Förbränning av kalorier med träning – Högsta kaloriförbrukning per sport

Om du vill gå ner i vikt och hålla dig i form samtidigt finns det några sporter som kan hjälpa dig att bränna fler kalorier snabbare. Den viktiga varningen här är att träning ensam inte gör så mycket för att hjälpa dig gå ner i vikt. Att spåra antalet förbrända kalorier per timme är dock ett bra mått på hur effektiv en viss sport är att göra. Vi erbjuder dig här en lista över de bästa sporterna där den högsta kaloriförbrukningen kan uppnås. Observera dock att de angivna siffrorna endast är en ungefärlig uppskattning av mängden förbrända kalorier. Bara för att en viss sport kan bränna mycket kalorier betyder det inte nödvändigtvis att det är det bästa alternativet för dig. Det bästa träningspasset är detta som du både kan njuta av och göra regelbundet.

Hur träning kan hjälpa dig att bränna kalorier

leende ung kvinna med hörlurar och basket som en sport för att gå ner i vikt

Det handlar inte om hur mycket tid du lägger på att träna, utan hur bra du använder den tiden. Dessutom kan du spendera timmar i gymmet eller spela sport och inte få några märkbara resultat. Av denna anledning är det vettigt att fokusera på specifika sporter eller övningar som kan hjälpa dig att bränna kalorier snabbt och därmed förlora fett. Plus att välja rätt sport hjälper dig också att bygga muskler utan att slösa för mycket tid. Dessutom kommer du också att spara pengar, vilket kan förbättra träningens intensitet.

Kvinna med stegräknare kontrollerar kaloriförbrukningen på sin mobiltelefon med app

En högsta kaloriförbrukning per sport och timme kan enkelt beräknas för personer med olika vikt. Mängden kalorier som förbrukas beror dock på många faktorer, inklusive kroppsvikt, intensitet av aktivitet, konditionering, nivå och metabolism. Så träning är ett bra sätt att träna och gå ner i vikt snabbt i processen. Medan kaloriförbränning inte är det enda måttet på värdet av en övning, kan antalet berätta något om hur hårt du tränar din kropp. Löpning och cykling är högt på listan över sporter som kan bränna flest kalorier.

Träningsriktlinjer

Träning eller viktminskning Riktlinjer för energiförbrukning

Enligt riktlinjer för fysisk aktivitet bör friska vuxna sikta på minst 150 minuter med måttlig intensitet eller 75 minuters kraftig aerob aktivitet varje vecka. Dessutom bör motståndsträning riktad mot viktiga muskelgrupper göras minst två gånger i veckan. Men att delta i en sådan sport kan också vara ett roligt och effektivt sätt att uppfylla dessa riktlinjer. Enligt Centers for Disease Control and Prevention kännetecknas av måttlig intensitet av märkbart snabbare andning och puls. Du kan också möta dina sociala behov när du spelar sport genom att kommunicera och ha en konversation med människor. Men aktiviteter med hög intensitet, som ofta inkluderar tävlingsidrott, kräver en andningsfrekvens som gör det för svårt att umgås med.

Löpning och cykling kan bränna flera kalorier

cykling är en av de bästa sporterna för viktminskning och den högsta kaloriförbrukningen

Enligt många studier om träning och viktminskning har löpning med 16 km i timmen och cykling med 32 km i timmen den högsta kaloriförbrukningen. Till exempel kan en person som väger 80 kilo bränna 1466 kalorier, medan en person som väger 60 kilo bränner 990 kalorier i timmen. Om du utövar dessa två sporter långsammare minskar din energiförbrukning i enlighet därmed. Till exempel förbrukar en körhastighet på 8 km / h mellan 480 och 710 kalorier per timme, beroende på din vikt. Ett liknande antal kalorier kan brännas genom att cykla i 20 km / h.

ungt par som joggar i staden kan effektivt bränna fler kalorier genom träning och intensitet

Att springa genom intressanta landskap kan också hjälpa dig att bekämpa en stressig vardag och tristess. Dessutom kan du öka intensiteten i denna sport när som helst genom att springa snabbare under en kortare tid och därmed bränna samma eller till och med ett större antal kalorier. Den andra stora fördelen med dessa sporter är att de flesta är gratis. Men du måste investera lite pengar i sportutrustning för att du inte ska bli skadad i processen. Ett par par löparskor i kombination med löparstrumpor förhindrar att dina fötter blir heta när du springer. Samtidigt erbjuder detta dig den dämpning som är viktig när du passerar hårda ytor. Detsamma gäller cykling.

Simning kräver mycket energi

man med simglasögon som simmar i allmän pool

Oavsett om du simmar för skojs skull eller i en tävling är det en annan sport som kan bränna betydande kalorier. Till exempel kan fjärilsimning bränna mellan 660 och 976 kalorier per timme, beroende på din vikt och fysiska förmåga. Med varv i rask takt kommer du att uppnå en energiförbrukning mellan 600 och 888 kalorier per timme. Olika simningstekniker påverkar olika muskler och bränner olika mängder kalorier. Andra simslag som bränner ett betydande antal kalorier inkluderar ryggsim och bröstsim.

