Aztec -tatueringsmallar för män – forntida och kampsportsdesign

En av de vanligaste tatueringsdesignerna för män är Aztec -tatueringen. Manliga aztekiska tatueringar härrör från symboler och viktiga funktioner i stamhistorien. De står också för år av tradition och återspeglar viktiga värden för denna gamla civilisation. Liksom alla typer av tatueringar, även för män, är dessa utformade för att bära ett viktigt budskap samtidigt som de tonar huden permanent med något som du kan värdera meningsfullt. Av denna anledning hjälper vi dig att noga överväga och välja rätt design för din Aztec -tatuering.

Aztec tatuering betydelse

realistisk aztec tatuering för män med symboler

Bortsett från deras unika visuella tilltal, associeras aztekiska symboler också ofta med stammens traditioner, övertygelser, ritualer och gudar. Detta gör en aztekisk mönstertatuering med sin symbol ännu mer attraktiv. De flesta människor som väljer en sådan tatueringsdesign tror att det kan åstadkomma samma skydd och positiva energier som aztekerna fick genom att använda den nämnda symbolen. Å andra sidan finns det också de som hänvisar till aztekiska symboler som en representation av deras personlighet eller erfarenhet. Men eftersom aztekerna använder dessa symboler som sitt främsta sätt för skriftlig kommunikation, är du säker på att du har tillräckligt med mönster att välja mellan för att bäst passa dina behov.

Insidan av underarmen tatuerad med aztec -symboler på färgad bas

Även om du inte direkt ska kopiera en befintlig design, kan du definitivt visa din tatuerare en bild som inspiration för din aztekiska tatuering. Du kommer att se att aztekisk krigartatuering för män mest handlar om solgudar, fjädrade ormar och örnfigurer. Andra vanliga element inkluderar baggar, skorpioner och horn. För er som är aztekiska ättlingar kommer detta att tillåta er att kanalisera gudarnas energi, tro och sanningar hos era förfäder. Ta en titt på våra idéer, mönster och inspiration för att upptäcka den bästa aztekiska tatueringen för dig.

Typer av aztekiska tatueringsdesigner

Hals- och brösttatuering för män med aztecmotiv i svartvitt

Ta en tur tillbaka till 1100 -talet e.Kr. och bevittna Aztekernas huvudstad som reser sig på de små öarna i Lake Texcoco. Idag är den tidigare Tenochtitlan bättre känd som Mexico City. Det som fångar mest uppmärksamhet är den gamla aztekiska konstformen. Detta innehöll allt från människor till natur, med skallerormar som de mest populära. Men uttrycksstilen baserades på deras passion för att undkomma döden och övervinna katastrofer.

handleds tatuering tribal aztec motiv för män

Men inte alla tatueringsdesigner har ett så grymt syfte. Grodan var till exempel en symbol för glädje medan fjärilen representerade transformation. Apan bjöd till exempel på fest och dans. När du kombinerar dessa symboler tillsammans fylls historien som de skulle berätta med ett energiskt och lyckligt liv.

enkel aztec tatuering traditionellt symbolisk

Nu har några symboler som ideogrammen använts för att representera och uttrycka vissa begrepp. En krigare som svävar över sin fiende med ett vapen skulle skryta med tanken på erövring och seger. Innan vi går in på exemplen bör vi också nämna den populära Huitzilopochtli -designen. Kort sagt representerar detta aztekernas ädla vapen.

Aztec örn tatuering

Aztec -tatueringsmallar som detaljerade skildringar av krigare med örnar på huvudet

Aztec -tatueringen, som visar en örn, är också en av de mest populära tatueringsdesignerna för män, till stor del för att den symboliserar mod, kraft och styrka. Så det här är huvudattributen för en beskyddare – en roll vi vanligtvis förknippar med män. Historiskt sett är bärarna av en sådan örn stammens krigare. De bär denna tatuering som en symbol för deras stolthet och plikt.

Aztec soltatuering

tribal tattoo tribal aztec mönster tatuering svart bläck på axeln

Aztec -tatueringen med solen symboliserar liv, ljus, styrka och vägledning. Den vanligaste designen som används för att representera aztekerns sol är aztekiska kalendern. Aztec -kalendern innehåller många bilder som visar varje månad och aztekernas olika solgudar. Detta gör den till en idealisk design för män som till exempel letar efter en stor tatuering på ryggen. Människor som väljer denna design visar ofta en stark karaktär.

Aztec alligator tatuering

Aztec alligator tatuering hals krokodil symboliskt representerad

Aztec -alligatortatueringen är ofta förknippad med skapandet. Folket trodde då att denna monstruösa varelse var den första guden och att jorden bildades av hans fruktansvärda kropp. På grund av sin bakgrund är denna tatueringsdesign ett idealiskt val för uppfinnare som vill vara föregångare i sina egna produkter. Denna symboliska tatuering kan hjälpa till att skörda goda energier som ger dig mod att gå utöver normerna och skapa något nytt.

