“Amalia” – fåtölj i ergonomisk form och attraktiv design

Amalia Design fåtölj - modernt formspråk - sits, flätade armstöd

Har du någonsin frågat dig själv vad sambandet mellan utseende, funktion, material och tillverkningsmetod för en möbel beror på? Designerduon Eggpicnic försöker förklara sambandet mellan designer, designobjekt och användare med en innovativ skapelse. Vi presenterar det extremt personliga Fåtölj ”Amalia” designad av Eggpicnic. Förutom ergonomisk design och eleganta kurvor har möblerna ett omisskännligt utseende – naturligtvis tack vare det utvalda materialet och tekniken för produktion.

Loungestol från Studio Eggpicnic

Designmöbler med ett modernt utseende - handvävd Amalia fåtölj

Projektet “Amalia” designades av hantverkarna Mario Rojas och Francisco Palma. Av Fåtölj illustrerar den befintliga kopplingen mellan designer, valt material och användare. Den ergonomiska fåtöljen var handvävd av mimbrefibrer (ett korgverk, levererat från Chimbarongo, Chile, 160 km söder om den chilenska huvudstaden Santiago och tillverkat av inhemska växter) med traditionell teknik.

Böjd form som är trendig

Ergonomisk sitsdesign Eggpicnic-väv görs vid beställning

Amalia är ett funktionellt kopparfärgat designobjekt som erbjuder en mysig plats att läsa och koppla av. Det möjliggör från båda sidor Fåtölj en titt på understrukturen och nätet, varigenom man åtminstone kunde föreställa sig processen med handvävning.

Modern möbel som inbjuder dig att dröja kvar och koppla av

Designer fåtölj handvävd-modernt utseende konstruktion

Äggpicnic är en designstudio baserad i Sydney, Australien och Santiago, Chile, grundad av Mario Rojas och Francisco Palma. Båda hantverkarna är mycket engagerade i hållbarhet och miljövänlighet. Numera är man omgiven av många varor som varken har ett känslomässigt, symboliskt eller kulturellt värde. För att bättre förstå värdet av en sak har formgivarna fördjupat sig i olika traditionella hantverkstekniker. För att spara resurser produceras “Amalia” endast vid beställning.

Foton av Paolo Remedy

Amalia Relax fåtölj – design av Eggpicnic

Ergonomisk fåtölj Amalia-Mimbre-fibrer Chile

Amalia kombinerar traditionell tillverkningsteknik till ett modernt utseende

Loungestol Mimbre infödda vegetabiliska fiber handvävda Chile

Amalia teknisk ritning

Koppla av fåtölj-Studio Amalia Eggpicnic-Design

Amalia från Eggpicnic Design Studio – skisser

Amalia fåtöljskisser på Eggpicnic Studio Sydney