Äldre man simmar i den öppna sjön under molnig himmel

Till skillnad från löpning och cykling, där dina ben gör det mesta av jobbet, är simning en aktivitet som använder hela din kropp. Detta gör denna sport till ett ännu bättre alternativ till andra aktiviteter. Dina leder kan också dra nytta av detta eftersom de inte är stressade. Lägg till detta ett dopp i havet, och det salta havsvattnet kan ha en fördelaktig effekt på din huds hälsa. Den enda nackdelen, om någon, är att det inte finns något annat du kan göra när du simmar. Å andra sidan måste alla hålla med om att denna aktivitet är väldigt rolig. Så gör dina badbyxor och glasögon redo och gå till poolen eller stranden.

Bränn 300 till 800 kalorier med boxning eller kickboxning

Asiatisk kvinna som slår slagpåse med boxhandskar i ett sportrum

Oavsett om du väljer en kickboxningsklass eller gör en bokningspass, kommer du att kunna bränna mycket kalorier. Boxning är en så intensiv träning att den kräver konstant rörelse och snabba energisprängningar när du tränar med en partner eller deltar i en tävling. Beroende på ditt fysiska tillstånd och vikt kan du förbränna mellan 540 och 800 kalorier i timmen med en partner. Om du väger mer än 80 kilo ökar din kaloriförbrukning beroende på din vikt. Så det finns många fördelar med att göra denna sport för dem som vill gå ner i vikt. Förutom kaloriförbrukningen kan du också bygga upp dina muskler som ett resultat.

motiverad kvinna som bränner kalorier medan hon tränar för kickboxning eller boxning

Förutom att du kan skada dig själv kan boxning också vara bra för ditt mentala tillstånd. För medan du sparkar i stanspåsen kan du också lindra stress. Detta kommer att få dig att må bättre efter ett träningspass, se till att du har ett par par boxhandskar.

Rodd eller kajakpaddling

stark man med kajak rodd som en effektiv sport för viktminskning och muskelbyggande

Detta är en annan sport som du kan utöva både i gymmet och utomhus. Om du väljer det senare behöver du en kajak, paddel och lämplig säkerhetsutrustning. Det verkar dock definitivt som en bra idé att investera i denna utrustning eftersom rodd och kajakpaddling kan ge dig mycket njutning utöver att gå ner i vikt och bygga muskler. För att kunna utöva en sådan sport billigare kan även sportutrustningen som nämns ovan hyras när som helst.

Bränn kalorier och förbered dig för kajakpaddling med paddlar och lämplig sportutrustning

Så detta är en aktiv sport som involverar hela din kropp, börjar med dina ryggmuskler. Men armar och ben, tillsammans med magmusklerna, kommer också att arbeta hårt i processen. Det bästa med rodd är att det kan bränna dig massor av kalorier. I allmänhet kommer du att använda mer än 700 av dem på en timme. Dessutom kan du öka intensiteten på din träning med några roddmaskiner. Detta betyder inte bara att du går ner i vikt, utan också att din kropp bygger upp snabbare och mer effektivt som ett resultat.

Spela fotboll eller basket och bränna massor av kalorier i processen

Unga fotbollsspelare på fotbollsplan duell för bollen

Den genomsnittliga fotbollsspelaren täcker cirka 12 kilometer i varje match som varar över 90 minuter. I grund och botten joggar dessa idrottare på fotbollsplanen för det mesta. Men du behöver också ofta sprinta så snabbt som möjligt. Dessutom innehåller ett fotbollsspel också många tacklingar och ännu fler luftdueller. Om du också tänker på att fotboll är en av de mest populära sporterna kommer du garanterat att ha mycket roligt samtidigt som du går ner i vikt samtidigt.

sportig basketspelare med boll på planen

En annan populär sport är basket. Detta är ett annat intensivt spel som kan ge i princip samma kaloriförbränningsresultat som fotboll. Den största skillnaden är att det krävs färre spelare än i fotboll för att spela en omgång basket. Det spelas vanligtvis 5v5, men även 1v1 kan spelet vara ganska spännande och intensivt. Allt du behöver är en vän eller familjemedlem, en basket- och basketbåge och bekväma basketskor. Så du kan enkelt uppnå kombinationen mellan hälsosam viktminskning och kul.

Bränn kalorier med tennis och lagsporter

tennisring med tennisracket på fältet intensivt spel kan bränna kalorier

När det gäller tennis möter du vanligtvis en motståndare. Det betyder att du inte behöver be någon att gå med i ditt lag om du inte spelar dubbel. Men om du har problem med att hitta en motståndare eller partner kan du spela squash. Detta är i grunden ett tennisspel där du träffar en vägg med tennisbollen och använder lika mycket energi som att spela tennis. Skaffa dig bara ett par par tennisskor och en tennisracket så är du klar.

rosa basebollträ och boll bredvid sneakers på grönt gräs

En timme basket eller tennis använder 480 till 710 kalorier eller mer, beroende på din vikt, fysiska förmåga och intensiteten du spelar med. Du kan bränna mellan 420 och 622 kalorier per timme under ett intensivt spel. Andra lag- och individuella sporter som konsumerar 300 kalorier eller mer i timmen inkluderar softball och baseball, som används i stor utsträckning i Amerika men inte kräver så mycket styrka och intensitet.

Gör sommar- och vintersport

Springa i snön eller åka skidor som en vintersport för att bränna kalorier

Populära vintersporter och aktiviteter som också kan bränna höga kalorier inkluderar skidåkning och snöskor. Med längdskidåkning och skridskoåkning kan du bränna 420 till 622 kalorier per timme, beroende på intensiteten. En mängd andra sporter som klättring, vattenpolo, handboll, dykning, brottning, kajakpaddling och bågskytte förbrukar också mycket kalorier.