Aztec orm tatuering

detaljerade ormtatueringsärmar med bra design för män

Aztecormen symboliserar aztekernas mäktigaste gud, Quetzalcoatl. Människor på den tiden trodde att Quetzalcoatl var gud för lärande, kreativitet, vetenskap, konst och hantverk. Han stod också som beskyddare för köpmän och präster. Män som känner till egenskaperna hos denna gud väljer en fjädrad ormdesign för sin tatuering för att öka den positiva energin runt dem och ge dem lycka till i respektive område.

Aztec krigare tatuering

flygande aztec -krigare med typisk utrustning som brösttatueringsman

Aztec tatuering krigare symbol representerar främst efterlivet. Denna design kombineras ofta med aztekiska örnen. Örnen är krigarens främsta källa till styrka och mod på hans resa in i livet efter livet. På grund av denna symboliska representation är denna typ av tatuering mycket populär bland soldater eller människor vars liv alltid står på spel och gör sin plikt. Så dessa människor tror att den här symbolen för aztekern kommer att hjälpa dem att hålla balansen och samla styrka som kan göra övergången till nästa liv lättare för dem.

Mer symboliska betydelser

aztec tatuering underarm svart och vitt som maya tatoo ser

Så Aztec -tatueringen kan ha olika betydelser beroende på vilken design som valts. Den rika kulturen och traditionerna i denna stam återspeglas i användningen av olika symboler och meningsfulla mönster som gör dem till en utmärkt källa för uttrycksfulla tatueringskoncept. I allmänhet symboliserar en Aztec -tatuering din tro på mystik, större kraft, natur och energier.

axeltatuering med aztec -linjal som sitter på tronen

Alla dessa faktorer kombineras i varje aztekiskt mönster, vilket gör det till en kraftfull symbol. Deras tatueringsbetydelser definieras av gudarna och energierna som de representerar. Aztekerna tror att att ha en symbolisk representation av din kropp kan hjälpa dig att vinna deras gudars gunst. Naturligtvis är detta bara de allmänna representationerna för aztekiska tatueringar. Du kan ha en annan uppfattning om att bära dessa tatueringar som kan återspegla din egen erfarenhet eller personlighet.

Placering av Aztec -tatueringen

tillbaka tatuering av aztec -krigare med vingar och leopard i fötterna

Aztec -tatueringar kan placeras nästan var som helst på kroppen. Att välja den perfekta delen av kroppen för din tatuering beror dock på många faktorer som storlek, färg, design och din livsstil. Stora tatueringsmotiv som aztekerns örn och aztekiska kalendern kan helst tatueras som en ryggtatuering eller som en aztekisk tatuering på armen. En bakpanel och en full tatueringshylsa ger tatueraren mer utrymme för att korrekt utföra detaljerade mönster. Förutom det har du också möjlighet att markera de bästa funktionerna i den önskade aztekiska symbolen som du vill visa på din tatuering.

aztec tatuering finger med liten pil och örn på pekfingret och långfingret

Placeringen av en liten tatuering är lättare att välja. Du kan använda dina händer, handflator, nacke, fötter, ben eller underarmar för dessa typer av tatueringar. Små aztekiska mönster passar vanligtvis bra med mindre kroppsdelar eftersom de får designen att se större ut. Din livsstil bör också vara en faktor för att välja den perfekta platsen för din tatuering. Om du ständigt har att göra med kemikalier eller andra hudfaror är din nacke, rygg och överarm idealiska områden på kroppen för att skydda din aztekiska tatuering.

Tips för förberedelse och underhåll

aztec tatueringsarm och överkropp höger sida med symboliska motiv

Förberedelserna för en sådan tatuering börjar med att välja design. Gör ett sista utkast till din favorit Aztec -tatuering och bestäm dig för var du vill att din tatuering ska vara. Läs också recensionerna och rekommendationerna från tatueraren eller tatueringsstudion i ditt område. Ta reda på vilken tatuerare som specialiserat sig på sådana mönster. En erfaren tatuerare kan ge värdefulla tips som kan hjälpa till att förbättra ditt befintliga koncept eller design.

tribal tatuering bröst med aztec motiv i röda och svarta solguden

Ta reda på om din föredragna tatueringsartistins insättning och timpris så att du också kan vara ekonomiskt förberedd. Detta borde ge dig en idé om du har tillräckligt med pengar för att betala för den design du vill ha. Ta hand om din hud innan den schemalagda tatueringen. Din hud kommer att fungera som huvudytan för din tatuering. Dåliga hälsotillstånd kan därför leda till dåliga resultat. Så var särskilt försiktig med att ta hand om din hud i förväg. För att göra detta, drick mycket vatten och ät produkter som är rika på vitamin C, E och A..

kvinnlig aztec warrior tatuering arm eller ben

Om det behövs kan du också raka den valda delen av kroppen. Aztec -tatueringsdesigner består vanligtvis av massivt svart bläck, med det håriga området på kroppen kan vara svårt att nå på jobbet. Så om du planerar att tatuera dig på en hårig kroppsdel, till exempel bröstet, ryggen, armarna eller benen, rekommenderas rakning. Raka området där du vill att din tatuering ska vara för att ta bort onödiga hinder under tatueringsprocessen. Ät innan du går till mötet. Vissa sessioner kan ta lång tid att slutföra. Även om du kommer att behöva ta några korta pauser under sessionen, är det bäst att förbereda sig för det så att du inte blir hungrig.