Vattencykling – innovativ idé från Schiller Sport

Kvinna-cykel-på-vatten

Schiller Sport Inc.. utvecklar ‘X1 vattencykel’ – en ny upplevelse som cykel på vatten. Vattencykling är en vidareutveckling av projektet ”baycycle” som har startats, som handlar om en ny cykelform där cyklar sätts upp på luftfylld basis. Konstruktionen på 20 kg var gjord av anodiserat aluminium och rostfritt stål och erbjuder maximal användningssäkerhet tack vare de två luftfyllda pontonerna. De svängande dubbla propellrarna styrs utan roder med endast ett cykelstyr. Användaren kan svänga åt vänster och höger och även köra bakåt, vilket annars bara är några få ”Velocipede” i världen. En stimulerande, dynamisk och säker upplevelse med en hastighet av 8 knop i timmen (eller 14,83 kilometer i timmen). Alla tillgängliga bilder är gjorda av Schiller Sport Inc..

Vattencykling är miljövänlig och kan byggas ut på några minuter 

hur-att-åka-en-vatten-cykel

Endast 250 -serien “X1 -vattencyklar” tillverkas med utbytbara sadlar, rattar, klackar och slitbanor. Denna stabila cykel erbjuds i olika färger och har en enkel rotationsrörelse som omvandlar maximal omvandling av energi till drivkraft. A vattencykling med 100% användning av mänsklig styrka, vilket också innebär att det inte finns luftföroreningar och inga utsläpp till miljön. Schiller sportprodukter är ännu mer miljövänliga än de flesta enheter på marknaden, eftersom de är lätta att transportera och du behöver bara 10 minuter för att montera och demontera enskilda delar från bagageutrymmet på din bil.

Vattencykling för den extraordinära upplevelsen på vatten

Bro-stad-utsikt-överallt-utan utsläpp

Från början stöddes idén om en design och tillverkning av den högutvecklade, produktionsvänliga cykeln på vatten. Judah Schiller, grundare och chef för företaget, berättar hur X1 speglar samarbetet mellan toppdesigners, ingenjörer och hantverkare som har utvecklat något unikt med hjälp av vattensportsexperter. Det var på tiden att människor fick den otroliga spänningen och friheten vattencykling uppleva på den spektakulära blå ytan av moder jord. Vattencykeln erbjuder också ett vattentätt skåp för värdesaker och är ett säkert och exceptionellt sätt att göra sport på två hjul.

Sport-för-män-och-kvinnor-på-vatten

En unik upplevelse på vattnet

Cykel-fot-pedal-cykelsystem

Drivsystem med mänsklig kraft