröstet suger ut lite för mycket ur bh: n betyder det dålig stödkvalitet.
  • Testa underbandet. Skjut ett finger under bandet mellan dina bröst och dra det framåt. Om bandet rör sig mer än en tum från bröstet är det ett tecken på att det är för löst och du behöver ett bättre grepp.

Den bästa sport -bh: n för intensiva träningspass

Sport -bh, extra starkt håll, intervallträning med kupor

Justera din sport -bh så att den passar din aktivitet. Till exempel för intensiv sport eller jogging behöver du en modell med följande funktioner: Extra starkt stöd, korsband (racerryggen) och andningsbart material som snabbt transporterar bort fukt och värme från huden.

Bästa sport -bh för löpning / jogging

När du köper, leta efter en hög stödfunktion som minskar rörelsen i bröstet. Ytterligare stöd ges till exempel av böjningar, ergonomiskt formade koppar och / eller riktad kompression (vanligt för mindre koppstorlekar).

Sport -bh med vadderade kupor med dragkedja för löpning

Den bästa sport -bh: n för HIIT

Precis som med löpning bör sportbh: n också ge extremt stöd för högintensiv intervallträning (HIIT för kort), eftersom träningen innehåller intensiva övningar som hoppjackor, hoppknäböj och burpees.

Bästa sport -behåar för boxning

Det sista du vill tänka på när du sparrar är dina bröst. Köp en sport -bh med högt stöd och remmar som inte glider när du trycker på den.

Sport -behåar för lätta till medelstora träningspass

Sport -bh bra håll Styrketräning i gymmet

Den bästa sport -bh: n för din styrketräning

Hitta en behå i ett tyg som andas som effektivt kommer att leda bort svett och hålla dig torr och sval under knäböj, marklyft och allt däremellan.

Rätt sport -bh för cykling

Oavsett om du är inomhus eller utomhus, när du cyklar, är det bäst att bära en sport -bh som andas och transporterar bort fukt. Om möjligt, välj en modell med racerrygg, eftersom remmarna garanterar optimal rörelsefrihet för armar och axlar.

Bästa sport -behåar för yoga

Välj inte en halsringning som är för djup. Det sista du vill ha när du gör den “nedåtvända hunden” (Urdhva Mukha Svanasana) är att oroa dig för att dina bröst faller ur din bh. Om din yogaklass är intensiv (t.ex. Bikram eller Vinyasa yoga), se till att din sport -bh har fukttransporterande teknik.

Sportbh med vadderade kupor svart